Followers

Tuesday, June 30, 2009

bahagia

hari ni puase lg. so pas ni tinggal lg 3 hari! esok puase lg sehari,tinggal lg 2 hari. then tanak pose lg, tgu balik kolej nt baru pose balik. nak makan puas2 kat umah ;)

bukak pose td kat kedai abg aku. mule2 da masak dah. (aku masak? yer! saya masak hari ni ;P). sekali hj salleh ajak pi pasar malam. so pi la,then berbuka kat kedai abg aku je, siap bw lauk2 lg ;)

pi pasar malam beli ape? beli baju! ;) horay! nt eh aku tunjuk baru baru aku<--bajet korang nak tgk. 2 pasang rm50! sepasang bape? kire sendiri ;)

mlm ni ade hal lebih penting! bubyeeeeeeee ;)

p/s:aku makin bahagia ;)



Monday, June 29, 2009

tade mood ;)

okai,now tag from incek hasnul ;) yg tak pernah melupakan aku tatkala ade tag ;)


1. Nama yang sepatutnya diberi jikalau nama sekarang tidak ada:
still norizan;) i love my name damm much!

2. Sediakan gambar passport yang paling latest:

ade lam one of my entry cter sal aku amek gambar nieh ;)

3. Gambar bersama salah satu hadiah dari salah seorang sahabat:


seluar tu,dr atie.sempena beday aku ;) thanx dear.

4. Gambar pertama yang ada dalam (mana-mana) folder foto anda di komputer:

pic mase kwn2 mrsm aku datang lepak kat umah aku.time ni ngah bakar sate. dtg dr mane sate nye? mak aku ler ;) dulu mak aku wat tuk kedai makan abg aku. skg tade dah. tak larat.


5. Gambar phone yang dipakai sekarang:

nampak tak hp aku tu? nokia bape ntah. tade mms,tade gprs n hanya skrin biru ;) but i likeee,banyak kenangan ngan hp nieh ;)

6. Nama yang ke 10 dalam contacts henfon anda:

acik(kakak aku)

7. Lagu ringtone henfon ketika panggilan masuk:

camelia from irwansyah

8. Tag 8 rakan lain:
tade sape ;P


from miss nisa

this all award ive got from miss nisa ;) thanks dear ;)


Dan AWARD ini dianugerahkan kepada
1. Nama : miss izan
2. URL/Web : http://izandaughtersalleh.blogspot.com/
3. Email :izan_bumm89@yahoo.com
4. Hobby : makan,tdo,read anything
5. Cita-cita : nak kaya
6. Mulai Nge-Blogwalking : 25 Februari 2009
7. Kota Kamu : kota tuh ape?

AWARD ini saya anugerahkan kembali kepada kawan2
sesape je ;P

SYARAT DAN KETENTUAN BAGI PENERIMA AWARD:
1. Menyebutkan serta meletakan link pemberi AWARD pada blog anda.
2. Copy>Paste Form Biodata diatas, kemudian ganti dengan informasi pribadi anda.
3. Bagikan kembali AWARD tersebut kepada sahabat2 blogger anda.

------------------------------------------------------------------------------------------------



Syarat dan ketentuan yg berlaku untuk award ini :
1. Buatlah posting yang memuatkan gambar award ini di blog kamu
2. Sebutkan siapa yang memberikan award ini beserta link blognya
3. Beri award ini kepada 5 sahabat kamu
4. Kunjungi blognya dan beritahu ada award dari kamu untuknya
5. Lakukan hal yang sama seperti yang memberikan award ini ke kamu.



p/s:sasape rase nak amek,amek la.aku ngah tade mood ni ;)

30sen je.




semalam aku ke kedai nak cari topup. da nak dekat maghrib dah. semua gara2 aku nak kene msg seseorg mlm td. sape? athiah bt halmy. lega oh lepaskan semua kat atie ;) thanx babe ;) aku tak taw nak cter kat sape selaen ko. malu ade,segan ade. semua aku rase. ok2,stop mengarut!

mase pi kedai semalam,si aisyah nak ikot same,tengahari tu abid nye datang singgah umah jap. lansung die tanak balik. sampai je kat kedai aku pi la beli topup,kedai pon nak tutup dah. aisyah tgu kat luar. mase aku nak bayar je akak tu kate 10 hengget 30 sen. aih! da naek harge ke topup nie? siap charge aku 30sen lg.

rupe2nye anak buah aku da tarik seplastik maenan kat kedai die.nasib ko tarik yg 30sen je ecah.maksu bw rm 10.50 je kot.. on the way nak balik die tertido. ko bayangkan aku ngah bawa moto die ley ttdo lak. siap keluar air liur lg meleleh kat lengan aku. adehhhhhhh,aisyah ni. aku bw la balik umah sambil pegang die gune sebelah tgn,moto sebelah.nasib tak de pape.

malam lam kul 9 baru die terjage,trus nanges" nak balik abid". ahah! sudahhhh..then tibe2 acik aku teringatkan maenan die beli td. trus soh aku pi amek. bukak2 lam die de menantang pe ntah. aku dok belek la. tgk direction can nak wat kete kebal jer. sekali ko transformers laaaa..



Sunday, June 28, 2009

semarak

sape pernah bace novel tajuknye SEMARAK? writen by LAMIA AIMAL..aku bace buku ni mase form5 rasenye. aku ulang sampai bepuluh kali ohhh...de la kot lam 20++ kali. sebab ape? korg bace la sendiri novel ni. sgt besh! kalo tak besh,meh lempang aku lelajuuu ;P

-->aku ngah cari novel tu,hari tu de je kat umah nieh,ntah mane pi aku tak taw,sape yg rajin bace novel selain aku kat umah ni. acik aku? tade makneeeeee,die bukan pompuan yg jiwa2 ohh.

ni bukan entri sebenar,hanyalah mukadimah tatkala aku tak taw cam ne nak mulakan entri ni. sape antara korg anak sulung? so,korg mesti dipanggil kaklong,along or lain2. hehehe. sila jgn terasa dengan ape yg aku nk perkatakan disini,cter ini hanyalah sebagai tauladan. aku perolehi cter ini,dr rakan aku. sape yg terlibat? tade kene mgene ngan yg hidup atau telah meninggal dunia. ;) senyum plzzzzzzzz...

