Followers

Monday, August 31, 2009

tanak balik

pagi dirumah amatlah berbeda di ukm. hehehe...opkos la kan sebab kat umah ade mak ayah kat ukm ade sape? katil meja lemari??? huh! bosan.

sempena 31 ogos ni aku nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN NEGARA kite kali ke-52. malam td layan cter HATI MALAYA dengan yuni and aty,deme ikut aku berpuasa dirumah. and tanpa ku sedari <--lagu raye la plak kan??? air mata ku mengalirrrr...sob3~ bagaimana susahnya tunku dan org2 melayu tatkala dulu kala berusaha mendapatkan kemerdekaan untuk tanah air kita.

if nak cter sal sejarah kemerdekaan negara kita ni kompem la kan berpage-page aku nak taip. so secara ringkasnye...

MERDEKA KAH KITA????

aku rase untuk aku,aku sudah mengecapi beberapa kemerdekaan lam hidup aku.

1)aku mampu melepaskan diri dari cengkaman internet sejak akhir2 ni. <-- gilak ar tenet cam penjajah plak kan?? hahahaha
2)aku da mampu mengfree kan pale otak aku ni dr pikirkan sal kesenangan org laen berbanding aku sendiri.
3) tanak share ley??? ;P

ley tak aku tanak blik ukm? sebab ape? sebab asik kene paksa wat keje jeeeeeeeeee..tak suke oh. aku bukan jenis yg suke mengikut arahan. biar hati aku sendiri rase nak wat then aku akan wat. so hasilnye aku akan berpuas hati. lantak la org laen nak kate ape pon janji aku sendiri rase nak wat. ni bila ade prg pakse2 nt aku kene gak wat tapi hasil nye aku sendiri takan berbangga. even sebagus mana pon hasil nye,hanya akan ku pandang sebelah mata ;P <--mampos gedik k ayat ko izan!

p/s: duk umah rase cam da nak raye plak..;))





Thursday, August 27, 2009

adegan sentap menyentap


sentap ohhh...


ape korg rase bila lapar?


ngantuk?

bengang?

mereng?

weng2~?

suke?


kelmarin aku pi bazar ramadhan ngan si athiah anak pak cik halmy. pi naek DEMO je. sebab takot jamed. mmg ape yg aku takuti tu menjadi kenyataan bila sampai je simpang nak masuk kat area shell to penuh ngan kete park tepi jalan. dah la aku ni baru je berani2 nak bw moto atas jalan raya kan. then boleh plak jalan tu sesak cam semut nak hurung gula. <--taw ke hurung tu apa?


nasib la aku and atie kecik je kan. naek pulak DEMO aku yg mmg comel tu ;) lg la semua kereta di kiri dan kanan memberi laluan hormat sebesar bata time aku amek test moto yg kome panggil titi tu. yang kene lepas lam mase 9 saat je. <--tetibe plak ingat zaman2 amek lesen dolu2. hahahaha


then masuk kat area shell tu park je kat tempat lori isi minyak. kompem lori pon tanak masuk jalan tu sebab da sesak bagai nak gila. then aku dengar abg yg park moto sebelah DEMO comel aku sembang ngan kawan dia;


abang1: apasal semalam tak sesak cam ni pon eh?

abang2: hari ni kan pasar malam..


fatutlaaaaaaaa...bazar+pasar malam! nape la aku ley lupe!


tapi sebab da sampai takan nak patah balik kan??? so pi la gak carik nasi lemak,bihun sup,nasi kerabu,murtabak,soya. bukan semua aku punye OK.


aku-->nasi lemak n soya

atie-->same ngan aku.

yona-->bihun sup n murtabak.

yan-->murtabak

yuni-->nasi kerabu.


dr kul 5 lebih aku gerak dr ukm. sampai bazar lam kul 5.40 ptg. kul 7 baru ley garak balik ukm. sampai lam kul 7.25 malam. tepat2 time berbuka. then yuni lak dok asik call je dr td. mane aku tak hangen kan???


da la lapar,aku tolong belikan,sesak lak ngan org2 ni, mmg kene la kannn...


atie pon kene ohh ngan aku. ngah dia nak pakai2 helmet tu ley plak aku wat muke, duk gesa die soh cepat sket. dah la die pegang barang banyak.


sampai je blok yuni,yuni dok lompat2 soh cepat nak nasik kerabu die. aku taw la da azan. aku and atie pon lom makan. murtabak yan aku kirim je kan yuni.


then g plak bilik yona anta bihun die,yona lg kesian ohh..


yona:thanx izan,berape eh?

aku: jap g la! izan pon lom makan g ni!


sentapppppppppp...


masuk je bilik berbuka ngan air masak then yuni mesej;


yuni:izan aku mintak maaf kalo ko terasa td..thanks belikan makanan..

aku:lorh..xde pe la..lapor 2 yg aku nk mrh je..he2

yuni:takot~


adehhhh,sentap plak budak ni..


