Followers

Saturday, October 31, 2009

indahnya menjadi diriku

FEBRUARI

berfikiran abstarak
*aku suke pikir sal makanan ade la. abstrak ke tu?













inteligent, bijak dan genius
*yg ni kene korg akui. malas aku nak kate pape...muahaha











berpersonaliti yang mudah berubah
*sebab cepat sentap kot ngan famili...





mudah menawan orang lain
*goyang inul aku ni mmg korg suke pon kan? ;)













agak pendiam, pemalu dan rendah diri
*yaw! sila lempang aku...hahaha













jujur dan setia pada segalanya
*borang dah abes la nak kasik...lalala~













keras hati untuk mencapai matlamat
*even aku da tahap mintak nyawa tapi aku still mapu berkata "izan boleh lakukan"










tidak suka dikongkong
*motip pic eskrem???











mudah memberontak jika dikongkong
*pernah ke aku bangkang2 kate2 org2 yg aku sayang? pernah? pernah?











suka kegiatan lasak
*lasak je tak suke aku ;(











emosinya mudah terluka dan sangat sensitif
* walaweyhhhhhhhh...yg ni kene akui sendiri...huhuhu













mudah mempamirkan marahnya
*cam ne eh aku marah? ade ke aku marah2? tade kannn..."atie je taw cam ne aku marah org,sebab die pernah kene" miahaha














tidak suka kepada benda remeh temeh
*eh2,ape ni...i suke la. cume tak berapa nak minat.










suka berkawan tapi kurang mempamerkanya
*korg,kite kwn kan???










bercita-cita tinggi,suka berangan-angan dan ada harapan untuk merealisasikanya
*cita2 mesti nak kene tinggi,sebab aku mmg tinggi pon kan?













pemerhatian yang tajam

*suke nengok laki mmg laaaaaaa...muahahaha
nengok buku? kecik je mata aku ni ha!













suka hiburan dan sukan
*oh izan,lagho semua tu...













suka benda yang bersifat seni
*tapi tangan keras!










sangat romantik pada dalaman tapi tidak pada luaran
*ok,aku da fotostat balik borang.....sila beraturrrrrr...













berkecenderungan kepada benda yang tahyul
*patut la aku duk wat menda ni...izan,izan..

amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros
*ayah aku kata beli obat tak pe...lalala











belajar untuk mempamirkan emosi
*ai pemalu la uolssss...kah3 (gelak cam shito)

p/s: ni entry paling lama aku rasa aku nak amek masa wat.yg tulisan2 hijau tu aku copy je dr sumber internet. ayat dibawahnya huraian ku sendiri. tanak ngaku betul? ade aku kesah? miahahaha









killing me softly

selasa minggu depan paper finance. it is a killer paper for me. last mid exam pon aku dapat cukup2 makan je ye kwn2. cukup2 makan di sini hanya melepasi markah lulus.*ini serius aku cakap betul* so ape aku kene buat untuk pastikan aku dapat B dan ke atas tuk paper ni???*B je? jadila...mak aku kata ukur baju dibadan sendiri*

kene stady start dr ptg ni sampai malam selasa. kalau aku ngantuk aku hupdate blog yer...makne nye skg aku ngah ape? ngantukkkkkkkkk...

sebab tu kwn2 duk tanya,"kau kan izan. makin nak exam makin kerap hupdate aku tgk." jawapannye kwn2. aku selalu mengantuk bila study. nampak sgt study dengan keadaan terpaksa. *mintak2 la berkat ilmu aku belajar ni*

jgn nak komplen2 kalau mata aku sembab ke hape ke. sebab aku mmg kekurangan tidur. kalau aku da start tidur mmg tade nye nak bangun nak study. so better tak yah tidur.

cam pg td,aku tidur lam kul 3 pagi. pesan kat kak zie malam tu kata esok kalau aku tak bangun kejutkan aku.

bagun solat subuh kul 6 lebih. then tidur balik. kul 7.30 pagi kak zie kejut...
aku? celik mata matikan alarm fon tdo balik.
7.45 kak zie kejut lg.
aku? bagun matikan alarm fon.
7.55? aku bagun sendiri!
sebab da lambat nak siap!

kul 8 pagi hayyan msg tanya aku mana. diorg semua lam kereta da nak g exam.
huaaaaaaaaaaa...
aku lambat!


p/s: ready to make a move...i like to move it move it..u like??? move it!