----------------------------------------------------------------------------------------------
keluarga pak samad dan mak roha dikurniakan dengan 5org anak. 2 lelaki dan 3 perempuan. anak sulungnya hanya boleh dikenali sebagai along(lelaki). ke2,angah(perempuan). ke3,alang(lelaki), ke4,acik(perempuan). dan last sekali,adik(perempuan). kesemua anak2 pak samad telah berkahwin,kecuali anak last beliau.

along dikurniakan 4org anak. angah mempunyai 3 org anak,alang pula 2 org anak manakala acik pula baru seorg. adik? kan da cakap td die belum kawennnnnnnnn. ;P keluarga pak samad begitu harmoni sehinggalah muncul seorang wanita yg baru kematian lelaki dan mempunyai seorg anak lelaki yg berumur dalam lingkungan 6 tahun.

wanita tersebut hanya boleh dikenali sebagai sara. sara seorg yg kaya kerana mendapat pampasan insurans selepas kematian suaminya. dia mampu untuk menyara kehidupannya sendiri dan anak lelakinya. tetapi sara kekurangan kasih sayang seorg lelaki. sara menuntut kasih sayang dr seorang lelaki yg salah. dari anak lelaki pak samad yg sulung yg dikenali sebagai along tadi. along membalas segala tindakan sara pada mulanya hanya kerana sara merupakan kawan baek kepada isterinya yg dikenali sebagai kak long.

pada mulanya persahabatan mereka hanya berlandaskan perniagaan sahaja. kerana along menceburi perniagaan menanam cendawan dengan sara. lama kelamaan hubungan mereka lebih dr sekadar teman seperniagaan. pada suatu hari;

along:sayang,abg rase kan kalo si sara tinggal ngan kite ok kan?
kak long: tinggal dengan kita cam ne?
along: abg maksudkan abg nak kawen ngan sara la sayang. sayang ley trime kan? sara kan kwn baek sayang ;)
kak long: (terkedu)

kak long mengadukan masalah rumah tangga nya tersebut kepada mak mertua nya kerana bg kak long mak mertua beliau melebihi mak sendiri. lalu mak roha menasihati anak lelaki sulungnya. tetapi anak lelaki sulung nya tetap dengan pendirian beliau. mak roha hanya mampu berkata;

mak roha:kalo along nak kawen gak,mak tak ley cakap apa. cuma bg mak menantu mak hanya ada 4 org je,kalo nak tambah pun,untuk adik kau. maka akan jadi lima. bukan menantu dr anak yg laen lg.

kata2 mak roha hanya dipandang sepi oleh along. bgnya hasrat dihati mesti dipenuhi. dia tidak menghiraukan si isteri yg sanggup menerimanya dahulu di saat dia tidak memiliki apa2. di saat dia masih menghidapi sakit sawan tarik yg kerap kali dia alami. dia tidak menghiraukan si isteri yg melahirkan 4 zuriat dr hasil benih dia sendiri. malah langsung tidak mengambil kira perasaan si isteri yg menjaga kehormatan si suami kerana sanggup menutup aib tatkala suaminya sedang sedap ber'dating' dengan mengatakan suami nya hanya manjalankan hubungan perniagaan dengan sara.

inilah lelaki,habis madu sepah di buang. menurut rakan aku,si along masih lam proses memujuk serta meyakinkan mak roha dan pak samad tentang hajatnya untuk berkahwin lg.malah menurut rakan aku juga,anak2 along telah mengetahui hajat ayah mereka. dan hanya mampu berkata tiap kalli ayah mereka marah2.

"baba ngah bengang la tu sbb tak dapat kawen lg"

agak2 korg la kan sure2 punye yg anak2 along tidak setuju dengan perkahwinan ke2 ayah mereka. bila ditanya kepada kak long samada beliau setuju atau tidak dia akan menempuh kehidupan bermadu. kak long hanya memberi jaminan 50-50 je. kan tak pasrah dengan sepenuhnya itu.(maneeeeeeee adeeeeeeeeee pompuan yg nak bermaduuuuuu!)

kawan aku kate,kak long terasa terhutang budi kerana telah meminjam wang dr sara untuk membayar duit ansuran kedai perniagaan merek sebanyak rm10 ribu. kalo hanya kerana itu kak long setuju untuk dimadukan,aku tak mampu nak berkata apa2. semoga rumah tangga kak long dan along dapat diselamatkan.

p/s:takan terhutang money sampai nak gadai laki kotttt ;P



nasi mentah ;(


nape la nasi kenduri hari ni mentah,kan ko taw aku suke makan nasik minyak nape plak mentahhhhhh,geram ohhhhhh ;(

nasib2~

tape nt kenduri aku akan aku make sure kan yg nasi nye tak mentah! ;P lauk plak mesti lauk febret aku,kalo tak aku tanak kawen! apakah motip di sini???

hari ni aku tak kene cuci tahi ayam n aku pon tak terpijak lg najis tersebut seperti semalam. ;)
korang rase2 nape? sbb pg td hujan dengan lebatnyeeeee,hip! hip! horay! makne nye disini,najis2 tersebut telah di bawa dek air hujan ;)

kepada ayam2 yang tido kat atas pokok n menyebabkan aku kene basuh taik ko tiap2 pagi tuh,baek ko beramal dr sekarang,sbb masuk je bulan ramadhan nt siapla ko akan dijadikan lauk tuk berbuka tak pon paling lame ko ley hidup akan dijadikan juadah di pagi syawal ;)

p/s:hari ni happy ohhh sbb mlm td kannnnnnn<--ley tak aku nak blah seperti biase? haiyakkkkkkk(lariiiiiiiiii) ;P




Saturday, June 27, 2009

ayam OH ayam


kite mulakan bacaan entri ini dengan senyuman seperti model2 diatas ;))

mlm td sekali lg aku gagal tido awal. aku masuk bilik lam kul 11.30 mlm. macam malam2 sebelum ni ,aku rajin foward2 msg kat kengkawan rapat(ini hanya berlaku kalau dalam hp aku still ada credit). kebiasaannya aku akan topup 5hengget,then lepas foward-foward msg akan tinggal baki credit 2.50sen. so,esok akan habes. then 2 minggu lagi baru aku akan topup.

oleh kerana,malam tadi aku nak tidur awal,so aku foward la msg2 tu awal kan. kebiasaan nye lam kul 1 pg baru aku akan foward msg2 tersebut. ;) then atiah reply,katenye awal benor nak tdo. hahaha

aku pon reply la ala kadar,sbb nak tdo nieh. pusing punye pusing,tak leyh tdo lg! then dapat msg dr lan,katenye nak pic aku yg terkini,nak wat pe pon aku tak taw. gamak nye nak bomohkan aku kot lannnnnnnn ;P (tade makne nye)

aku kuar balik dr bilik then bukak balik laptop n amek la 2pic tuk aku hantar kepada lan menerusi mms. tibe2 laptop aku teronline secare automatic plak,sbb aku lupe nak disconnect steamyx td.

and menjengah la jap blog si atiah <--tahniah babe!