so kengkwan,aku mmg cepat naek angin kalo aku ngah lapar..hahahaha


aku tye atie nape die senyap je? then atie kate die sentap kene marah ngan aku td. aku gelak gila2 la. then aku tye die, aku tak pernah marah korg ke before ni? atie kate tak pernah...maknenye sebab selama ni aku selalu kenyang. mane tak nye. 24hours mencekik je...


to atie,yuni,yona n yan aku mintak maaf sesangat sebab wat kome sentap...


p/s: aku jarang nak marah korg,sebab tu bila sekali aku wat kome sentap kome takut kan??? ;P
p/s: to bakal suami aku,jgn sesekali biarkan peti ais kosong,kalo tak nt sayang baling pinggan mangkuk ke luar,abg kutip ok! ;P <---bulan pose pon ko sempat nak gatal2 izan!!!







Tuesday, August 18, 2009

pengganti baru dalam hidup ku

ok,aku nak skip je satu entri yg aku listkan last 2 week eh kengkawan...sebab ape? sebab aku rase da lewat sgt nak cter. so abaikan entri tersebut. hahahaha...

last week angah aku anta moto baru yg belum aku bagi nama. so sape2 ade cadangan sila kemukan kan di ruang komen eh kengkawan ;) jasa baek anda amat dihargai. terima kasih. tu la pengganti baru dalam hidup aku. so aku tak payah2 nak naek tangga buzen lg ;)

thanx to abg farizal kerana menngepress moto adik dr klang sampai ukm. and to angah gak sebab susah2 je belikan adik moto ;) nak dipendekkan cter aku malas nak update sebab asik gune lappy kengkawan je. lappy aku masih di ICU. ntah ape la kabar berita die aku pon tak taw ;( rindu la sama kamu babaychuk ;(


p/s: minggu ni nad minggu depan aku bz! tak suke ohhh...



lututku bergetar tatkala malam menjelma


mulakan entri ni dengan pic aku tunggik sakan naek basik. kureng asem ko hayyan amek pic cekci ku begini!!



kalau dulu akulah juara. kalau dulu akulah wira. kalau dulu akulah segalanya. tapi kini???

<--gedebek! hamek ko! mengada-ngada nak start entri dengan ayat bunga2..

ingat lg dulu. aku pi sekolah kayuh basikal je.dari rumah aku nak kesekolah ada la lam 15 minit. kalau jalan kaki 30 minit. dengan sapa aku kayuh basikal pagi2 nak pi sekolah? opkos la ngan my best fren forever:norhidayah binti muhamad amin@hj kadir. ;) <--rindu ohh kat ko dayah.

tapi itu semua dulu,siap boleh lawan2 lagi kayuh basikal tuh lawan sapa sampai dulu kat sekolah. tapi skg? hahahahampeh! baru kayuh 5 minit da semput2. cungap2. kagum aku ngan pengayuh basikal malaysia yang bernama aswad dan khalib.beliau berdua ni barjaya mengayuh basikal sejauh 4547 km selama sebulan! memecah rekod malaysia! syabas! <--ensem2 org nya. sebab tu aku puji lebih2 ni ;P hahahaha

so,sebagai simbolik perasmian penyerahan bendera sukem kolej kediaman antarabagsa ibu zain. kitorg sertai sekali dengan penyerahan pengiktirafan oleh malaysia book of record kepada mereka berdua. aku,yuni and yan saja gatal2 join pusing2 stadium ukm ngan basikal. konon2 gimik la ni. and dapat la baju free sehelai. ;)

malam tu gak ada perlawan bola sepak antara ukm dengan sinar fm. aku sempat tgk kejap je. sebab pastu aku ade program laennnn...ape? entri selepas ini! ;) lepas je abes program tu,ingat aku nak balik awal sket la kan. sebab aku ade janji ngan athiah lak malam tu.

tapi ade ke patut kumar soh kitorg anta plak basikal2 tu balik naek kolej aku. if td turun aku suke la. sebab turun bukit. ni nak bawa naek balik??? bukit??? kalah bukit lanjut kat felda aku!!!

tapi oleh kerana kesiankan kumaran<--kumar if kau bace blog aku ni kompem ko tangkap nages la ;P hahahaha. aku ayuni and hayyan serta kawan2 yg turut serta menyertai kayuhan basikal tersebut gagahi jua mengayuh basikal naek ke ibu zain! begetar2 lutut aku ni ha! nasib tak tercabut je kumaran oi...


yang pakai baju laen sikit dr baju kotorg tu la aswad and khalib. tapi aku tak sure mane satu aswad,mane satu khalib.huhhuhuhu


gaya je lebih ni. bak kata kawan aku mase kat pusat latihan trolak dulu. biar papa asal bergaya ;P


hayyan bergaya ala2 naek kapal terbang plak en..

yuni,muke ko tak ley blah ohhh,layan je naek basikal kan..

antara yg turut menjayakan program bergaya dengan baju free ;)

p/s:hati ku kembali riang ria. cam riang ria di hari raya ;)