satu malaysia

motip??? gambar opan house umah hayyan aku letak? suke ati la kannnnnn...*tgk2,mule da nak cari gado*

esok paper koke. khidmat masyarakat. masa lam sejam je. start kul 8.30 pagi makanya habis kul bape kakak2 and abg2? yerrrrrrrrr...9.30 pagi yer...pandai ;)

isi kandungan paper ni aku tak taw cam ne,tapi bolat2 je rasenye. baca pon nota slide je. siap terkenangkan subjek sejarah masa form 5 dolu2 gitu...kenapa ini terjadi? belajau balik sal pentadbiran malaysia gitu...

so malam ni berjiwa satu malaysia. tibe2 timbul semangat keMALAYSIANan dalam diri ku. esok nak pakai baju bendera malaysia boley? *semangat tu lam hati izan,tak yah nak menunjuk!*

semalam hari apa? jumaat kan...*org taw la*

mata yg pura2 tak tengok,tapi tajam menusuk! *tusuk ape? nengok org pakai baju melayu*

makanya aku menjamu mata melihat jejaka2 kacak kolej aku lalu lalang depan blok nak pi solat jumaat. hampir2 di panah asmara aku. nasib lutut aku masih gagah berdiri. kalau jadi macam lutut yuni? mudah lembik lutut katanya...

hai lelaki2 sekalian,usah dikau godai aku lg dengan memakai baju melayu begitu. sesungguhnya iman ku ni tipissssssss...*hanya untuk lelaki,bukan separuh lelaki*

aleppppp,usah goda2 maksu dengan mata ko yg baru pas kene minyak tanah tu. maksu ni ngah nak cari paksu tuk aleppppp...

p/s: da stat rindu ishaaaaaaaa...*cam anak kau plak lebih2 nak rindu*



Friday, October 30, 2009

touch me bebeh


i wanna

I never though I was so blind
I can finally see the truth It's me for you
Tonight you can't imagine that i'm by your side
Cause it's never gonna be the truth
Too far for you

But can you hear me say?
Don't throw me away
And there's no way out
I gotta hold you somehow

I wanna I wanna I wanna touch you
You wanna touch me too
Everyday but all you have is time
Our loves the perfect crime

I wanna I wanna I wanna touch you
You wanna touch me too
Every way and when they set me free
Just put your hands on me

Take everything that i know you'll break
And i give my life away
So far for you
But can you hear me say
Don't throw me away
There's no way out
I gotta hold you somehow

I wanna I wanna I wanna touch you
You wanna touch me too
Everyday but all you have is time
Our loves the perfect crime

I wanna I wanna I wanna touch you
You wanna touch me too
Every way and when they set me free
Just put your hands on me

Tonight i'm weak
It's just another day without you
That I can't sleep
I gave the world away for you to

Hear me say
Don't throw me away
There's no way out
I gotta hold you somhow
All i wanna do is touch you

I wanna I wanna I wanna touch you
You wanna touch me too
Everyday but all you have is time
Our loves the perfect crime

I wanna I wanna I wanna touch you
You wanna touch me too
Every way and when they set me free
Just put your hands on me
I wanna I wanna I wanna touch you
You wanna touch me too
Every way and when they set me free
Just put your hands on me



ghost story

mana aku dpt video ni? tanya atie.
sapa lam video ni? tanya aku.
bila aku amek video ni? tanya yuni.
kat nama aku rakam video ni? tanya yona.
sapa yg bersubahat? tanya HAYYAN!

video

apsal nama hayyan tetibe besar tu? maknenye...arghhhhhh,takde makne nyeeeeeee ;P

p/s: nak upload video ko menderem atie ley tak yan? muahahaha



pompuan itu dan lelaki itu

kenapa lelaki kene bawa handbag pompuan tu??? kenapa? kenapa tak bawa sendiri? kenapa? kenapa?

kenapa bah kau berubah kenapa bah..*stacy mood*

comel ke kalau lelaki tu bawakan handbag pompuan tu? pompuan tu tak mampu ke? manje ke kalau tolng bawakan? kenapa? kenapa? kenapa?????????

jelaskan padaku isi hati mu*lagu sape aku tak taw*

muke tak rela bawa beg sendiri ;(

p/s: jeles tgk pompuan tu lelaki tu tolong bawakan handbag pompuan tu...aku nak gakkkkkkkkkk!



what if?


whaf if esok aku je g jumpe my adore and say

"kamu,jom kahwin? saya tanak couple. pas kawen kite couple ley kan?"

agak2 korg dapat kaki ke,tangan ke,lempang ke,sepak ke?

p/s: mood gatai timbul time exam camni la jadi nye. tak tentu arah. yan,jom teman aku cari kompas?