chat jap ngan ma sis lak,ngadu sbb tak ley tdo ngan lg,die soh amek ubat tido. sbb kalo aku tdo kul bape pon aku still ley bangun lam kul 6.30-7.00 pg. then siangnye tak tdo,tapi sebelah petangnye kepala aku akan sakit2. korg rase tu tande2 awal kehamilan ke?? <---ape aku merepek niiiiiiiiiiiiiii,lariiiiiiiiiiii

aku rase aku megalami masalah gangguan tidur malam yang serius.tolonglaaaaa,cam ne aku nak manage balik time tidur malam aku nieh ;( adehhhhhhhh

lam kul 1.30 cam tu. mase ni aku da masuk bilik kembali. aku dengar cam bunyi bende berair jatuh kat lantai belakang umah aku. kirenye kat luar dr bilik aku la. oleh kerana sifat ingin tahu yg membuak lam diri ini,aku berani kan diri tuk membuka tingkap,then aku nampak tahi ayam!

ayam tu tidur atas pokok then die berak dr atas pokok tu,korg rase jatuh kat mane? takan kat muka si a.i plak kan, mesti la kat lantai! kebawah ok maksud aku ni.(sila abaikan sape a.i)

bende ni da berlanjutan selama 2 minggu ohhh,keje aku pas sidai kaen,sapu daun kat luar rumah,termasuk lah mencuci najis ayam2 tersebut! ceit! kire package ni...jage ko ayam,akan aku sembelih time raye nt. mak aku kate ayam tu ayam hutan,sbb tu die rajin panjat tdo kat atas pokok,kalo ayam kg,tdonye lam rebannnnnnnnn...sape tak taw? aku da bgtaw nieh.


nampak tak baldi biru tu? disitulah ayam2 tersebut melepas kan najis mereka,pic ni diambil dr tingkap ruang tamu,bilik aku sebelah ni je.

p/s:emosi sket terganggu sbb aku terpijak tahi ayam tu time nak sapu daun td! shitooooooo



Friday, June 26, 2009

nak kene babab tak?

actually de menede laen nak cter,tapi td jenjalan kat blog korg,tibe2 melihat satu ayat yg amat dasattttttttt.

insan2 seterusnya yg terpilih untuk menjawap tag ini adalah:
1.---------
2.-----------
3.---------
4.-------
5.---------
6.miss izan

kesimpulannye disini,aku kene tag ok,oleh miss nisa.thanx nisa ;)

ok,kite terjah ape soalan maut dr miss nisa ;P

"perkara yang mesti dilakukan sebelum umur mencecah 30 tahun"
(omakkkkkkkkk,soalan! kasik aku sentapppppppp nieh)

1.kawennnnnn. gatal ohhh aku,fes thing da pikir kawen ;P

2.insyaALLAH degree aku akan abes 2 tahun lg kalo tak kene extend,so sempat la abeskan b4 30 tahun.

3.nak sambung master ke? kalo de rezeki n aku tak kawen lg time tu. arghhhhhhh,gatal lagi.sape nak tlg garu? miahahaha

4.nak tukar teratak hj.salleh ni jadi banglo dulu. mampukah? yer! izan boleh!<--gler semangattt ;P

5.nak kasik ayah aku rase duit gaji aku yg 1st,nak bw die g jenjalan<--nak kemana? hj.salleh request jerrrrr,anakmu ini akan cuba tunaikan ;)

6.nak belikan ape aje yg mak aku nak <--ape? same omak,omak mintak je pape,kalo mampu rumah 10 tingkat adik ley wat ;)

7.nak jadik cikgu,takpon lecturer<--amboiiii apsal takpon lg hebat dr yg sebenar nak jadi? malas nak edit..hua3~

8.nak kasik hj salleh and wanita kesayangan die dukung my baby<--balik2 mood gatal timbulllllll...adeh!<--tolongla lempang aku lelajuuuu

9.ha! nak pi pualu redang! aku tak pernah piiiiiiiiii<--ade sape2 nak teman? jom ;)

10.adeh! da tade idea,nt sambung ley? haiyakkkkkkkkk<--lariiiiiiiiiii ;P


p/s:ini bukan omongan kosong ok,bebetulll nak wat niehhhhhhhh ;) aminkan cepat,kalo tak kene babab!



kenape eh?


semalam aku masuk bilik awal gler,lam kul 11.30 da masuk bilik. hajat dihati kecil ku
"malam ni mesti tdo awal! mesti!"

masuk bilik,pasang kipas angin,kibas2 tilam,tepuk2 bantal<--puk,puk. okai! boommm. melompat atas katilll ;) 30minit kemudian, pusing kiri,kanan,melentang,menerap,menonggeng. "adehhhhhhhh,apsal mate aku niiiiiiiii"

aku still tak ley tdo. bangun,bancuh susu suam2 kuku segelas. basuh kaki. masuk bilik balik. tarik selimut! aku pakse diri tdo gakkkk...

30 minit kemudian,
pusing kiri,kanan,melentang,menerap,menonggeng.
"haishhhhhhhhhhhhh,degil betul la mate niiiiiiiiii"

last2,korg taw kul bape aku tdo? kul 3 pg ok!
nyampahnyeeeeeeeeeeee,aku nak betulkan balik time tdo aku ni. sbb sem depan kls aku semua kul 8 pagi! so,kalo aku tak betulkan skrg alamatnye jadi cam sem lepas.atie kol kejut solat subuh n pi kls aku ingatkan snooze alarm aku. then aku reject dengan selambek derkkk jeeeeeeeeee...

sory babe ;P bekali2 ohhh aku wat cam tuuu,tapi atie still kejut aku tiap2 pagi ;)

korang rase aku ni nape eh? kene sampuk ke?? ok,kite tye pada yg pakar,
"doc k.A agak2 doc saya ni nape eh?" <--ley tak aku nak tye cam ni?


p/s:tolongla sape2 ade tips cam ne nak kasi aku senang tido memalam ;(



Thursday, June 25, 2009

5 hari lg ;)

yeay! tinggal lagi 5 hari. agak2 sempat tak aku nak langsaikan hutang puase b4 bulan ramadhan nt? apeeeeeeee? tak sempat! korg tolong gantiiiiiiii ;)

hari ni berbuka ngan nasi+pajeri nenas+ikan gorng+kicap<--ni wajip ohhh. tp td de makanan tambahan,bege ayam special. ni semua gara2 incek kapan cter sal chicken mcdeluxe kat lam fb! nasib ko kapan,ade bege kat umah aku niehhh,kalo tak kempunan ohhh ;P

mase berbuka td hujan selebat-lebatnye<--berkat aku pose niehh ;P yolahhhh,baru pose sehari da nak kecohh ohhh.

td,mase duk tgu bege nak siap,pi jenjalan umah dayah jap. tye die bile nak pi daftar upsi. katenye 28 ni. tapi tak sure la nak trus dr kl or balik umah dulu pas amek abg die balik dr mesir 26 ni.