Monday, August 17, 2009

woodball vs volleyball

MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA

sukem telah tiba. apa itu sukem? (sukan universiti kebangsaan malaysia) <--betul ke x ni eh? hahahaha... oleh kerana kawan2 aku semua nya atlet2 tersohor di sekolah mereka tatkala zaman2 sekolah dahulu,so mmg deme suke la bab2 sukan ni. aku??? erkkkk,nak maen bola jaring pon aku tak taw. kalo org tgk ketinggian aku deme mesti kate -->maen bola jaring eh? GS? aku jawap??-->hahahaha...

tu je la yg aku mampu. gelak tiap kali jawapan yg aku nak jawap tu ala2 -ve sket. mak aku slalu kate yg aku ni tak ley nak cakap TAK. sebab ape ntah. myb sebab hj salleh pon kalo die nak kate TAK tu die senyap je. so makne nye TAK. tapi kalo ye pon die senyap gak. hahahaha...hj salleh memang senyap je. kecuali kalo die mmg betul2 nak marah kitorg.ohooo,time ni sgt scary ohh.if hj salleh marah satu umah senyap. cam apa org tua2 slalu kate tu?--> malaikat lalu la tu...;)

berbalik kepada apa yg nak aku sampaikan,banyak acara sukem yg telah berlansung. tapi yang aku amek taw just woodball and volleyball je. sebab apa aku amek taw 2 maenan ni je?? sbb ade mamat ensem sedang bermainkah? sebab aku bermainkah? ohhhoooo,ini mustahil..sebab ayuni and hayyan bermain. ayuni maen woodball and hayyan maen volleyball. aku? hanya mampu memberi sokongan...kata kawann ;)

nape la aku bukan jenis yg minat maen2 sukan ni? seingat aku,dulu aku de gak try maen hoki. tapi kejap je kot. ade la lam 2,3 bulan then aku benti maen. sebab mmg tak kene la ngan jiwa aku. tapi ade satu mende yg aku minat sampai skg. ape??? teka laaaa <--gilak gedik ok kau norizan!

aku minat kawad kaki. and aku suke tgk org berkawad kaki. bagi aku,org yg berkawad ni perlukan motivasi diri yang tinggi,berkeyakinan,jalan dengan postur yang betul,berdisiplin dan segala-mala yg positive lah. itulah aku! ;) hahahahahahaha<-- ok,part ni korg ley muntah ok...

tapi skg aku da tak aktif da kawad2 ni. lemak2 kat peha pon da mula berkumpul. kalo dulu kalah duta2 produk kuruskan badan tuh...;) bukan aku tanak masuk palapes ke suksis ke,tapi aku rase tak mampu nak kekal kan konsistansi untuk turun latihan tiap2 hari...huk3~ itu bab kawad,aku rase da larik dr tajuk sebenar ni.

nak cter sal hayyan and yuni maen untuk sukem. hahahaha. ok. keputusan tuk game woodball yuni,group yuni dapat silver! bravo!!!! untuk volleyball setakat di saringan pertama sudah kecundang. tape2,banyak lagi peluang. kita kalah bermaruah hayyan! ;) lg satu hayyan dilantik sebagai pengurus volleyball sebab tu la ayan bz sket. die la yg uruskan tempahan gelangang,makanan. aku and yuni tukang follow je ;P

next semester yuni plak akan bizi sebab die dilantik sebagai pengurus bola jaring. yuni da la suke wat keje2 comel last minute,so mmg die akan bz la nt.sape pembantu terlantik die? sure la hayyan and aku ;) tapi satu aku respect ngan die mulut die jalan tapi keje die pon jalan! ;)

then aku plak,ade ke patut deme soh aku jadik pengurus softball?? aku nak maen pon tak reti ohh. tapi atas sokongan dari insan2 yg bergelar sahabat ;) aku terima jua. kate deme, nak jadik pengurus tak semestinye kene maen ;P so??? sape nak kene maen? kite tunggu dan lihattt...hahahaha

agak2 kalo ade org yg aku pakse maen softball nt tanak masuk kan,ley tak aku wat pale kasik lentok cam ni?? kome rase deme nak join tak pas aku wat pale cam ni??? mesti nak kannn ;P hahahaha

pic ni aku amek dr folder fb ayan ;) i like sebab nampak aku sgt baek k ;)

p/s: aku da reply komen2 bernas korg ;)

semakin jauh semakin sayang

dari kiri: co-pilot,pramugari and pilot berhemah ;)

pic lame ni pon aku nak masukan gak,ni mase pi alamanda lam keta wanie,pi tgk the proposal.balik je tgk cter ni romantik gilak aku ;) hahahaha <--cepat2 kapel ngan aku,mood romantik aku masih ada ni ;)