Thursday, October 29, 2009

ingatlah org tersayang ;)

aku dah tahu nape aku ade masalah dengan penyahtinjaan 2,3 hari lepas. ni semua gara2 incek nescafe 3 in 1 regular yg aku sental 2 pack sekali bancuh. pagi aku bancuh 2 pack. malam lg 2 pack. mana tak susah tinja aku nak keluar kalau dah cam tu. dah tu minum 3 kali teguk jeeee...licin!!!!! *nafsu setan gamaknye*

aku stop jap minum semalam skg perut aku da ok balik. pas ni kalau nak minum pon sekali je. time malam! pg2 tu kalau nak elak aku tidur,kene stadi sambil jenjalan kat walk way aku rasa. *ade dak aras aku stadi sambil jenjalan kat walk way* seram sejuk aku tgk dia...takutttttttt...

atie: nak g amek nescafe kat ko bole x? huahahaha*motip??? gelak cam tu atie*
aku:boley. mari2.
atie: nnt ble ak free.
aku: *hamboih2,cam nescafe die lakkkkkk* muahahaha

lam kul 12 tengah malam sikit tetibe dtg bilik aku.aku dok ngadu aku telepas nak rebut adiah kat blog violetless ni. arghhhhhhhhhhh...telepas 2 visitors je kot!

cik violet....*sambil wat muke kesian* nak hadiah gakkk...;(

dtg bilik aku,pastu tanak bukak helmet dah. ntah nape aku tak paham. gamaknye syiling bilik aku nak roboh kot...

duk try bedak free aku pon still tanak bukak helmet dia? motip????

amek nescafe je tak pe..ni siap die bedal komik teha. nasib aku dah abes baca. kalau tak? mmg aku still simpan wat pekasam komik teha ni ;P

hasil rompakan athiah kat bilik aku. see...still tanak bukak helmet die. even da nak balik da time ni. gamaknye sebab atie ingat kata2 ni kottt "ingatlah org yg tersayang" mana taw kot2 balik tu kene tahan ngan pape ke kannn...almaklumlah...atie dah de org yg tersayang tu. sampai aku pon dia abaikannnnnnn...*pujuk aku!*

p/s: punya duk cari sekali kat belakang aku je! haish! memalu aiiiiiiii ;P




aku yg mengada atau korg yg tak biasa?

asal letak je kepala,zzzzzzzZZZzzz

letak lg? ZZZzzzzZZzzzzzzz

kalau tak letak pon rasa nak letak gak! sebab ape???

ini serius,kalau tade mende ni aku rasa mesti jam tidur aku berbeda dr apa yg aku alami selama ini. kenyenyakan nya? aduh! udah pasti berbeda!

mak aku la ni,manjakan aku dengan mende2 cam ni. kan dah jadi camni...*salahkan mak ke kalau aku yg gedik2 hangkut mende alah ni dr rumah?*

ape die ni izan oiiiiiii...

ni ha,mende purple ni. aku lapik atas tilam and die duduk bwh cadar.

mak aku wat sendiri lapik ni,sebab takut anak die sakit2 belakang tidur atas tilam lembut and empuk kat buzen ni ;P owh! sungguh indah yer kwn2 sekalian. dat y la ai mempunyai tulang belakang yg cantik posisinya ;) yawwwwww

see,how tegang my cadar? *baru tukar cadar berani la kau masukan pic izan,try masuk time hari minggu* saya seorg yg pengemas! take note pls! ;)

p/s: tangan aku terseliuh sebab salah posisi time tidur ptg td ;( sape2 pandai urut?



Wednesday, October 28, 2009

anak sapa?


aku mms acik tudung aku baru beli semalam kat pasar malam.
acik: lawa tudung,beli la lebih.
aku: adik beli 2. ko 1 and adik 1.
acik: apa plak kata kak etun kalau dia nak?
aku: ye la nanti adik belikan lg satu.
acik: mak? angah? kak long?
ok2. tambah lg 3...*kopak la aku*

family aku ni ramai perempuan. biasa kalau beli semua nak kene sama or seakan2 sama. pas tu g kenduri nanti baru org kata cam ni.
"anak pak njang n mak njang,patut laaaaa"

kitorg yg dengar?
lalalala~

p/s: dah selesai azab tak ley nak uk2,dtg azab kerap plak...hadoi! perut2...saje je nak uji ketekunan dan kesungguhan aku menapak ke toilet tiap 2 jam!



shes not available


semalam 27 okt.