nasib aku sempat pi umah dia td,kalo tak merindu la tak sempat jumpe. ;P dekat je tg.malim ngan bangi kan dayah,nt kite jenjalan sesame ok ;) bf ko jaoh da pas ni so,kuar ngan kengkawan je la pas ni...hehehe. farah pon kat serdang je,lg panjang la kaki aku mak aku kate.

mak: pasni sabtu ahad pon tade la hg nak balik umah kan.

aku:nape plak?
mak:dah tu kwn2 semua belah sana ja.
aku: gamak nye laaaaaaaaaaa ;P hahaha

tade la,aku akan selalu balik gak cam biase ;) mak aku nak cakap die rindu la tu kalo aku jarang2 balik nt ;)

tape mak,adik fahammmmmmmmmm ;)

mase pi mandi kat hotspring,mase ni pinjam baju sape nak wat mandi? adelaaaaaaa...hahaha. konon2 tanak mandi,tapi sekali ko tgk air,melompat2 aku ngan dayah nak mandi gakkk. ;P

p/s: dayah pon taw cter sal dak zaba meninggal tu,apsal aku tak taw nieh..haishhhh

iman

anak buah aku si iman,anak kepada ahmad apendi sgt noti ohhh...kdg2 tokwan a.k.a ayah aku sampai naek geram ngan die.ade sekali tu die beli kasut baru kat pasar ahad. then pakai la trus. pastu abg aku nak balik umah kat trolak ni ha. iman sibuk nak ikot,ibu die tye la.

ibu iman: iman nak pi umah tokwan nak wat pe? tak yah la. ibu ngan adik tak pi pon. abuya pi jap je amek barang kedai.

iman: iman nak tunjuk kasut baru iman kat tok wan. mesti tok wan cakap cam ni ngan iman. "kasut baru lg?"


tgkkk.die saje je nak soh ayah aku marah die...hahahaha.


skrg die de hobi baru tiap2 mlm jumaat,sabtu and ahad.kul 9.30. die sibuk nak tgk cter ceplos kat tv9. kitorg pon sibuk melayan. cter hantu klaka.


bile ending cter tu ade ceplos tu menari,die pon sibuk la ikot. konon2 shuffle dance kate nye. aku tgk tade mane pon shuffle nye...;P


video

video ni aku bluetot dr yuni,adik die yg dance.tanak komen pape. korg tgk sendiri.

ok,yuni control cute,ko mmg cute ohhh ;)

p/s:aku gelak sampai kuar air mate kalo tgk video ni.

Wednesday, June 24, 2009

get out!

aku mengenali lagu ni dr atie,sbb pe? sbb mase tu aku ngah emo tak tentu pasal,so tiap kali aku emo,aku akan dengar lagu ni.kdg2 sampai part get out tu aku jerit kuat2! org nak kate aku gile? ade aku kesah? ampunnnnnnnnnnn ;P


I've been waitin' all day for ya babe
So won't ya come and sit and talk to me,
And tell me how we're gonna be together always,
Hope ya know that when it's late at night,
I hold on to my pillow tight,
And think of how you promised me forever
(I never thought that anyone)
Could make me feel this way
(Now that your here boy all I want)
Is just a chance to say

Chorus

Get out (leave), right now
It's the end of you and me
It's too late (Now), and I can't wait for you to be gone,
'cause I know, about her (who), and I wonder (Why),
How I bought all the lies, you said that you would treat me right but you was just a waste of time
(Waste of time)

Tell me why your lookin' so confused,
When I'm the one who didn't know the truth,
How could you ever be so coooooold
To go behind my back and call my friend,
Boy you must have gone and bumped your head,
Because you left her number on yo' phone,
(So now after all that's said and done)
Maybe I'm the one to blame buuut
(To think that you could be the one)
Well it didn't work out that way

Chorus

Get out (Leave), right now
It's the end of you and me
It's too late (Now), and I can't wait for you to be gone,
(You to be gone)
'cause I know, about her (who), and I wonder (Why),
How I bought all the lies,(All the lies that youuuuu)
You said that you would treat me right but it was just a waste of time
(Waste of time)

I wanted you right here with me,
But I have no choice you've gotta leave,
Because my heart is breakin', with every word im sayin',
I gave up everything I had,
On somethin' that just wouldn't last,
But I refuse to cry,
No tears will fall from these,
Eyeee-eyeee-eyeees
Ohhhh ohhhhh

GEEEEEEEEET OUT!

Chorus

Get out (leave), right now
It's the end of you and me(You and Me)
It's too late (Now), and I can't wait for you to be gone,
'cause I know, about her (who), and I wonder (Why),
How I bought all the lies (How did I buy all those lies) , you said that you would treat me right but you was just a waste of time
(Waste of time)

Chorus

Get out (leave), right now
It's the end of you and me (Hey yeah)
It's too late (Now), and I can't wait for you to be gone(You to be Gone),
'cause I know, about her (who), and I wonder (Why),
How I bought all the lies, you said that you would treat me right (treat me right) but you was just a waste of time
(Waste of time)
Get Out (Leave)
You and me
It's Too Late (too late)
You
Bout her (who), (why)
You said that you would treat me right but you was just a waste of time
Ohhhhh


p/s: aku tak emo skg,just ngade2 dengar lagu ni. best la plak. ;P hehehe




eeeeeeeeeeuuuuuuuuuuuuuu! sakit ohhhh!



aku bukan la pandai masak,tapi aku pandai wat air. kalo tak caye tanye aty <-- kan aty kan?

entri ni bakal menjual minyak sket,tak suke? tak yah bace. eh,jgn laaaa....bace la dulu..;P

aku tak ingat tahun bila,yg pasti time cuti sekolah. biase time cuti sekolah dak2 laki mesti naek cuak sket kan? sbb ape?? sbbbb <--- teka la sendiri...sbb kalo yg lom sunat tu kene la sunat kan? takot tak kaum adam sekalian? kaum hawa sunat mase kecik so tak ingat sakit ke takkk...


hehehe anak buah aku yg sulung,die ni sunat awal. sbb pe? ikot suke hati die la...miahahaha tade la,ade sebab nye. die sunat mase die umur 6tahun. kecik lg kan? die ni dulu,mase kecik2 tak suke pakai spentot,da besar ni pon same. die lagi selesa pakai boxer tak pon seluar pendek. bukan ape kate nye "selesa sket mak su" aku pon tak taw,pe beza keselesaan pakai spentot atau suar pendek.

cam ne die ley tersunat?ok2,aku cterkan dulu lokasi kedai abg aku dengan klinik. abang aku bukak kedai ala2 mini market la boley dikatakan. sebelah kedai die tu ade klinik. tapi sekarang klinik tu da tade dah. die maen2 kat depan umah,then tibe2 die nak tekencing. masuk la lam umah kan sbb nak kencing.takan nak kencing kat longkang plak kan? pas je kencing tu,kwn2 die duk sibuk panggil ajak maen lg.