jumaat lepas punyer cter ni ok. sebabkan aku bz sgt kan.so,hamek kome aktiviti aku yg ntah hape2 pon aku nak cter gak. jumaat lepas bapak,mak,dirah,eman,and edi pi tawau. (bukan ranau ok) sape deme ni? family nur athiah halmy. family beliau telah keluar dr semenanjung malaysia kerana melawat sanak saudara mereka di sana. oleh kerana athiah berada di ukm maka beliau ditinggalkan saja di semenanjung bersama kereta apaknye ;)

ok sampai part ni saya suke. oleh kerana beliau masih baru memegang lesen P (P for pantas) maka saya yg lame sedikit dr beliau ini di beri tanggungjawab untuk memandu kereta apak nye kembali ke ukm.maka saya telah bertindak sebagai pilot manakala beliau selaku co-pilot and kitorg telah menempah seorang peramugari cantik yg slim melim iaitu miss ayuni bt ibrahim ;)

pemanduan bermula sekitar jam 6 ptg dan tamat lam masa sejam sahaja. oleh kerana jarang menggunakan kereta2 manual yg berada di teratak hj salleh. maka saya menjadi semakin mereng untuk menstabilkan diri and beramah mesra ngan kete ayah athiah tersebut. maka dengan itu saya menjadi mangsa serbuan hon oleh pemandu2 yg profesional di sekitar bangi ini. dan telah mengalami kematian enjin sebanyak 2 kali!

tetapi kerana ada nya sokongan padu dan mantap dr co-pilot dan pramugari cantik yg sedia berkhidmat menyediakan makan minum pilot dan co-pilot yg memandu dengan kelajuan 80-100 km/j di laluan kiri sahaja. <--bayangkannnn ;) sangat comel ok ai memandu ;) setibanya di pintu gerbang ukm. athiah dan ayuni masing2 menarik nafas lega seperti ini <--fuhhh..nasib selamat sampai. dan masing2 mengucapkan ucapan tahniah atas pemanduan berhemah saya ;) sekian.

p/s:tapi pastu aku da gilak nak bw kete manual. sbb selama ni bw kete myvi hayyan auto.





undone

minggu yang meletihkan.sampai aku rase nak patah tulang pinggang,nak tercabut lutut,and nak patah jari kaki aku.ape yang aku wat sampai aku rasa sampai begini??? <--sumpah skema ayat aku. kenapa aku menjadi semakin skema? sebab saya suke! ya! saya suke! lgpun minggu depan da stat ngan exam mid sem. stat dr 27/8 ni. stadi? lom sentuh pape g pon. ingat nak stat weekend lepas tapi mmg aku bz gila last week.

dari td duk sebut bz je kan? meh aku listkan upcoming entri ;P
1.semakin jauh semakin sayang.
2.woodball vs volleyball.
3.lututku bergetar tatkala malam menjelma.
4.terasa sayang untuk ku lepaskan nya.
5.pengganti baru lam hidup ku.

ok! cukup la kalo ade 5 entri bakal aku publish nt. jgn sampai muntah plak nak baca. mmg cukup bz aku dis week. next week bz ngan exam lak. myb blog ni akan senyap jap seminggu dua. and lg satu lappy aku da di hantar ke umah pak lang aku. akak aku amek last sabtu. hopefully ley repair and kembali sihat seperti baru2 aku beli dahulu.

p/s: aku kecewa skg ni ;(



Friday, August 14, 2009

JUMAAT penghulu SEGALA HARI

hari ni jumaat? esok hari apa? sabtu kannnn? yeay! i like sabtu sebab esok cuti. tapi esok ade koke(kls khidmat masyarakat). then angah aku nak dtg. sebab tu aku lg suke hari sabtu dr hari ahad. angah jgn lupe dtg eh ;)

jumaat aku just ade kls IT je pagi td. semalam hari khamis. so sememangnye aku suke jugak hari khamis.<--baek ko cakap je semua hari ko suke izan hoiiii! gagaggaga~

oleh kerana aku agak lambat tdo malam tadi so siangnye agak kemengantukan...maafkan saya dr rosmah.kls dr best tapi mata saya tak mampu untuk bertahan,sekali die soh bw kuar kertas jawap kuiz,hamek ko!

tebeliak mata aku cungap2 nak carik jawapan..hahahaha..wanie lg la,da siap kuar kuliah lg sebab kumat tunggu dia kat luar dewan kuliah. gler sayang ar kumat kat dia,sanggup kot dtg dr kelantan semata2 nak jumpa wanie...bayangkan la,8 jam perjalanan naek bus...ish3~ happy for u dear ;) muke wani comel je. apehey aku muke sangap gler ni??? lyn tak pandai nak snap pic aku...