happy birthday to my lovely sister SUZANA BINTI MUHAMAD SALLEH.

sudah berkahwin,ade seorg anak(isha),seorg suami(fauzin).*takan la ade lebih kan suami*

aku ngan dia ni jarak jauh gak la. masa die darjah 1 baru aku nampak muke bumi ni. mak aku kata ingat dah tak de anak dah pas acik aku ni. tup2~ tararaaaaaaaaa....insan comel bernama NORIZAN MUHAMAD SALLEH plak keluar. *produktif gak hj.Salleh kan* masa mak kau mengandungkan aku,umur mak aku dalam 40++ dah...dats y la aku manja lebih kan skg...sebab tade sape lg yg sekolah...

*beday sape ni izan oiiii*


ok2.now 10 facts about suzana eh.
1. family aku panggil die acik.
2. pendiam kalau bukan dengan family aku.
3. suke wat lawak mengong then blah pi dapur wat cam tak de pape *ceit*
4. pandai masak. ko cakap je nak makan pe. sup sup sappppppp siap!
5. masa muda sgt nakal sampai ayah aku nak cop muke die dengan iron*hj salleh mase kitorg kecik2 garang ohhh*
6. die lg manja dengan mak aku berbanding aku.*huh*
7. suke pakai barang aku*aku pon suke bantai barang dia*
8. jarak umur die ngan abg pen aku setahun je.
9. balak2 die dulu semua kachak2. *nape la org tak bernasib baek cam ko*
10. suke kutuk2 bekas2 ex-boifren aiiiiiiiii...

lastly,

HAPPY BIRTHDAY SUZANA!

p/s: dia la tempat aku nak gedik2 cerita masalah remeh aku even kadang2 dia akan kata "hah? ape? ulang balik..."



ukur baju di badan sendiri


org kata kalau nak capai sesuatu target tu mesti la kita mampu nak mencapai nye,ye dak? kalau tak mampu kite kene ubah sikit target kite tu. tapi kalau nak gak capai target kite yg tak mampu untuk dicapai tu, kite kene ubah diri kite la kan. tapi kalau dah ubah diri kite,ape yg tinggal? dah tak original la. sebab semua nak kene ubah.

berubah untuk kebaikan diri sendiri elok. tapi bukan untuk kesenangan org laen. *ade org kata aku gedik oh* pas ni no more entry gedik2. *ceit! ley caye ke ko izan???*


p/s: gedik itu indah kan? ayat makin mereng sebab gila stadi IB.

Tuesday, October 27, 2009

sehengget enam posen je!

kalau la...
haish...
kalau laaaaaa....

and kalau laaaaaaaaa....

kalau la aku tahu ubat nak kasik senang berak aku ni sehengget enam posen je sepapan! dari semalam aku beli! kompen aku ley stadi dengan tenang hati dan lapang perut semalam!

*geli? jijik?*
hanya org yg merasa tak uk2 2 hari cam aku ni je tahu azab nye. hadoyaiiiii...

dugaan,dugaan...*tersenyum sesudah lega melepaskan segalanya*

p/s: hati kembali nak bonga2 ;) oh,sayang engkaulah jejaka idaman...muahahaha



sapa mahu ajak aku ngedate?


dah 2 malam aku tidur pas subuh. stadi sikit2 lama2 sampai kul 6 pagi. then tetibe dengar azan. huahahaha...gila aku macam ni. masalahnye mmg tak ngantuk pon memalam. dr aku paksa tidur baek aku baca pape yg aku tak baca lg. blog korg? sempat la aku lalu kejap. kalau aku sempat komen aku komen. tak sempat aku baca je...

esok paper IB. ade soalan MCQ,true/false,short essay,and case study. wish me luck yer kakak2 and abg2 *bajet aku masih muda* lalalala

athiah and yona da start paper hari ni. so nanti habis pon diorg abes awal. lam 9 nov. aku and yg laen abes 11 nov. hari rabu. kalau angah boleh amek pon myb sabtu or ahad. sebab kena bawa balik brg2 semua. motor? nak antar mana ya??? nak bw balik aku takut nak bawa kat highway.

so,ade 3,4 hari untuk enjoy pas paper nanti. mahu pergi mana ya???

p/s: exam belum start da kire2 nak joli! pirahhhhhh!



shangat shomellllll ;P

aku ke yg taip tajuk tu??? ;P
layankan aje la ayat2 gedix aku. muahahaha

video

adushhhhh...shangat shomellllllllll...gelam2~

p/s: layan sambil stadi.