Followers

Sunday, May 31, 2009

serupa tapi tak sama

kalo kite satu family mesti muke kite same kan? kate iman kepada adik nye alep..
tapiiii...
bg aku,aku tak same ngan siblings yg laen,kenapa???
adakah kerana aku bukan anak hj salleh n hjh rodziah? ohhhhhhhhhh,tidak! kerana perangai aku sebijik seperti ayahku kate wanita terchinta hj salleh...so,aku anak die la kan? hehehe

aku bercanda saja kwn2,cube korg perati betoi2 yg aku ni ikot muke sape? jgn nak kate cam muke dian sastrawardoyo plakkk..i likeee..miahaha

adakah aku seperti ayah ku? seorg yg tegas,tetap pendirian sekiranya tidak makaaaaaaaa tidak lahhhhhhhhhh...sukekan benda lame n tak sukekan perubahan,amat independent(e.g:kalo nak makan die tak pgl pon mak aku,tapi mak aku yg pi layan). degil,kalo anak2 die sakit kelam kabut soh pi klinik tapi kalo die? haremmmmmmmmmmmm...

seperti ini? -->wanita kesayangan hj.salleh,wanita yg chantik budi pekerti,pandai masak,pandai menjahit, independent gak sbb die tak pernah mintak duit kat ayah aku,tp die owis de duit,padahal suri rumah je..(ni yg wat aku n kakak2 aku pelikkkk)

ha! cam ni kan?-->kakak aku,seorg yg manje tetapi amat keras hati nye.die ni dulu mase kecik slalo kene babab ngan hj salleh. sbb pe? degilllll,nakal nye nauzubillahhh..tp skg die da kawen da de anak,sgt la baek n slalo masak kan pape yg aku nak makan..hehehe


yg ni same tak? iman n adik nye alep...lam pic ni si iman hanya berpura2 baek ngan adik nye,kalo tak cam langit ngan bumi kene pisahkan diorg ni,kalo dekatttt...siap la ibu n abuya die pon join bergaduh same...
lalala~

ke aku seperti iman? same ke? ;P

p/s:aku berharap agar anak ku nanti tak mengikut hidung n mata aku...mintak2 la mate my future hubby besar n hidung nye mancung(bukan patah seperti aku) lalala~tapi aku sentiasa bersyukur dengan pe yg aku miliki sekarang..aminnnn

Saturday, May 30, 2009

baju hijau

sape pernah jadi pengawas sekolah mase kecik2 dulu? angkat bulu kaki cepatttttt..miahaha.. aku pernah! (tak tye? ikot suke la blog aku kannnn) ampunnnnnnnnnnnnnn...lalala~

mase aku darjah 1 aku jadi penolong ketua darjah,darjah 2 pon same,naek darjah 3 sampai darjah 6 aku jadi pengawas sekolah. pakaian seragam pengawas sekolah aku time tu,tudung n kaen kaler hijau pekat,baju hijau cair.kalo nak tgk baju nye klik sini. aku dulu pi sekolah naek beskal je. jarak dr umah nak ke sekolah lam 15 minit je,dulu aku kayuh beskal ngan bff aku dayah,tapi dayah mase darjah 5 die jadi pustakawan kot.mase darjah 6 baru die jadi pengawas sekolah.

dulu2 kalo dak2 laki nak maen lari2 ke,maen lawan2 ke, ayat yg biase aku dengar "sape menang pakwe izan!" miahaha..aku perasannnnnnnnnnn...ayat yg sebenar "sape kalah pakwe izan!" huhuhuhu...

sbb pe jadik cam tu? sbb dulu aku adalah seorg pengawas sekolah yang sgt garang dan brutal. (brutal tu aku tipu) so,diorg ni tak suke la jenis2 pengawas yg cam aku ni. kijammmm...diorg tak suke aku...huhuhuhu.. kitorang pengawas2 ni akan di bahagikan kepada beberapa kumpulan. supaya senang untuk rotate tugas nak berjaga di mane time perhimpunan,pintu pagar or sebagainye.

aku bertuah kerana ditempatkan didalam kumpulan bersama lelaki pujaan ramai ketika di sekolah yang bername meon (bukan name sebenar),tetapi meon ni ade 1 perangai yg aku tak gemar dulu iaitu selalu suruh aku je yg wat laporan tugasan pengawas,die tak penah nak wat...miahaha...(larikkkkkkkkkkkkkkk) aku n meon ni dulu de skandel kat sekolah,setakat jeling manje gituuu..masing2 malu ok...yaw! gedix nye ayat aku...lalala~

kat sekolah aku ni de 2 kolam ikan yg mane air nye takat pinggang aku la time tu. yg best nye ttg kolam tersebut,2-2 kolam aku pernah merase berenang dalam nye. bukan sengaje ok. aku terjatuh kat lam tu gara2 gatal maen lompat2 kat kolam tu. salah satu kolam tu berbentuk laut china selatan n selat melaka so adela peta semenanjug mesia di tengah2 kolam tu...melompat2 maen cari negeri2 mesia..silap lompat,masuklah aku ngan baju hijau pengawas tersebut ke dalam laut china selatan or selat melaka tersebuttttt...

hamek ko,semua org gelakan kan aku,sekali ngan junior2 yg aku selalu tahan kat pintu pagar sebab lewat pon gelakan same. diorg la yg paling kuat gelakkkkkkkkkk...malu ohhh...

blishing! blushing!

p/s:rindu zaman sekolah dulu,aku berharap agar bakal suamiku bukan salah seorg yg melihat kejadian aku melompat masuk ke dalam laut china selatan tersebut. aku maluuuuuuuuuu...miahahaha..nasib meon tak de kat tempat kejadian...lalalala~ n bagaimana aku ley masuk lam kolam yg lagi 1? tunnguuu n3 akan dtg...(bajet korg nak taw) lalala~