kite kongsi tips nak kasik hilang ngantuk k ;P amalkan...ianya terbukti berkesan. sila pastikan bentuk mulut anda seperti mulut aku and wanie ;)

semalam melepak kan diri kat pesta konvo. pesta konvo kat ukm da start. since rabu lepas untill next selasa. malam td ade perasmian pesta konvo. yang besh nye ade bunga apiii... adam,ade bunga api adammm <--ajak ibu dtg (adam is anak buah aku,ibu is akak aku) harap maklum,sebab lepas ni aku malas nak terang lg. gila nyampah ar ayat aku nak baca kan? hahahaha

bunga api semalam. nak tengok tapi aku takut sebenarnye. nasib ada yuni. so aku tgk sambil melekat2 sebelah dia. aku rasa cam percikan bunga api tu nak jatuh atas muka aku je...hahahaha..tapi yg best semalam atee tgk bunga api ngan ttm die ;) hik3~ aku and yuni malas nak kacau daun,so aku yg single and yuni yang mingle duk jauh2 sket dr org2 yg ade skandal...hahahaha

video


sempat la rekod sket. lam takut2 pon sempat ni. saje nak kasik adam,kakak and ana tengok ;) angah,bawa la deme mai sini ;)

balik dr pesta semalam aku ade wat satu panggilan misteri terhadap seorg blogger ;P misteri la kononnn <--ade yg kene sepak lelaju nieh ;P and i think we having good conversation. dari mane aku dapat no? sapa? lelaki ke perempuan? biarlah rahsia...seperti biase la kan,tak semua ley cter kat lam nie, if dulu tak ramai org yg aku kenal bace so ley la nak lepas2 kan geram and feeling2 gatal kat lam blog. but since ramai org yg aku kenal lam blog ni aku jadik malu2 ubi nak terus terang...ceit! pirahhh ko izan! miahahahhaha

jap lg lam kul 2 ptg atee akan amek aku pi anta family die ke KLIA. family dia akan ke tawau lam 3 hari. dr jumaat sampai ahad ni. so unser apaknye akan di tinggalkan kepada athiah halmy ;) i likeee ;P

sambungan bab 5 dr entri yang lepas-lepas. setelah sekian lama aku and alfonso menyepikan diri,tibe2 mase kls bisnes comm semalam alfonso and his geng duk sebelah aku lam dewan kuliah. so far,aku and alfonso borak cam biase. but still ade cam something yang menghadkan aku and alfonso tuk kembali seperti sebelum ini. aku rase we just need time.but aku rase lebih selesa dari tak tegur and wat cam tak kenal je. this is much much better..thanx alfonso ;)


alfonso perli mate aku sakit last week,so die conteng buku biss comm semalam. kureng asem u! atee,die siap gune name ko as pelakon tambahan ;) nampak tak tu?? ko pi marah die..hahahaha

lupe nak bgtaw kan. aku tak jadik nak pi program anak angkat kat terengganu tu. bukan sebab aku tak jadi nak join. tapi sebab program tu di tunda ke tarikh yg lom dapat di pastikan. so INSYAALLAH if aku dapat join mmg teringin sangat nak pi. aku tak pernah pi terengganuuuuuu oh ;( huk3~~~

p/s: minggu ni akan wujud sesuatu yg indah lam hidup aku ;) <--ayat nak bonga2..padahal semua org ada kot menatang ni ;P arghhh,tak kira nak bangga gakkkk! hahahahahampeh! ;)



Monday, August 10, 2009

babychuk majok lg ;(

kenapa? mengapa? bila? bagaimana? siapa?

PAP!
hamek ko lambat sgt nak stat entri. mukadimah je panjang bejeleeee.. ;P

hahahaha

actually <--wah! speaking ai uols..lappy aku majok lg. die tanak stay connected to jaring ukm. jap2 ade,jap2 tade. mane ntah die pi. nak je aku babab laju2. geram taw...geram! nampak tak muke geram aku ni??? silap2 ade yg aku beli laptop baru niii...sape2 yg kaye? tolong la belikan tuk aku...wink2~ <--wat muke secomel mungkin...comel ke? comel laaaaaaa. sebab muke aku!

ade lg yg nak kene pelempang ni prasan sendiri ;P

ahah! nak bgtaw ni. sape2 nak rindu aku sila bgtaw je skg. aku suke je. sebab stat khamis malam jumaat sampai ahad aku tade. yeay! kome akan telepas dari bebelan melampau aku selama 4 hari. kemana aku?

laen kali cter ley???

PAP!
<--kan da kene lg! hahahaha

k2,aku nak join program anak angkat ke kampung nelayan kat BESUT,TERENGGANU. oleh kerana aku tak pernah sampai kesana so agak excited sebenarnye. da stat cari beg and blaja sket2 bahasa ganu dr yuni ;)

p/s: sila rindu aku nanti ;) bajet tade entri g pas ni ;P babychuk is my laptop. atee namekan fon die babychuk,aku tiru dia ni ;)



Sunday, August 09, 2009

SABTU itu INDAH


ape kes ko izan??? sabtu tu indah? nak kene maki lg ke...hahahaha. sila bawa besabar eh kalian2 sekalian(bahasa melayu aku makin nyampah nak bace ;P)

oleh kerana sudah 3 kali sabtu aku bz,so sabtu ni pon aku bz.sesungguhnya bz itu indah eh kwn2.sebab bila bz kite kurg tdo di siang hari,bila kite kurg tdo di siang hari kite akan memanfaatkan malam hari dengan tdo yg berkualiti. so bila malam kite tdo awal kite akan mengurangkan keje2 yg kurg bermanfaat seperti???
1.melepak di bilik kwn,kedai kopi lalu mengumpat
2.melayan cter2 kat lappy <--aku tak sempat wat nieh ;(
3.tdo lambat dengan layan mukabuku.