"shahrulllll,cepat laaaaaaaaaaaaa"


nak taw shahrul jawap pe?

"sakitttttttttttttttt"


die terzip ehem2 die! hahahaha

(skrip ni aku pakai bantai je,sbb ni dr ape yg kak long a.k.a ummi si shahrul aku cter)

so,sunat la terus. sbb bw pi klinik sebelah umah die tu doc kate da tak ley nak bukak zip tu.aku pon tak taw cam ne ley sangkut n cam ne rase sakit nye...eeeeuuuuuuu,kalo aku? aku pompuan laaa,so tak yah nak bayang kannnn...

---------------------------------------------------------------------------------------------

aku pernah jage 2 org sepupu mase diorng ni lam pantang pas bersunat. anak kepada maksu n paksu aku a.k.a adik mak aku. rumah diorg kat ipoh. mase tu arwah tok yam aku ade lg. mak su n pak su aku keje. so,tade sape nak tgk2 kan tok n anak2 die yg pantang bersunat tu. yang bersunat tu 2 org sekali gus. aiman n amir.

aku ni kan 1st time jage dak pantang bersunat,mane la aku taw pe yg ley pe yg tak ley kannnnnnn.. anak2 maksu aku ni suke minum air milo. so jap2 je;

aiman or amir: kak ijan nak milo.
aku: okai.

kerap gak ohhhh..sehari de la lam 5,6 kali. sekali ehem2 deme bentan! sian oh deme...nak kencing pon sakitttt...mintak maaf,kak ijan tak tahu korg tak ley minum air bebanyakkk...

tapi sampai skrg,bila deme dgt umah aku or balik kg je.
amir: kak ijan,nak milo. air milo kak ijan sedap ohhh
aku: okai.(bangge syiotttttttttt)
kah3~

ni die shahrul ngan ecah. ensem en,siap de lesung pipit lg. nape aku tade eh? anak2 buah aku majoriti semua ade. ;) ikot opahnye a.k.a mak aku.

p/s:kalo anak2 aku nt,kasik sunat mase kecik2,tade la banyak kerenah! ;)



nak pergiiiiiiiiiii

erkkkkkkkkkkk,alhamdulillah (baek oh aku hari ni stat entri).

actually baru pas lunch and melapah sebakul manggis. dek kerana kekenyangan lalu tersendawa sebegitu ok....(lam realiti aku jarang sendawa,hanya angin bawah je rajin kuar) <--lariiiiiiiii


malam td ade 2,3 topik aku nak cter tapi bile tdo,topik2 tersebut turut tertido dengan selamanya,aku da bagun die still tido lagi. semalam yuni msg katenye ade dak kolej zaba meninggal,aku lom berkesempatan nak bace lam utusan,cari punye cari mlm td,tade ponnnn... de sape2 taw,ley cter tak kat aku?


miera ym aku td tye aku nak pi reunion ke tak 4/julai ni kat mid. bukan aku tanak pi ,aku kene daftar 5/julai. tapi kannn setelah mendengar sebuah gosip panas dr miera,lalu aku rase cam nak pi plakkk...mak ayah aku nak anta aku 5hb but nak pi klang dlu 4hb tu tdo umah angah aku,so ley tak aku nak pi sendiri dulu 4hb tu then ptg tu balik umah akak aku kat klang,esok diorg anta aku ngan barang2 bersama? korg rase hj.salleh nak bg ke??????????

aku rase peluang nye tipis sgt. ;(

sape ade idea cam ne aku nak cakap ngan hj.salleh supaye aku dapat pi reunion tu? lame oh tak jumpe dak2 ni. last jumpe time form 3,sbb form 4 aku da tukar sekolah. tolonglahhhhh ;(


cute en? kalo anak aku cam ni best ohh..tapi aku rase mesti mustahil sbb genetik family aku semua kecik2,nak kene cari bapak yg chuby2 nieh,baru ley dapek anak cam ni...;P

p/s:actually aku de mende laen nak cter,tapi malu ohhh ;P




Tuesday, June 23, 2009

merapu meraban

hari ni acik aku plak demammm,sian oh die. anak die? aku n mak aku yg bela. hubby die keje je 24 hours,pi keje time anak masih tdo,balik keje plak anak dah tdo. bak kate hj.salleh. tapi aku tak salahkan abg ipar aku,die cari duit pon untuk anak bini die gak kannn...

so,hari ni aku yg wat semua keje umah kecuali masakkkkkkk,sbb kalo aku yg masak mmg telebih sedap la nt. siap jiran sebelah nak tumpang berkelah makan sama. lalala~ ;P

biase nye,akak aku kemas2 yg lam umah aku kat luar umah termasuk la sidai kaen. tapi hari ni luar dalam umah aku wat,siap belakang umah lg,tolong mak aku sapu daun durian n manggis. sesape nak makan manggis n durian mai la umah aku,tp kene panjat sendiri la erk,letih kot nak layan korg kalo dtg umah aku ramai2 serentak.

2 minggu lg nak balik ukm balik,adehhhhhhh...cepat je cuti. dulu tak sabar nak abes cuti, ni tamo balik lak. ley tak aku nak angkat ukm tu letak belakang umah aku? tak ley? aku tawwwwww...;(

p/s:n3 merapu meraban sebab dpt panggilan hangen dr seorg wanita yg rase dirinya tergugat. salah aku ke? aku tak ingin la! tu semua cter lame! ops! emo ok aku mlm ni...jgn nak wat lawak ngan aku! huh.....



genetik ke?

masa aku tingkatan 2,aku da stat pakai cermin mata. mule2 nak pakai tu best gler sbb konon2 nampak educated la sket kan sbb pakai spectacles. <-- ade ke org pikir cam ni? aku je kottttttt ;P so,stat ngan kerabunan pada tahap 150.

bile masuk form 4 aku rase cam malas nak pakai. then bila nak salin note je kene tgu kwn sebelah salin dulu baru aku ley salin. sape kwn sebelah aku tu? shasha! thanx tu shasha ;)

lame2,tak tahan oh sbb bukan tulisan je aku tak nampak,aku selalu di sound oleh akak2 n abg2 senior konon nye aku nampak sombong, n kalo selisih ngan diorg pon aku tak tegur. bukan aku tanak tegur,sbb aku tak nampak sape yg berjalan depan aku. kang tbe2 aku senyum kang korg kate aku nak mengade2 lak kannn...(salahkan org lagi ;P)

balik umah mase cuti,cakap kat mak;
aku: mak,kene pakai balik la spec sbb mmg tak nmpak lansung pe yg cikgu tulis.
mak: sok kita pi bidor,wat spec.
aku: ok.