Friday, May 29, 2009

biawak darat

ape beza biawak dan buaya?
jgn nak kate dr segi ejaan nye ok...itu aku pon taw.
sebelah umah aku ada paya kecil. so,menjadi tempat pembiakan biawak2 antarabangsa di felda aku. semua jenis biawak ade,biawak komodo je tade.kalo tak habes die makan aku n akak aku yg cumel2 ni kannnn...lalala~

*aku tengah sapu daun2 kat belakang umah time ni*
mak aku ajak anak buah aku si isha tgk anak buaya kate nye. aku kan sebagai reporter bergerak yg diiktiraf oleh hj.salleh enterprise. so,menjadi tanggungjawab aku tuk melihat sendiri kebenaran tersebut.

rupe2nye biawak besar je sebeleh umah aku kat area paya tersebut. setelah 20 minit hj.salleh bergelut dengan biawak tersebut,kemenagan berpihak kepada hj.salleh akhirnya. go ayah! go ayah!

kelepek! melekat btg penyapu atas kepala biawak tersebut..mampussssssssssss...sian dieee..

ni lah anak buaya tersebut...(biawak je) dapat kite lihat disitu kepala die masih berdarah kerane di kelepek oleh hj.salleh...ish,ish,ishhh...da ajallll...

muke budak peghak tgk biawak(bukan yg mengambil pic eh) biawak disebelah die..huhuhuhu

menurut perbualan miss izan bersama wanita kesayangan hj salleh,hjh rodziah,biawak tersebut akan di ambil oleh ali kong iaitu kwn rapat hj salleh yg berketurunan asli penan sebagai santapan malam diorg...(ape la rase nye.aku nak termuntah bayangkannnn...buwekkkkk)