oleh kerana sabtu lepas aku bz.dr pg sampai malam ok.bukan bz2 yg biase.ini adalah bz yg sungguh tak biase dr alam kehidupan aku sebelum2 ini ;P <--cubit la aku dengan perasaan manje2 sayang ok... i likeeee ;)

bangun pg sabtu basuh baju <--gune mesin je. then ke mane? sidai la kan pas siap mesin tu tolong aku. die tade kaki n tangan nak gerak2 pi sidaikan plak tuk aku. then siap2 nak pi kelas khidmat masyarakat (kelas koke aku ni) lam kul 10.50 pg teha jemput aku n yona sekali.<--thanx teha ;) mane hayyan and yuni? hayyan balik tangkak sebab demam <--so nt aku akan dapat balik lappy aku ;) yuni plak ade game woodball <--ape tu woodball? nt aku post sal yuni nye game k. ;)

lam kul 2 kelas koke habes,then wanie jemput aku and atee plak pi warta. kitorg wat pe kat warta? meronggengggg...<--konon duit banyak la kannn..hahaha. actually wanie kene tolong jaga butik pak cik die kat sane,so aku,lyn n ateee saje je ikot pi teman die la kononnn..padahal kitorg pi melepak kat bawah warta tu..

then kwn atee msg die tye die kat ne <--kwn? ok2 teman tapi mesraaaa(ttm) laaaa..hahahaha and kwn atee kate nak join dtg warta gak coz nak jumpe atee...gedix ohhh...;P so lam tengah2 aku,lyn and atee pilih2 suar kat warta ttm atee dtg. then die ajak makan kehepsi. padahal before tu aku and atee dah lahap rasamas dah. tapi sebab nak jage hati atee n ttm atee aku pon ikot la. kenape aku nak sibuk2 kan sedangkan atee sedang ngedate??? sbb ttm atee bw kwn 2 org lg. so kene la aku stanby jd teman berbicara teman kepada ttm atee kannn ;) <--ohh atee sesungguhnye kwn mu ini amat baek kan???

then(bape kali then dah niiii) pas ttm atee,kwn ttm atee(skirt) and seorg lg kwn ttm atee(blouse) siap makan. ttm atee ajak pi karaoke tak okeeee...<--apakah itu? ia adalah sejenis alat yg tercipta tuk melepaskan suara2 sumbang di dalam sebuah box kecik yg sempit...hahahaha 1 lagu sehengget. so ttm atee bayar 10 hengget,maka bersamaan dengan berape lagu eh kwn2?? ya! tepat sekalli seploh laguuu..bijak2~

oleh kerana aku ngah dengan mood ala2 tangkap nanges kan skg,so aku lentok abes la nyanyi and dengar ttm,skirt and blouse nyanyi. <--nasib tak kene tangkap ngan jais duk 3 laki and 2 ponpuan lam kotak kecik tu...ops2~ jgn pikir noti2~ ai ngan atee tak wat papeeee...kitorg sopan2 je lam box tu ok ;)

list lagu? aku lupe la,sila refer kat blog atee je eh...hik3~~~

atee yg memula malu2 kucin,last2 kucin malu nak dengar ko nyanyi babe ;P hahahaha

ttm atee and atee ngah manje2 nak pilih lagu pe nak nyanyi duo. tapi last2 jadi trio,fuo and limo...sebab semua nyanyi same. hahahahaha

kini rasa dalam gengamannn...<--sila sambung sendiri,lagu femininnn...hahahahaha

setelah penat manyumbangkan suare di sane <--sesungguhnye aku terasa lebih best kalo aku daoat nyanyi ngan atee,yona,yan,wanie and lyn. sebab tak yah nak kaber2. tapi ai ade kaber2 ke mase nyanyi? no no nooooooooo...sila mintak kebenaran palsu dr atee,ai nyanyi je ohhhh..hik3~


lam kul 5 lebih cam tu,ttm atee,skirt and blouse balik ntah ke mane. aku and atee ke butik pak cik wanie kembali. pas maghrib kitorg g makan jap kat azura then wanie anta aku balik lam kul 9.30 mlm.

sampai bilik je trus tdo!!! eh,tidak mungkinnnnnnnnnnnnnn...yuni ajak aku turun program SANTAI BERMELODI. nasib program ni kat kolej aku je. so jalan kaki da ley sampai. so dengan tak mandi baju still baju yg same,turun la plak pi program

aku pi pon da banyak lepas da program nye. just tinggal bape je lg. so aku and yuni layankan aje la bape2 lg yg tinggal tuh. abes lam kul 12 malam. fuh! letih den! tdo lak lam kul 3 pagi. kenapa??? next entri ehhh ;)

p/s: babe,happy for u. but ur ttm a little bit kedek laaaa ;P

Friday, August 07, 2009

banyak bab

ENTRI PANJANG

ok,amaran sudah diberi awal2,sebab mmg entri kali ni agak panjang.aku akan ceritakan semua yg terjadi terhadap diriku yg kerdil ni tapi tinggi lam satu entri sekali gus.and now,start wat muke siyes,sebab entri siyes nieh. siyes aku cakap sama korg...