then,mase tu tahap kerabunan aku masih di tahap ok. lam 200 je. masuk matrik,stadi lewat mlm,tgk lappy 24jam. n now bape tahap kerabunannye????

aku baru sedar yang aku kene tukar spec baru sbb aku pakai spec pon aku still selalu langgar batu2 kecik kat jalan n kdg2 aku kene kecilkan mate aku tuk bace tulisan2 yg kebesaran nye amatla dikesali. pi cek sekali lg,nak wat spec baru. then tahap kerabunannye meningkat sehingga???

mmg dasat arrrrrrrrrrr...skg ni kalo aku tak pakai spec,alamatnye aku tak ley bace subtitle kat bwh tv tu. tgk cter cina ke korea ke ko ingat aku paham? mata kanan lam 350. mata kiri 380.


baru 20tahun ni,lg 20 tahun silap2 kene pakai kanta pembesar kottttttttt...miahahahaha lam family aku yg pakai spec mak,ayah,angah n aku. along aku dulu pakai,then lame2 die tak pakai,mate die jadi ok balik. acik n abg pen mmg tak pernah pakai. so,aku simpulkan yg kerabunan aku ni adalah kerana faktor genetik ;P


aishah ni tak yah nak di ajar cara nak posing2 ok,mg automatic die akan berlagak seolah2 die la ratu kg ;P tp die sgt la cute ohhh...cam sape? maksu die ;P lariiiiiiiiiiiii

aku jarang pakai spec kalo nak kuar jenjalan n kemana2,aku lg selesa pakai lence. dulu mase kat pusat latihan trolak(aku tak pernah cter lg kan pe aku wat kat sini,entri akan dtg),de sorg dak laki same kursus ngan aku,selau kate cam ni kalo aku pakai spect.

man:aso,nak pi mana? beli sayur ke?
aku:kurang asam ko mannnnnnnnn

p/s:aku nampak tua ke pakai spec? pe? tak dengar la,say it louder plsss ;P



Monday, June 22, 2009

uban

semalam seharian tade elektrik,sbb ape? ntah la,satu kampung tade...myb deme saje nak jimatkan bil letrik org2 kg ni kot...so sepanjang hari duk kat beranda je.

mule2 melayan si isha maen2 kat situ,then mak aku soh acik aku amek penyepit uban.

mak: acik,amek penyepit uban tu bwak mai sini sat.
acik: mak nak kepit apa?
mak: nak soh adik cari uban ni ha. gatai sgt pala mak.
aku: sehelai sekupang! ngeh3~

so,berjalan la operasi cabut uban,byk ohh..dulu2 sikit je,mase aku duk cabut uban tu tibe2 je ayaq mata aku merambu keluaq...then pusing kiri kanan,lap ayaq mata.

ingat da selamat.sekali acik aku tegur.

acik:hoi! hang nangeh napa? panaih sampai merambu ayaq mata ka?
aku: ha! tu la,panaih sampai mata pon bepeluh...hahaha

sebenarnye aku duk pikir,sempat ke mak ayah aku nak tgk aku grad,nak tgk aku keje,nak balas jasa depa,nak buat umah banglo kat mak ayah aku,nak bg depa pakai air cond bila tdoq,nak tgk aku kawen,nak bg depa dukung anak2 aku nt?

sempat ke??

ayah aku skg da 61 mak aku 58..(angah,betul ke ni)

bukan nak mintak la kan,tapi aku baru 20,alang2 lam 5 tahun lg kot baru nak stabil keja,kawen,de anak. masa tu ayah aku da lam 66.Ya Allah panjangkan la usia ayah dan mak aku..aminnn ;) kite amin same2 eh kwn2...cepat! kalo tak kena babab! ;P

sal upah tu aku tak amek pon,saje je gurau ngan mak aku. kalo nak kire amek upah mak aku ley kate cam ni.

"bayaq mak upah bela hang sampai panjang lebaq sampai skrg"
"bayaq mak upah bg hang mengaji sampai kat u tu ha"
"bayaq mak upah garu2 hang soh tido tiap2 mlm"

hamek ko! mampos aku nak bayarrr...korg taw tak bape nilai nye? tak taw? ha,korg pikir la sendiri...tu belum mak aku ungkit yg lam perut n hati die lg. tapi mak aku tak pernah ohhh nak cakap cam tu. mak korg pon kannn ;)

p/s: selamat hari ayah even aku dok cter sal mak aku,sebab same je kalo aku nak cter,ayah aku pon cam mak aku,tanpa ke2nya aku bukan norizan binti muhamad salleh ;)

hidup keturunan salleh!



sebab ape?

perasan tak aku nye tajuk lately semua de tande tanya kan?
kenape?
sajeeee <-- ley tak aku nak jawap cam ni?
tak ley?
ade aku kesah? lariiii...ok2,im sory (bak kate amir raja lawak) ;P

nak taw tak sebab pe aku tak jadi puase hari ni? sbbbbb...

ok2! b4 tu nak umumkan pemenangnye(pemenang ape lak ni?) ikut suke la kan nak bgtaw ke tak bila aku wat contest...miahaha...tade la,entry b4 ni ha...

pemenangnye mrs fariena,nt u emailkan alamat umah u,no tepon,bilangan anak jari,n no ic u kat i eh? ;P (mampos aku kene makiiii)

sbb die teka dgn betul nyeee...sebab pe aku tak pose hari ni...ok,da nyampah bace? tp still tak taw sebab ape aku tak puase?

the reason isssssssssss... ley tak nak lari je??? ;P

SEBAB HJH RODZIAH MASAK LAKSA AND TOMYAM HARI NI....;))

pic tomyam tak sompek den nak amek sbb larisssssssssss...laksa ni pon aku amek time mangkuk ke-4 aku makannn ;P

kepada sesape yg duk di luar negara(ade yg terasa?) or duk jauh dr mak(ade lg yg terasa?) sila la nikmati mata anda dengan pemandangan laksa yg bukan saja nampak sodap tapi bila di makan pon sodapppp... ;)


bahan2 da abes,so tgl bawang ngan cabai je...tu pon still sedap ;)

p/s: ampunkan kesalahan hambamu ini YA ALLAH kerana entry ni mampu menganggu beberapa jiwa ;)



sebab?

semalam,angan2 nak puase,puase ape? puase gantiiii..(sila bace ngan nada perlahan) sekali acik aku ajak pi kenduri plak.