p/s:ajal maut ditangan tuhan,kite harus tabah menerima ketentuan ILAHI...aminnnn

Thursday, May 28, 2009

boboy & gegel


tangan tersebut hanya aku, ate, yuni, yona n yan jer tahu tangan sape... lalala~~
<---cam ni la muke aku kalo aku tak suke dengar cter korg...miahaha (aku tipuuu) aku akan dengar je,aku adalah pendengar yg sgt baek sbb kdg2 sampai tetido aku dengar... S.E.T.I.A eja betul-betullll... setia ok. ape makne nye? bila nak gunakan nye? kenape kite perlu gunakan nye? kepada siapa? bagaimana? ok,disini kite akan bincangkan sikit ye tuan2 dan puan2...ececeeee...cam lam forum ar-rayyan tak kat astro oasis tu? lalala~ (n3 ni agak panjang,kalo rase tanak bace sila abaikan,kalo nak bace thanks so much from miss izan) ;) aku de bace 2,3 n3 bloger lately ni byk berkisar ttg cinta,luahan perasaan yg tak keruan, gangguan perasaan n sebagainye(but mostly lebih byk berkisar ttg bola)...pape pon,hope korg happy k(pesanan ikhlas dr miss izan,hari ni P.A die yg mengarang ok) cerita ni aku dengar dr kawan kepada kawan aku.. tahun bile,mase tu aku form 4,aku dulu terkenal dengan ciri2 sebagai pendengar yg setia (aku tipuuu) so,dtg la kwn aku ni bercerita ttg kwn die kepada aku,pada mulanya aku tak berminat pon nak dengar sbb aku ngah melayan msg boifren terchinta ketika itu(sekarang da jadik ex boifren k),tapi die cter je sbb aku tak wat muke aku tak berminat seperti biase aku wat kalo aku tak suke org ggu aku. so,cternye bermula.... ehem2(kwn aku tu membetulkan suare sebelum stat cter kat aku) kwn kepada kwn aku ni (aku namekan gegel) minat ngan sorg mber lam kelas die (kite namekan boboy k),gegel memulakan langkah bile die dapat taw yg si boboy ni mmg tade gurlfren time tu, so gegel pon stat la msg ngan boboy (gegel dapat no boboy dr kwn rapat boboy) bg hint yg gegel ni da lame minat ngan si boboy ni. mulenye si boboy ni tak kasik respon yg bernas pon. just reply sepatah dua je, then si gegel pon mula la paham yg boboy tak berminat(bak kata pepatah jgn jadik cam pipi tak mancung hidung tersorong2) gegel pon give up,tapi! seminggu selepas itu si boboy stat msg gegel n meluahkan perasaan thdp gegel yg boboy pon menyimpan perasaan yg same. rupe2 nye boboy malu nak mulakan 1st step coz gegel diminati oleh ramai lelaki di sekolah mereka(even kwn sebelah meja boboy pon minat ngan gegel ni) diorang ni sekelas. boboy bukan la sekachak mane dan kerana itu boboy merasa dirinya tidak setanding dengan gegel. tetapi boboy memilik sifat2 yg di idamkan oleh gegel dimane boboy seorg yg kurang bercakap,lebih kerjanya,pandai (sgt cemerlang dalam mata pelajaran addmath),n yg penting boboy ni sgt pandai bergaya n pembersih org nya. so,terjalin lah hubungan chinta terindah lam dunia mereka.gegel sanggup mengabaikan kwn2 rapat nya semata2 nak menjaga hati si boboy kerana boboy tak suke gegel terlalu rapat ngan lelaki2 laen disekolah mereka.even teman sekelas mereka. gegel ikutkan saja, kerana boboy bukan seorg yg ramah mesra ngan pelajar2 perempuan yg laen malahan boboy seorg yg misterious personaliti nye,itu yg membuatkan gegel bergitu merase teruja bercinta ngan boboy. boboy penuh ngan sifat kejutan yg amat menyenangkan gegel...kadang kala kalo gegel merajuk boboy tak begitu pandai untuk memujuk,ape yg boboy mampu buat haya menulis "sorry" diatas sekeping kertas dan menyelitkan nya si celah meja gegel. (bg aku itu sudah memadai bg seorg lelaki yg kurg cakap nya) selepas habis spm,si gegel dapat masuk matrik,n boboy plak dapat matrik juga,tapi boboy pilih nak masuk ipta je membuat diploma kejuruteraan n gegel memasuki matrik dalam jurusan perakaunan. 2bulan pertama mereka di ipta n matrik masing2 hubungan mereka masih indah n seperti biasa.tapi kemudian hubungan mereka mula renggang,gegel amat setia ketika di matrik,gegel tak pernah keluar dgn mane2 lelaki (even gegel ni amatla ramah b4 diorg ni berchinta dulu). hidup gegel di matrik hanya kwn2 perempuan,belajar dan berada di bilik. seperti biasa gegel msg la boboy bertanya khabar setelah 3 hari tak bertanya khabar.ater 5 hour menuggu balasan dr boboy, hanya yg gegel dapat "i lepaskan u,bye" then si gegel call boboy untuk mendapatkan kepastian, tapi boboy me-reject all calls dr gegeel. n akhirnya gegel faham yg boboy dah meninggalkan gegel. mase tu gegel bakal menghadapi ujian pertengahan sem (ups) di matrik. gegel menangis sampai tak ke kuliah selama 2 hari berturut2. kwn2 gegel yg tlg sign kan kadatangan dan memujuk gegel agar kembali ke kuliah kerana ups hanya 1 seminggu je lg. salah seorg kwn gegel telah mendelete all pic boboy yg de lam lappy gegel n mengambil semua brg2 yg gegel dapat dr boboy,termasuklah tiket movie n all the gift from boboy. akhirnya gegel kembali ke kuliah ngan mata panda n cuba meng-ketchup balik sub-sub topik yg ketinggalan dengan bantuan rakan2 rapat gegel. akhirnya gegel mendapat keputusan yg cemerlang dalam ups tika jiwa nya diruntun kepedihan yg amat dasatttt...gegel menyalahkan dirinya 100% tika itu kerana tidak menjaga hubungan mereka dengan baik. (kembali kepada situasi aku didalam bilik bersama dengan si pencerita td) aku terkejut n tertanya-tanya just like dat je boboy meniggalkan gegel? amatla dasat n selumber derk je kannn...mase tu hp aku da tade bateri,so aku ley menumpukan sepenuh perhatian kepada penceritaan tersebut,then kwn aku sambung cter lg.. setahun lepas mereka ni clash,mase tu gegel da masuk ipta melanjutkan pelajaran,si gegel kuar makan ngan kwn lelaki gegel (mat). mat ni kwn gegel time kat sekolah dulu,mat ni jugak kwn kepada boboy.then mat ni tercerita yg adik perempuan si boboy ni meninggal sebulan lepas akibat kanser ovari. gegel amatla terkejut kerana dulu sebelum arwah meninggal dan masih sihat gegel pernah berbalas-balas testi ngan adik boboy melalui frenster. 2 hari kemudian,gegel dapat msg melalui frenster juga dari kakak si boboy. ayat msg nye lebih kurang begini:
"hye gegel..ingt akak lg x?:)
saje antar..tetibe tingt kat gegel..:)
hmm i've to scroll down all my msgs to find u hee:)
hmm nak bg tau ni..gegel tau x..adik akak yg perempuan dlu yg gegel penah testi tu..meninggal 20jun(jumaat) aritu? sbb kanser ovari..boboy laa banyak jage..sbb dye cuti uni mase tu..akak n along akak xtau pon..parents xbitau sbb ktorg tgh final..sedihla..after habes xm, kitorg tahu n balik terus..tabah je la..hmm arwah meninggal sbb kanser ovari..kesian kan..dala plg kecik..plg bongsu..kanser ovari lak tu..raye ni agak sedihla..harap kitorg sume ok..:) boboy salu mimpi dye..boboy byk jage dye, termasukla cebokkan dye ms adik x leh bgn, nak kencing n buang air besar n all..angkat dukung dye, belikan ape2 je arwah nak..dgn adik laki akak lg 1 tu:)..gegel jgn tanye boboy macam2 kays?akak nk bgtau je..sbb rsnye gegel penah pnah knal family akak n penah tgk fster arwah dlu kan, n pnah testi dye kan?:)skrg boboy dah delete fster arwah..:)
hmmm papepon doakan roh arwah sentiase dicucuri rahmat kays? n sedekahkan dye al-Fatihah..doakan kami semue kuat...stp ketentuan Allah ade hikmah..:)
terime kasih gegel..:)"

lebih kurang begitula msgnye,sentappp ohhh aku dengar kwn aku cter mase ni,then aku beria2 soh die sambung cter.

(sambunagn cter gegel n boboy)
then gegel chat ngan kakak boboy tuk bertanya khabar dan mengucapkan takziah terhadap pemergian arwah. tibe2 kakak boboy tanye kat gegel: (tru ym ni ok)

kakak boboy(k.b): gegel taw tak nape boboy mintak clash ngan gegel?
gegel: ntah la,da tade jodoh kot..;)
k.b: bukan,boboy takot kehilangan gegel suatu hari nt,sbb die tanak bile die da sayang gegel cam ne die sayang arwah then tibe2 gegel tinggalkan die cam ne arwah tinggalkan die.
gegel:(tak reply)

(situasi kembali kat lam bilik aku)
aku dengar cter ni trus nanges sbb terharu gler dengar cter ni,tapi aku still tak faham kenapa boboy sanggup tinggalkan gegel kalo die tanak kehilangan gegel. myb boboy lom menyayangi gegel sepenuh hati seperti gegel menyayangi boboy dengan sepenuh jiwa dan raga.

p/s: bila kite setia dengan seseorg jgn mengharap die akan membalas dengan kesetiaan juga,bile die pergi meninggalkan kite jgn anggap die kejam,cume sudah tiada jodoh. life must go on ;)