BAB 1
kite bermula dengan penceritaan tentang mc aku. ok,last entri kan aku aku ade cter yg aku dapat mc 3 hari dr doc ensem? ingat? tak ingat? abaikannn...aku maafkan kome ;P aku dapat mc sebab mata aku sakit ala2 gatal gitu. sebab ape aku dapat sakit mata? bukan sebab aku gatal2 pi intai intai lelaki kacak ke apa ke. sebab anak buah aku iman kene jangkitan ni so die kan duk umah mak aku last week time aku balik umah sambut beday anak buah aku yg kecik (isha) and sekali ngan beday kakak (alya). then aku pon kene la sakit mate nieh..


nah,amek ko mata aku.ni mase 1st day aku kene. mase 2nd day siap 2-2 belah lg. korg bayangkan je la eh. da la ngan merah+bengkak+berair. sangat tak suke ok.aku tdo jeeee sepanjang aku sakit mate ni. bukak2 je mate penuh ngan najis2 halal kat kelopak mate aku nieh..habis tak sexy mate aku...lalalala~

tapi skg da ok da,mate aku da kembali sexy seperti biase. so sape2 yg ajak aku kuar last week and aku tolak tu bukan sebab ape,sebab aku tanak kome kene sakit mate gak.biarlah aku sorg je yg rase betapa sakitnye,nak sujud time solat tu rase cam nak tekeluar bijik mate aku ni ha. <--padahallllll malu nak kuar ngan mate tak sexyyyyyyyyyyy...miahahahhaha..


<--so,ajak la balik nak blanje aku makan ;) lalalala~

BAB 2

da abes bab mata.then kite masuk ke bab seterusnya sal celebrate beday party isha and kakak kan. pic semua kat angah aku. sedangkan die lom post pape entri sal beday anak2 buah aku ni. nt aku akan usahakan mintak pic dr dia. sbb skg si kakak ngah demam n die plak sakit mate same cam aku. kate adik beradik kan so semestinye tahap metabolisma kitorg lebih kurg same je ;P pas aku sakit,dia plak kan...tapi da ok da rase nye mata dia. aku pon lom kesempatan nak tye kabo dia. sebab masing2 ngah bz ngan hal masing2. hopefully mata dia da ok. da ok ke angah???

BAB 3
bab 3 ni sedikit emo sebab mmg aku nak luahkan segala2nye pon kat lam blog ni. kome tak suke??? ade aku kesah??? ok2. tak marah kome. marah kat kawan aku ni! kawan??? baek tak yah ade kawan la kan kalo de kawan cam ko...baek ko amek mangkok jamban tu tutup muke ko lagi baek dr ko kate ko kawan aku!

<--sangat marah ok skg.

cerita nye cam ni (aku pendekkan) aku namekan die muketebal. muketebal ni pinjam duit aku kate nak repair laptop. aku kasik la 300hengget... then???? die pi joli ke cameron highland.aku nampak pic die lam fs seminggu pas die pinjam duit aku. aku tak ungkit pon sal die g ke mane ngan duit aku tu. then ade la lam satu mase ni,aku betul2 nak gune duit. ye lakan da nak last2 sem duit mmg tak cukup saje la kan. ade je aku simpan sikit kat angah aku. tapi malas nak mintak ngan die, sebab duit tu aku rase nak gune time yg lebih2 memerlukan nt.

aku pon ngan sms yg berani mintak la semula dia bayar duit tu.
"awak,ley tak awak pulangkan semula duit yg awak pinjam tuh? saya nak gune duit sket skg nieh,if awak tak dapat bayar sekali gus sokey,bayar 100 dulu pon ley tak?"
then,cam lambat sket baru die reply, janji nak bayar pas die dapat duit gaji time die keje mase semester break harituh. sekali ko tak bayar gak,then pi beli hp baru??? mane aku taw die beli hp baru??? ley plak gedik2 soh aku send die mms pic tebaru aku??? weyh! bayar la duit aku pak cikkkkkkkkkkkk...ko ingat free2 ke aku dapat duit? ko dapat biasiswa petronas kan? tak cukup ke???

aku sms da tak reply.call? haremmm nak angkat...so,kome rase fatut kah aku saman beliau? bukti ado,slip aku masukan duit still ado..kang aku saman kang. malu dio sekampung. tamo la. ai tak kejam ok. just nak ko bayar la balik pak cikkk.. ai tengah kering nieh, macam2 den nak kene bayar pas nieh!

laptop -->45 hengget
baki yuran--> 125 hengget
tetttttt-->1350 hengget

baki la akaun bank aku? tinggal bape je niehhhhhhhh..mmg tak cukup nak survive sampai akhir sem! hamek ko izan! joli lg kan??? <--pap,adeh! kan da kene...