acik: adik,jom siap kita pi kenduri umah mak lang dah..
aku: kenduri apa?
acik:kenduri kesyukuran ja kottttttt..
aku:jom,lekaih la siap!
(laen kali la ganti,tp dosa kan sbb da niat,tp ape kate mak lang dah kalo tak pi?)
ni semua salah lauk mak lang sebab sedappp sgt! haiyakkkkkkkkkk...lariiiiiiiiii

hari ni pon plan nak puasa gak,tapi tade la sahur,bagun2 pg je tgk ayah aku tdo lg kate nye demam lg. riso gak ni,demam nye dtg time pg n mgrb je nak ajak ke klinik payah benorrrrrrrr...

mak aku kate malam ni tak ok gak,kene pakse rela ke klinik yer hj salleh! musti! anak mu ni kijammmm...

sbb pe aku tak jadi puase hr ni? sbbb...ptg ni aku bgtaw pe sbb nye..;P

p/s:cube korg teka ape sebab nye? ;P



Sunday, June 21, 2009

yiPPi!

kenapakah?
mengapakah?
merengkah?
sewelkah?
sengalkah?

haiyakkkkkkkkkk...larikkkkkkkkkk...

tade2 aku tak lari kali ni,hehehe...actually aku gumbira yg teramat sgt sebab ape? sbb my kezen dapat sambung degree die kat ukm! yiPPi! kezen aku yg mane? twin kepada si zaty ni ha...name nye izham, aku panggil die abg am je...die ni alim ohh...dulu die sek kat sekolah agama. sekolah ape aty? kak ijan lupe la...

tapi die ni ok je,cool. nape aku suke sgt? sbb nt kalo maksu aku dtg melawat mesti trus tgk aku kan? maksu aku lg sempoiii..rajin g jenjalannnn...paksu aku? kompem teramat la sempoi...;) paksu aku ni adik kepada mak aku,anak last lam family tok yam...

-->iklan,aty kak ijan tanak cter sal ko,nt ko telebih femes lak dr kak ijannnnn...lalala~ tade la nt de entry khas tuk kamu dear ;)

kos pe si izham ni dapat? menurut penceritaan si zaty,kembarnye ni dapat sains statistik. angah.same kos ngan angah kan? tape la tak same ngan aku pon tapi dekat je nak jumpe2 ke nak kuar jenjalan same2 ke kan...kompen nt maksu akan cakap cam ni ngan aku:

"nt tgk2 kan la abg ni ha"

and taw pe aku akan jawap nt?

"takan tgk je maksu?" miahahahahaaaa...

izham ni ensem ohhh! sayang die adik spupu aku...hik3~ kalo korg nak ley je aku rekemen kannn..tapi die ni cerewet la. choosy! ok! larikkkkkkkkkkk

p/s: aty,ko tipu kak ijan siap kooooooooooooo!
aku da masuk lam blog da ni haaaaa



ade masalah?


hamek ko,bile plan je nak tdo awal mesti tak ley nak tdo. bile tak ley tdo je mule la nak merepek banyak2 kat lam blog ni ha. semua salah perut sbb sakit pg td n menyebabkan aku kelebihan tdo hari ni. so malam nye jadi burung hantu.

kat lam family aku,mak aku kate muke aku cam along aku,tapi masalah nye along aku ni lelaki so muke aku cam lelaki or muke along aku cam perempuan? ha korg pikir la sendiriiii...<-- ley tak aku nak lari lagi?


haiyakkk...(bunyi baru tuk angkat kaki n lariiiii) kenape aku tibe2 cter sal muke ni? sbb acik aku kate aku selalu wat muke yg susah nak di tafsirkan oleh nye dalam erti kata lain, lam hati aku lain tapi muke aku gambarkan yg lain.


alkisah bermula bila de org datang umah aku nak sewa pelamin and baju pengantin,name nye atan(bukan nama sebenar). atan ni dtg bersama ngan anak nye bernama mawi(bukan nama sebenar and tade kene mengena ngan mawi penyanyi tu). atan ni org nye kecil je. rendah dr ayah aku. n lebih kurg same tinggi ngan aku je la.


bg aku,atan kecil sbb mmg genetik nye kecil kot,sbb ibunya dtg bersama yg hanya aku kenali sebagai mak su yah(juga bukan nama sebenar). dalam masa atan memilih baju yg sesuai untuk dirinya dan bakal pasangan hidup nya nt,anak nya si mawi berada di ruang tamu sambil minun tea o panas yg aku bancuh(kompen sodapppppppp). -->iklan,isha da tumpahkan 2 cawan air tea.


mesti korg tertanya2 cam ne atan ni dapat anak sedangkan dia baru nak pilih baju n pelamin kan? sebenarnya ni perkahwinn ke2 buat atan kerana perkahwinan pertama nya tidak berjodoh panjanggg..

menurut cerita atan:

hj salleh: nape tan hang ngan bini hang dulu?
atan: dia tanak ngan tan pak njang...(nama timangan ayah aku di kg). atan tak pandai,belaja sampai darjah 3 ja.
hj salleh: takpa la,dia taknak da org laen nak ni haaaaaa...hahaha
atan: harap2 kali ni betul2 la dia nak ngan tan pak njanggg...hehehe

aku dan acik aku hanya duduk mendengar saja,tapi muka kitorg menghadap tv. lalu acik aku tye kat mawi.

acik: mak mana mawi?
mawi: mak mati...
acik: hik3~ mak baru? hik3~
mawi: tak tawwww..
acik: hik3~

aku hanya mampu lihat tv je...

bila da siap pilih2,atan,mak su yah dan mawi mintak diri nak balikkk...bila kuar je atan dan family nye dr pintu rumah. kedepekkkkkkk..melekat kusyen kat belakang aku. aku gelak dengan kuatnyaaaa...kah3~ ok! cam tu eh aku gelakkkk...mesti korg tak paham nape aku,acik aku and ayah aku gelak kan?

masa atan berborak ngan ayah aku acik aku da stat gelak sbb tiap kali atan habis bercerita dia akan memuncungkan mulut nya...cam org nak kiss tu,taw? aku pon tak tawww,maen agak je ni...then bila akak aku berborak ngan si mawi,anak nya pon berbuat seperti bapaknya...akan memuncungkan mulut selepas seesai bercakap...

muke aku masa tu? selambek derkkkkkkkk je. seperti tade pape yg lucu,sedangkan akak aku merah2 muke tahan gelakkk...

then,aku tye kat mak aku,nape mereka berkelakuan seperti demikian? jawap mak aku, sbb si atan tu dulu kerap mengonggong puting,n anak nya pon sama.

oOOOoooOOOOoo

baru aku paham kenapa...acik aku trus tarik puting yg anak dia hisap! kah3~ taw takot kooo...hahaha

tapi aku turut respek ngan atan,even die tak belajar tinggi,tapi anak nye si mawi still di hantar belajar di tadika n taw cam ne nak salam kitorg tanda hormat. dan atan turut tidak menyalahkan takdir sedangkan hanya berkata "tape la pak njang atan sedar diri ni". sepanjang atan berbual ngan ayah aku dia hanya berkata demikian dan tak pernah nak salahkan bekas bini nya.