Wednesday, May 27, 2009

seswaiii kan..

kecil-kecil cili padi,
kenape org suke makan cili padi,
sape makan cili terase la pedas nyeee...lalala~

ok,tade kene mengene pon pantun(pantun??)aku ngan ape yg nak aku ceritakan...
suke hati la kalo korg tak suke ponnn(ayat jahat ni) miahahaha

korg penah g batu caves tak? pe kene mgene aku tye soklan ni? the reason isss...tangga batu caves tu tinggi kan? kan? kan? iyekan cepatttttt(kalo tak kene babab nt!) act aku pon tak taw bape sebenarnye bilangan anak tangga kat batu caves ni,tapi menerusi ape yg dicterkan oleh org ramai(sbb aku tak penah pi pon batu caves ni) mmg la tinggi kan? iyekan je laaaa...

ha,korg tgk la sendiri,mmg tinggi kan? pe ade kat lam tu,ape diorg wat kat lam tu,kenape? mengape? siape? mesti ke nak bgtaw semua...takan nak kene bgtaw dr A-Z kottt...(sebenarnye aku pon tak berape tahu) lalala~

ape yg nak dikaitkan disini,tangga aku berulang alik dr kolej(hostel) ke fakulti adalah lebih kurang 250++ anak tangga sekali,bayangkan sehari aku ade 2 kelas 1 hari,1 pagi n satu petang,sekali turun 250 naek 250

250+250=500
2 kelas, 500x2=1000

aku agak2 je yer,sebab tiap kali ktorg kire(aku n kwn2) mesti telupe sbb tucungap2 kat tengah jalannnn...fuh!

sgtlaaaa penat uolssss(mintak simpati disiniiiii) =P tapi memule je la penat skg da jadi biase,tapi tangga ni tak boleh ditinggalkan lebih dr 3 hari kalo tak kene berehat sebentar di tengah2 pendakian tersebut...letih ohhh...
(pic akan aku masukan kemudian sbg bukti,aku cari td tak jumpe2 tak taw kat folder mane)

aku n atee baru selesai mendaki tangga keramat kolej buzen,dikiri kanan tangga ni hutan ok,kadang2 (kadang2? selaluuuuu) aku diusik oleh monyet2 ensem yg teruja melihat wanita2 chumel seperti aku...hahaha..kalo lelaki monyet2 ni tak usik,die wat derkkk jeee,so kitorg kalo de je monyet,tggu la sape2 hero yg lalu nak tumpang jalan sesame,kdg2 jalan rapat2 gituuuu,takot nye pasal kan,si hero? makin berlagak hero la diorgggg...hehehehe

oleh kerana aku baru setahun di ukm so tak ley nak bw kete,just moto je ley bawa (kenape?) undang2 ok...aku adalah student ukm yg penuh ngan dedikasi lam menjalani amanah di ukm. hidup ukm! tak suke? ade aku kesahhh? lalala=P ampunnn aku memain je,mestila korg syg tempat belajar korg kan,bak kate pepatah sedangkan tempat jatuh lg diingat ni kan pule tempat bermadu asmara...eh2,tempat belajarrr...hehehe

aku nak bw moto? hj salleh takan percaye nye ngan akuuuuu..kereta? nt die kate'van ayah tu ade,amek la bw g sane' last2 aku cakap,'ok! bak kunci...' hj.salleh nye responnn? 'amek laaaa'(dengan senyum kambing ensem) tapi aku yg tak berani nak bw...miahaha

cute kannnn? i likeeee...kalo la hj salleh belikan aku mini cooper yg cute miut ni..aku blaja sampai tak ingat dunia ar,kalo dulu aku tak charge hp 2 hari je kan plg lame,skg seminggu pon ley...lom dapat ley la aku cakap.kalo dapatttt..kompen aku tak melekat kat bilik...hahaha(aku anak yg baek,usah risau ayahku) lalala~

p/s:naek turun tangga buzen adalah salah satu rahsie i kekal langsing uolsss...miahaha

Tuesday, May 26, 2009

yg mane satu?


yang mane miss izan? ley tak aku nak tanye cam tu? ley la...tlg la layankan aku yg cam dah nak mereng ni...hahaha..kalo korg kenal aku mesti korg ley teka nye,tapi kalo korg tak kenal aku pon korg ley teka kot..bukan susah pon kan? no.1 ke,2 ke,3 ke n seterusnye...

sape yg dapat teka dengan betul n dapat beri alasan yg munasabah kenape org yg korg teka tu aku,aku kasik hadiahhh..ape? bile? dimane? cam ne aku nak kasi? nt aku pikirkan kemudian yer tuan2 n puan2 sekaliaaannn..eh2,ade jugak encik2 n cik sekaliannn...

-------------------------*********---------------------------------------
semenjak aku balik umah ni aku de satu tabiat yg susah aku nak buang,ape die? tgk tv sampai mate berairrr...dasat tak? iyekan cepatttt...kalo tak aku majok lg..miahahaha...

cerita bermula 2hari lepas,sedabg2 aku tgk tv...abg aku yg 3rd mencutikan diri nya dengan mebalikan diri nye kerumah mak n ayah kitorg kat trolak selatan. dalam kate mudahnye abg aku tak bukak kedai makan die kelmarin. so,die n famili balik la tido kat teratak indah hj.salleh ni ha...so,meriah la umah..kalo tak biase de mak,ayah,akak aku,hubby die n anak die je.skg tambah ngan kebecokan aku plak bile aku ngah cuti ni,then kelmarin tambah ngan diorg lg..so gamat k umah! i likeeee...