<--ok2,izan tamo marah2~ ;)

BAB 4

ni pon agak emo sket kot <--apahal aku ni nak emo je nieh. datang bulan ke hape? mmg pon... ok,ni emo2 gedik sket ok. td mase kelas IT, de kwn aku ni tye la pasal kes aku ngan si Alfonso? aku? ;)) senyum je ohhh...wat2 muke tak salah. aku taw mmg aku salah lam hal ni. aku tak patut take 1st step if aku rase aku tak yakin,tapi sebab ape aku nak gak take 1st step dulu?? sbb aku rase aku da bersedia. tapi ternyataAaaaaaaAAAaaaAa aku belum bersedia at all. bila aku pikir2 balik,aku mmg seorg yg suke wat keputusan then M.I.A je. aku suke marah org yg m.i.a nieh. tapi aku pon selalu wat. bukan aku nak m.i.a terus. sebab aku pi kls ke mane2 aku still aku selisih ngan alfonso.

sorry for everything u ;( i noe dis is all my fault.

so keputusan yg aku wat sekarang,aku ngan die seperti sebelum2 nieh. sebab satu ayat yg wat aku ley wat keputusan. kwn aku yg tye kat aku sal alfonso ni cter yg alfonso cakap cam ni ngan one of my fren gak.

"u,i ngan izan da tade pape,so u kite ley la kapel balik" <--lebih kurg je la ayat nieh,aku tak dengar,kwn kepada kwn aku cter. ni lah satu kelemahan nak kapel amongs ur fren gak. sbb ape kome wat kejap je partner kome taw. ai tak marah u. tapi ai jadi malu nak jumpe u. huk3~ <--gedik ohh ayat aku...lalalala~

BAB 5

sambungan bab 5 akan di cterkan pas aku rase mood aku kembali ok.

p/s: teringin nak makan sate kajang+kopi o ais laaaaaa....



Monday, August 03, 2009

cotiii ;)

org sakit ngah tunggu giliran nak jumpe doc ensem ;P pas ni sesape bakal nak jadi doc sila jgn ensem2 sgt,coz aku adalah seorg yg ngengade tuk dilayan ;) terutama ngan yg ensem2 tuh! yawwwwww... hahahaha

org yg setia menanti aku even aku taw die banyak keje nak kene anta sok ;) thanx bebeh! love u dear!!!!... and thanx to wanie and kumat coz bw aku pi klinik gune kete wanie ;)

dis is my mc!!!! coti itu nikmat ohhh ;P

obat2 ;( ubat titik die sgt pahit. even masuk lam mate je,tapi sampai ke tekak aku rase ;( huk3~

hahaha..sila jeles ok ngan entri aku kali nieh ;P i dapat coti k dr doc encem! bape hari??? 3 hari jer. tapi bagi i da cukup bermakne tuk tidak siapkan tutorial n segala eseimen yg tertunggak. sila tanye nape aku dapat coti...baru aku jawap,kalo tak kome teke je la sendiri eh... ;)

sumpah nyampah kan nak layan org sakit cam aku nieh ;P hahahahaaaa

p/s:skg kat bilik atee gune lappy wanie. wanie balik seremban ;)




tangkak

ok,no more entri sedih2...norizan da kembali stabil ;) so kome da ley gelak2 setan ngan aku seperti biase...bukan takat gelak setan nak ajak aku gelak jin pon leyh skg...huakakakaka...

sabtu lepas aku balik umah...betolak pas kelas koke (kokurikulum) lam kul 1. sampai umah lam kul 8 mlm. bayangkan betapa lama nye. padahal dekat je umah aku. sepatutnye lam 2 jam da ley sampai. di sebab kenderaan semua sibuk2 kat atas jalan raye time aku nak balik kene la saje2 lepak kat atas jalan raye lelame ;) aku suke ohhh..sgt suke ;)

sampai telepas beday party anak buah aku! tu makne nye aku suke!!!! ;) sampai je umah semua sibuk2 mintak aku adiah. kakak la yg mintak dulu. sory kakak maksu tak sempat beli. untuk isha n aisyah aku belikan baju ala2 gipsi gitu ;) nt aku masukan pic deme eh. skg ni aku gune lappy akak rumate aku,mano nak ade pic deme. semua still lam hp.

laptop aku da ok. taw tak anta kat ne? tangkakkkkkkkkk...johor! jauh ok...hahaha...tapi tak taw bile ley amek.kene tunggu hayyan balik umah la sbb die yg antakan lappy aku dulu...

kene lam 3++
sengkek lg la aku ;(

p/s: mood lapa. sok luse aku rase free aku update;)