kepada abg atan: suzana,hj salleh dan norizan mintak maaf.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

tempat: pudu raye
masa: 12 tghari
keadaan: panas

aku ngah tgu bus di platform 11 bwh. sbb tiket nak ke tg malim semua kene beli kat bwh je. bus aku lam kul 12.30 tghari. sebelah aku de sepasang kapel ngah bermadu asmara. bf nye memeluk erat pinggang si gadis.

lam hati(tak panas ke,da la panas,peluk lak rapat2). muke aku time ni aku rase cool je,just kening je kerut sket tahan panas. bila bus sampai si gadis tbe2 nangis..aku? terkejut tgk..ingatkan die sakit ke hape ke kan...rupe2nye sedih nak tgglkan bf nye..siap bf die kiss dahi and cakap"baby jgn la cam ni,nt bie call eh,kite jumpe lg k"

aku? trus naek bus...mmg tabiat aku suke duk tepi tingkap. tibe2 gadis tersebut duk sebelah aku. and cakap:

"ko de masalah ke ngan aku?"

aku? eh2...ade aku kesah keeeeeeeee...tade ar aku diam jeeee...tibe2 je minah ni marah2 aku,die perasan ke aku dok perati die dr td? takott ohhhh...rupe2nye die cakap ngan org laen lam teponnn...

haishhhhhhhhhh,cuak ohhh...

dr perbualan die lam tepon tersebut seperti org yg sedang berbual ngan si gadis tersebut mengugut nak membocorkan rahsia si gadis,rahsia ape? aku da stat sumbat telinga aku ngan earfon,mls aku nak amek taw...

kesimpulanye disini,kadang2 muke aku laen lam hati aku laen...harap maklum.tapi 1 muke je aku tak ley nak elak.tiap kali aku senyum muke cute aku akan kuar...miahahaha<--lariiiiiii


p/s: atee n yuni pon slalu kate aku suke wat muke tak bersalah...muke aku mmg cam ni la. ;) abg atan,izan tade niat nak katekan abg atan,izan respek ngan abg atan,mintak maaf kalo abg atan tak suke izan cter sal abg atan lam blog,izan pon de kekurangan...



Saturday, June 20, 2009

sila pastikan Q biberi perhatian.

Tips ni aku dapat dr sini, kepada tuan blog tersebut aku mintak halal eh ;P

10 tips melupakan kekasih (bekas kekasih)

1. Anda tulislah 10 pucuk surat dan anda poskan kat diri anda sendiri, pastu balaslah balik kesemua surat-surat tersebut... Lakukan setiap hari, 3 kali sehari...

-->nak buek ape ni? Aku dulu bercinta gune sms n call je trus ni myb tips lame kot,so kesimpulan nye disini miscall no korg sendiri berkali,then lakukan setiap hari,3 kali sehari..;P

2. Jauhkan diri anda daripada filem-filem Hindustan dan juga drama-drama swasta yang tangkap raung

-->ok,yg ni aku mmg da amalkan awal2 dulu,tapi skg kene tgk gak sbb majoriti cter kat tv semua cter2 cintannn..layan kan aje..

3. Join ruangan berkenalan di dalam majalah-majalah atau buat sesi berkenalan tepi-tepi jalan... . Bukak lah warong khas untuk sesi interview tuh... Alaaa... bunga bukan sekuntum, kumbang lak berlambak lagi..

-->tak yah la kot ni,cam desperado sgt je...miahahaha (psssttt,korg rase aku patut wat ke tak?)

4. Buat perusahaan menternak itik... Nanti bila itik dah bertambah, pasti akan lupa kat pasangan anda tu, sebab terlalu sibuk menjaga itik-itik gembo...

-->ape yg nak disampaikan disini adalah membzkan diri,sesape yg de kat umah tu blaja masak ke,hape ke kan? Kat u tu bace buku korg tu berkali2 supaye dapat result yg cemerlang,gemilang dan terbilang!

5. Sibukkan diri dengan bekerja... Bantai overtime bebanyak... Bila duit dah berjuta nanti, cari ajer yang lain, kawin terus, senang hidup tak payah susah-susah nak sakitkan kepala...

-->Statement ni amer parnah cakap kat aku,nak kawen nt baru cari,aku rase pon nak wat cam tu gak,cdgn ko mmg bernas ar amer ;)

6. Pi ngadap cermin yang sememangnya setia ngan anda... buat ler lawak giler yang tak masuk di akal, pastu gelak ler sendiri...

-->hahahahaha.ok! cam tu yer nak gelak nye..kuat lg pon tape,bior pecah cermin korg tu,lg bagus...

7. Ulang perbuatan nih sampai 3x... ikut tau... Uhh huuu Uhh huuu...

-->ape yg nak disampaikan disini? Actually aku pon kurg mengerti,die nak soh gelak bunyi uhhh huuu uhhh huuu or nak sok nanges,aku andaikan bunyi berak tu..lalala~

8. Kalo still teringat kat pasangan anda tuh, anda pi cari tangga, alaa cari je lah kat umah mana-mana atau pun bangunan berhampiran, buat-buatlah terjatuh dari tangga, sampai terus hilang ingatan, nescaya ler.. akan lupakan terus pasangan anda tuh... dengan diri sendiri pun anda tak akan ingat lagi..

-->hahaha..yg ni aku lom cube lg,jap lg aku nak try.

9. Kalo ingatan anda masih ada, pi je rumah jiran sebelah, minjam tukul, pastu buat ler tak tau sambil ketuk pala sendiri sampailer ilang ingatan...
NOTE:

kalo jiran anda tak bagi minjam tukul, curikk je, pastu lari ler..takkan dok buat sesi berkenalan ngan jiran anda lak..

Kalo susah sangat... hantuk je kepala tu kat dinding rumah, buat ler sampai rasa dah bosan dengan hantukan tuh...

10. Gantung gambar si dia kat dinding .. kutuk, karate, gusti, gigit, mamam, telan... buat lah apa-apa je asal hati rasa pueih..

-->yg ni aku dah wat,mmg sedap rasenye,begitu pueih! Cayelah...(amalina,aku pernah buatkan ni...hik3~)

p/s: tulisan hitam yg ori aku copy,merah aku tambah2 jer...actually nak lupe ni mmg la susahkan,tapi kite boley benanye nak lupe kan,kite kene kuat semangat n pikirkan mase depan! HIDUP IZAN!

Q: bape lame korg amek mase nak lupekan korg nye ex gf/bf?