-->kepada angah sila la jeles k...huahahaha

ptg tu time tgk cter madina dan aqso(febret akak aku) aku pon gatal la mulut ni ha cakap cam ni..
(sila bace ngan nada selambe derk je k)
miss izan: ayah,mlm ni kite makan luar la,nasi ayam ke,sate ke..
(muke aku time ni siyes k)
hj.salleh: adik nak blanje ke?
(pandang aku ngan pandangan siyes gak)
miss izan: muahahaha
(gelak pon siyes k)

malam nye pas solat maghrib aku nampak ayah aku pakai baju kemeja kotak2 n kaen plekat..
(dalam hati eh dialog aku ni) 'ayah ni nak ke tak kuar ni'

miss izan: ok semua! cepat2! siap k..kite makan kat luar!
hj.salleh: (maen2 ngan isha anak akak aku)

then? semua org bersiap mengikut kata2 ku...hahaha...
akhirnya taktik ku berjaya,setelah hj.salleh tukar seluar n semua org masuk lam kete...
lalala~

ni ha,family abg aku yg bercuti tu,ececeeee...cam jauh je,padahe hari2 ley g umah deme..huhuuhu..sila baikan anak2 die yg wat muke tu ok,semua tu terpengaruh ngan maksu die(bukan aku ke) lalala~

akak aku yg baju merah tu la yg duk ngan mak aku skg,nape die ggt kuku? tu mmg habit die k..hopefuly la anak die tak berjangkit...aminnn...

ibu si iman a.k.a kak ipar aku ngah ngajar anak die tomoi k..sebot betul2...tomoi,bukan tomok!

ok yer kalian sekaliannnn,kite mulekan dengan bismillahirahmanirahimmm...makan! huahaha...(ade sape nak terajang aku) silekannnn...lalala~

sory la ek,tak sempat nak ajak kome,paham ape tu kome? korang ok...sile la lempang laju2,aku relaaa...=P

p/s: da kantoi lak mane satu pic aku kat atas sekali tu,coz kak fred a.k.a akak r8 aku da stat komen...huhuhu

sila tutup mulut ok!

aksi cilik dr nur aisyah antasya,anak kepada along aku,ni namenye kreatif ok,ngan sudu pon ley bergaye..

ehem,ehem,ehemmmm...miss izan da ok k. sbb ape? ade laaaa...miahahaha..tlg la jgn marah2 miss izan k,i sentap u...tambah2 kalo melibatkan hati da perasaan gituuu...

so,mulai sekarang aku dapat satu pengajaran dr pe yg berlaku,ape pengajaran nye? jgn sesekali memulakan sesuatu perkara kalo takut nak tahu pengakhirannye nt...lalala~ ley tak aku nak wat kesimpulan cam ni je? ley kannnn...

kepada sesape yg tak ley trime..jap aku nak tye? korg paham ke pe yg aku cter ni? miahaha (tolong jgn lempang akuuuu) larikkkkk...

ape pepatah yg sesuai eh? jap aku nak pikirkan..ala yg pulut n mulut tu ape eh? tapi yg pasti kerana mulut badan binasa...

so,dengan rasmi nye aku nak mintak maaf sekiranya ape yg di bualkan selama ini menimbulakan perasaan yg kurang enak n mintak halal segala perbelanjaan sepanjang perkenalan kite...
(aku malu ohhh nak cakap cam ni kalo depan2..nasib tulis je ni,so mulut aku tak mengeluarkan pape bunyi...)laalala~~

p/s: sedih ohh kalo dapat awek cam aku,tak pandai pujuk,susah nak say sory dengan trus trg,suke wat mende yg org tak suke,dah tu tak dapat nak beze marah ngan tegur oh...(ayat sape ntah lg aku curik ni) sekejap je pon mood aku tade(ni kelebihan becinta ngan aku k,aku tak pandai mrajok lelame..letih ko nak pura2 jadik senyappp je) miahahaha

Monday, May 25, 2009

aku ke?

bak kate pepatah ku sangka panas sampai ke petang,rupanya hujan time lunch hour...korg perasan tak 2,3 hari ni panas je kan? kalo tak perasan abaikan k...tapi hari ni hujan selebat-lebatnye kat area kg aku...sukeeee...sejukkk...tapi kannn...

argh!!! ley tak aku nak emosi skt? kalo tak suke o korg nak kate tak ley. STOP READING DIS STUFF RITE NOW!

banyak oh nak mrepek lam ni...1 salah,2 salah,tengah2 pon salah,so? ape plak aku nak mrepek lg niiii...sentappppp glerrrr...semua jadik tak kene,benci oh perasaan cam ni,da lame tak rase,dulu mase tak rase gatal2 nak rase,skg da rase hamek ko izan! padan la ngan muke! tapi salah ke hmm?

salah?

tak salah?

salah?

tak salah?

salah ke?

nak amek kesah ke? kene amek kesah ke? aku ni kenape??? mengong? mereng? sengalllllll...

aku tak mintak k nak jadi cam ni...nak say sory? kenapa aku tak pandai pujukkkk..kene pujuk ke? aku ni sape? ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...

p/s:no more blogging mood.until when? cant decide rite now.

im sory


kene marah? da lame ok org tak marah aku. sesekali kene marah terase nak makan kaki ayam n buntut ayam percik lakkk(cool izan,coolllll)

sbb pe aku kene marah arini?
sbb salah die...eh2 salah aku...

so ape patut aku wat?
im soryyy...

sbb pe aku yg kene say sory?
sbb mmg salah aku...

n sbb pe org tu marah aku?
sbb pe eh?
jawabbbbbbbbbbbbbbbbb...lalala~

p/s:aku bukan insan yg sempurna n bak kate org tu la kannnn"you r good girl, n need more freedom." sentap ohhhh...aku tak pandai pujuk laaa...adeyh!

T.I.G.A

ada apa dengan tiga?
ade laaaa....
biase kite dengar ADA APA DENGAN CINTA je kannn...

hari ni 25hb mei 2009 ADAM,the most eligible bachelors wannabe turn to THREE YEARS OLD! umur je 3 tahun,tapi cakap cam dah 6 tahun...semua die taw,semua nak wat sendiri...semua nak kene perfect if die yg wat. eg. cam minum air teh kan? panas kan? mesti de piring lapik cawan nye kalo tak tak perfect gitu bg dieeee....

kalo aku,asal ley minum je,layanzzzz...perut kenyang hati senanggg...lalala~

dalam hati adam"siap la maksu ni,time beday adam la duit die tade plakkkk" hik3~~~

i like dis pic,dis pic was taken by atee...mase ni miss izan teman my sis's famili amek pic famili die kat tasik shah alam...

p/s:adam,hadiah claim kat opah dulu yer...da bukak sem nt baru mak su beli kan adam hadiah k? im soryyyy...=(

Sunday, May 24, 2009

miss izan tak kate REMAJA yg kate

aku ade 1 tabiat yg kureng baek sejak kat matrik dulu,iaitu suke menghabiskan duit yg dibekalkan oleh kerajaan n kadang2 oleh HJ SALLEH ENTERPRISE untuk membeli ape kwn2???? miss izan di maneeee? miss izan disiniiii...adoiiii,tlg la izan jgn nak mrepek...melekat tapak kaki sesape kat muke ko nt...lalala~~

beli ni ha!

bukan beli si DAFI tu eh...miss izan tak suke die k..(ops! kepada peminta dafi-->im soryyyy) n bukan juga nak beli si KAISARA tu (aku tak taw name betul die ape) huahahaha.. aku suke beli majalah REMAJA ni...dolu2 harga die rm4.90 je k,tapiii skg,da jadik rm5.00. naek seposen disituuu... tak suke k,sbb dengan seposen ley anta 10 sms tambah plak aku pakai Upax so 20 sms ley tawww...(ayat kembali menggedixxx...sbb? adelaaaaa) kompem dapat cap kaki sedas kat muke aku ni...miahahaha

ok! back to da basic... ape yg nak aku ceritakan di sini adalahhh...fakta n auta ini miss izan amek dr REMAJA k,ayat dr REMAJA tade la cam ape yg dah di ubah suai untuk kecerian sejagatttt...

KELEBIHAN DAN KEBURUKAN BERCINTA KEMBALI NGAN KORG NYE SCANDAL OR EX-es KORG...

KELEBIHAN
1)mudah menyesuaikan diri-->korg tak perlukan banyak mase tuk menyesuaikan diri dengan karakter masing2. kerana ape ye kwn2?? kerana b4 ni kompen korg da taw sikit2 kan...cume yg detail nye pas kawen la baru kantoi gituuu...hahaha

2)belajar dr pengalaman lalu-->kenangkan kembaliii...ape punca korg clash dulu. ok! da dapat kenalpasti? bagus! so,tlg la jgn ulanggg...harmoni lah umah tangge korggg...

3)banyak perkara yg boleh dikongsi bersama-->korg penah kongsi moment-moment yg besh dolu2 dgn die,tambah besh lg kalo korg ni same sekolahhh..lg la byk nak share kannn...(tapi tak besh la kan? tak de cter baru,asik2 cter yg same je =P)

KEBURUKAN
1)tidak ada keistimewaan-->dah lame kenallll...so wat do u expect from diorg?(ececeee...i cakap bi uols) huahahaha...kejutan disitu makin berkurangannn gituuu...bak kate pepatah sekilas ikan di air sudah ku tahu jantan betina...semua lam poket jeee...

2)melayan kamu sama seperti teman lain-->ha! ni khas tuk kalian yg penah bercinta ngan dak sekolah korg,katekan lah nak kuar hujung minggu,korg konon2 nak kuar bedua la kannn..tapi sekali die kate "kite kuar reramai la ngan kengkawan" dengan alasan yg mungkin die kasik nt,"u da biase kan ngan diorg,kwn2 u kwn2 i gakk..." hancur musnahlah pelamin angan ku...hahaha...

3)mengungkit kisah lalu-->katekan laaaa...miss izan tak kate k,REMAJA yg kate..ex korg tu dulu CURENGGGG ngan korg,so bile gado je,probability tuk diungkit sal kesalahan durjana die tu amatla tinggi.

ok! tamatla sesi ceramah motivasi percuma dr miss izan...suke? tak suke? ade aku kesah? muahaha...

p/s:if my ex dtg mintak kapel balik akan i sebut"eh u,jemputla masuk,wat cam umah mak u sendiriiii" akan ku lampirkan dengan senyuman yg paling manisss gituuu..ayat2 diatas telah dipengaruhi dengan DIN BERAMBOI k,ini adalah kerana kakak aku suke mendengar radio era di pagi hariii...

i luf u bery hard laaaaaaa...

kali ni miss izan di tag oleh seseorg yg menyanyangi miss izan lebih dr dirinye sendiriii..ahakz! perasannnn...

tag ni di beri namaaaa...
TUGASAN HARIAN.

1. Bilakah kali terakhir anda cuci toilet?
ha? toilet? ape tu? hahaha...semalam kot.

2. Pencuci apa yang anda guna?
lupe la,tapi brand ZHULIAN k. coz my mum ejen ZHULIAN yg tegar...huhuu

3. Dalam seminggu berapa kali anda mop lantai? Kenapa?
setahun sekali.so kalo lam seminggu nak kre bape kali eh? 1/12 kalo kot..miahaha

4. Apa tugasan terakhir anda menjelang malam?
makan,habeskan lauk yg kat dapur tu. bak kate org veteran.tak baek membazir kannnn..lalala~

5. Apa menu hidangan makan malam anda paling simple?
tomyam ayam 1+nasi goreng pataya+ayaq suam k.(tu yg simple k) hahaha

6. Minuman anda selalu buat waktu pagi?
air kosong yg lam peti ais tu.

7. Sebelum tido, apa yg anda suka lakukan?
verangan k,pas da siap mewangikan gg ku yg putih bersih ni...lalala~~~

p/s: tag nie tak seswai tuk dijawap oleh org bujang+pemalas yg cam adik ni angah oiiiii...hahaha

Saturday, May 23, 2009

cinta? dalam hati ada cinta?


Apekah?

Kenapekah?

Siapakah?

Apekebendeeee la aku nak cter niii...hehehehe...

Soklan cepu emas tuk hari ni,berape kalikah korg pnh bercinta sepanjang korg idop ni? Tak kesah la cinta monyet ke,cinta kera ke,cinta hamster ke(chumil la hamster2 ni,cam lam blog ikmal)...asalkan korg anggap yg time tu korg ngah hangattttt bercinta! Hangat ke???? Miahahaha...

Kalo tye aku? Jap aku nak kre bape kali aku bercinta eh? Cam banyak je kannnn...(Aku tipu) sekali je pon aku bercinta. Ape berjaye ke tak? Kompen laaaaa...BERJAYA! miahahahaha...aku tipu lg...TAK BERJAYA. Kenape aku kate tak berjaya,sbb adelaaaa...huahauauaha (ayat nak mintak korg lempang aku laju2)

Tapi atleast aku de pengalamannn..tak ke gituuuu...lalalala~~~

p/s:aku skg ngah search kalo2 de lelaki handsome lalu depan umah aku,aku nak soh ayah aku pi pinang die.boley tak cam tuuuu? Tlg skettt...pinangkan bukan tuk aku,tp tuk seseorg yg lebih layak supaye die tak kaco laki orgggg...hahahahaha(aku tak suke ko ok)

Sumpah aku rindu

Pernah tak korg rase cam ne rase dihargai n menghargai? Ecececeee...(kls bahasa aku stat semule k). Selama setahun aku hidup kat ukm aku sgt2 rase dihargai oleh kengkwn kat sini,cara diorg amek berat cam ajak aku pi makan (yuni nye keje la ni),kol aku pg2 kejut aku bgun tdo,coz aku ni jenis ssh nak bgn pg.(kantoiiiiiii) yg ni keje atee. Ajak aku jenjalan (tapi aku rase cam aku je yg slalo ajak deme) ahh..lantak la,yg pasti deme slalo je teman aku.

Yg paling tak tahan rasenye akan ku cari tempat untuk meluahkan segala rase terpendam di hati ini dengan mendail no amalina mahupon dayah,sekirannya aku dilanda kemarau panjangggg...waaaaaa...(emosi aku betul2 tak taerkawal skgggg)

Thanx la korggg...(emosi aku da stat goyahhhh)

So,disini aku ngan rasminye nak mengucapkan ribuan trimas n syukran yg tak terhingga kpd sahabat2 yg sentiasa mendampingiku tatkala sedih mahupun gembira lebih2 lg. Sesungguhnya kehadiran korg mmg begitu bermakna lam hidup NORIZAN BT MUHAMAD SALLEH..ehem3~~ (da stat merambu ayaq mata aku) hadoiiiiiiiiiiiiiii....

--------------------------------------------*****--------------------------------------------------------------

Pic ni di edit oleh akak r8 aku yg sporting nak mapoz sampai aku rase nak nak kuar bilik pon aku tanak kalo de kak fred n de geng lam bilik aku...adush! pengakuan berani mati niiii..(termalu sendiri) hehehe

p/s:akak,izan taw akak mesti bace blog izan ni kan? Kalo akak tak bace pon izan consider akak bace la eh.akak mmg r8 yg plg best la yg penah izan dapat. Thanx 4 ur caring sepanjang setahun izan jadik r8 akak. Sob3~

Friday, May 22, 2009

makan BOLA,tido BOLA,semuanye BOLA


bola? kompem la lelaki nye cter kannnn...sebut je bola,mesti berkaitan rapat ngan kaum adam ni...aku de kwn yg minat bola ni sampai sanggup gaduh ngan awex die sbb diorg tak sokong team yg same...tapi aku? aku tak kan bincang sal bola ngan future hubby aku kalo ktorg tak same team nt..ko tgk tb belakang aku tgk tb depannnn k..lalala~~~
(kijammmm)

bkn ape,tuk keharmonian rumah tangga gituuu..hahahah..calon pon tada...ade hati nak berangan cam tuhhhh...ikot suke la kan,blog aku gituuuu..=P

anak buah aku yg sorg ni pon cam hebat gak bab bola ni. yg die taw 'GOLLLLLL!!!' sbb abuya die(ayah nye a.k.a abg aku) kalo tgk bola menjerit time gol tu sampai anak die tejage lam buaian tu. pastu kompem2 la kene blasah ngan kak ipar aku...hahahhaa

video

video ni time aku teman si iman ni maen bola kat blkg umah,die duk meyendeng sebelah aku nak ajak maen bola,sampai naek rimas aku,last2 aku pon stuju je la layan die maen bola,sepak kekanan kiri bola tu pi,aku sepak kiri ntah mane hala la plak die pi. iman saje je wat2 jatuh tuh,konon nampak hebat la kalo die jatuhhhh..hahhaaha....layannzzzz

...nak!!..

baru 2 hari aku tak update blog da rase lame plakkk...adush! rindu! huhu... 1 pekara yg wat aku haapy setelah 2 hari aku tak berblogging ni ialah one of my bff da de blogggg!!!! congrate to amalina! suke aku ko wat blog,kurg sket rase rindu ni kat ko...ececeeee...(aku bukan lesbo k) miahahaha

nak taw tak blog mane yg aku akan tgk dulu kalo aku on9? blog mama lea oven! hehehe...sbb ape aku suke tgk blog ni? sbb aku suke tgk design cupcake die...cute2! n chumel2! gituuu..ahakz! eh2 bukan same ke maksud cute n chumel tu? (almaklumlahhhh bi ni failed skettt) ehemmmm...



prasan tak cupcakes tu de lambang pe? LIVERPOOL k... dulu aku tak minat pon bola2 ni,aku stat taw sal bola ni mase aku kat matrik,amalina yg memperkenalkan team bola ni kat aku...hahaha...THANX ama!!!

p/s:skg tenet kat umah aku da ok! so aku akan update blog aku ni every single hour kalo ley miahahaaaaa...(mampu kah aku)

Monday, May 18, 2009

maceh hasnulll=)


i've been tageed by hasnul

What is your nickname?
:: izan,ijan

Your mum calls you by this name...
:: adik,norizan(ni time die marah aku)

You are closer to your mother or father?
:: mak

Your siblings calls you by this name...
:: adik

You have someone special (bf/gf) in your heart.(Y/N)
:: no,ley tak nak jwp yes gak? jeles dowhhh ngan kwn2 aku yg de bf...sob3~~~

List down 3 of your good behaviours.
i.murah hati
2.cepat kesiannnn
3.suke dengar masalh org...huahaha(aku tipuuuu)

List down 3 of your bad behaviours.
1.kuat tido
2.kuat makan
3.solat slalo lambatttt...(sesape tolong sepak aku)

What is your favourite past times? Give 2.
i. mase darjah 5(sbb ape?rahsieeee)
ii. kat matrikkk(rindu ama,miza n qila)

Your favourite colours are? Give 5.
i. putih
ii. putih
iii.putih
iv. putih
v. merah

Song of your life is?
:: camelia(irwansyahhhh)

Name one person you admire the most.
:: adush! malu la ngakuuuu..ahakz! (stat ngan A kotttt)

Name one of your ex (nickname is allowed)
:: mat dadah

The worst word/phrase cursed by you.
:: ******

Who is the one you miss the most now?
:: kwn mat dadah! hahaha

Who is the one who ignores you most of the time?
:: nenek aku,sedeyh woooo(aku bukan cucu kesayangan) sob3~~

Who is the one who always keep you company?
:: babe,ama n dayah

Name the model of your phone.
:: nokia3310

Name the model of your laptop.
:: acer aspire 4520

Name one person you hate the most.
:: sape ek? (hahaha,bajet baek tadeeee)

Name the person you love the most.
:: v.i.f

The situation you hate the most.
:: time stadi week

One word describing yourself.
:: i pemaluuuu...yaw!

What are you thinking now?
:: bile nak de bf ni...

Classifies your friends as follows.
clever : ayin
naughty : atee
hardworking : amalina
funny : miza
sweet : qilah
unpredictable : dayah
mysterious : akif(kwn ko)
kind : aina
caring : siti
handsome : amir
beautiful : aku? ley takkk? hahaha...lia
cute : gmah
wild : mira hashim...hahaha
big : fadzillah
small : ain ketot

If you`re asked to shout, what will it be?
:: lapar!!!!!!!!!!!!

Repost this entry with answer of question above,tag n stab!
I'm taGGing :-
1. atee
2. topex
3. alep
4. kapten
5. bu boyz
6. k.A

haPPy taGGinG... haHa...

Sunday, May 17, 2009

tambahan plzzz =P lalala~~



Tambahan kepada entri sebelum ini and nak delete sket yg no4 kat DONT tu eh..hahaha.dulu aku kasik 5 je kan? Tapi nak tambah 1 lg ley tak? so jadik 5 balik..=P Huahahaha(gelak tak sopan disituuuuu)...aku nak tambah 1 je lg. Ley tak aku nak yg muda dr aku. Tapi tawaran ni terbuka pada AKIM SORG JEEEE...akim mane? Opkos la akim AF7! Ni lah yg dinamakan chenta pandang pertamaaaa...yabedabeduuuu...

Pesanan kepada akim--> oh akim,aku jatuh chenta padamu disaat kau menyanyikan lagu BERCINTA yg di popularkan oleh Faizal Tahir,aku terasa seperti kamu menyanyikannya untuk aku..hahaha..tapi aku enggak mahu dia,aku mahu kamu!!! Wahhhh..bajet akim akan bace blog aku yg tak hape2 ntah ni...(kepada sesape yg bername akim sila simpan perasaan terperasannn tersebutttt) lalala~

--------------------------------------------------****-----------------------------------------------------------------------------

Entri ni saje je selingan drpd tambahan entri utama di atas:

Pg tadi aku,acik(kakak aku),abg en(abg ipar), n si damia budak chumel g pasar ahad. Tujuan sebenar ke sana nak cari kaen cotton nak wat baju kurung. Sejak aku masuk ukm ni aku jadik minat ngan kaen jenis ni. Sbb ape?

Byk kelebihan nye:

1)tak payah susah2 nak iron(aku seorg yg tade mase nk wat mende ni semua,kononnyeeee tapi aku iron gak kalo da kedut sgt)

2)kain ni serap peluh,seperti tg korg tahu(aku bajet korg tahu)aku perlu mendaki tangga yg setaraf ngan tangga batu cave setiap hari untuk ke kuliah. So,peluh mesti mencurah-curah ke ladang gandum b4 nak sampai kuliah. Hehehe...(tapi aku wangi k)

Ni kain nye,nt lihat lah aku pakai ke kls ngan gaye yg paling sopannnn gituuuu...ahakz!

Damia ni tak reti duk diam time nak bekfes pg td kat kedai,semua die nak panjat...

Ha! Oleh kerana mak n ayah aku tade tuk semalam n hari ni,so tade org nak g pasar nak beli lauk(alsan semata2) so,akak aku masak nasi goreng je tuk aku n die wat lunch..tara!!! kompem habessss..hahaha