Followers

Monday, September 28, 2009

izan suka ;)

jejaka2 tampan dalam hidup ku ;) sapa nak sila la amek borang,tapi kene saringan dengan mak aku dulu la.jgn ingat H1N1 je ade saringan, nak masuk lam family hj salleh lg lg banyak saringan dan saingan...lalalalala~

kembali ke uni..oh satu benda yg amat indah ;) dengan kerja satu hapak tak wat masa cuti raya. mmg raya sungguh aku tahun ni. duit raya? jeng3~ jgn pandang ku sebelah mata <--bak nyanyian kak nita serawak kita...mmg penuh la purse aku ngan sampul duit raya. sapa kata da besar2 ni tak dapat duit raya? aku rasa makin banyak ade la aku dapat.

kalau dulu aku mungkin dapat dalam rm2/seorg. sekarang aku dapat dalam rm10/seorang. lihatlah keindahan beraya dalam family aku. so,sesiapa yg rasa nak dapat duit raya banyak2 cam aku jom la masuk lam family aku ;)

antara cara2 nak masuk lam family aku senang je. buat baek ngan ayah aku or mak aku. kompem korg ley jadik anak angkat diorg. serasa aku,semua kawan2 aku yg aku pernah bawa balik rumah semua mak aku kata anak angkat dia. hahahaha (temasukla wanie,atee,yuni) yan and yona belum pernah sampai rumah aku lg...

cara yg lain kalau nak lagi senang kahwin je la ngan aku. kompem2 korg tak kan tersingkir dr menerima duit raya dari kakak2 and abg aku ;) tapi cara ni kompem takan berhasil,sebab? ahah! lu pikir la sendiri...lalalala...

da tekeluar topik ni,nak cerita pasal raya aku rasa macam semua dok cerita menda yg sama je kan. so aku cerita sal mende laen la eh. raya cam biasa je la. besh sebab dapat kumpul adik beradik,dapat melawak tengah2 malam raya,dapat makan sedap2 mak aku masak sampai sakit perut sebab melantak macam2. sampai ada org pesan kata jgn makan banyak2 sebab dia takut aku gemuk. lalalala~ gemuk kan comel.

tapi aku rasa potensi aku nak gemuk amatlah tipis. kot tunggu da kahwin nanti kot. gagaga~ awatla dok cerita pasal kahwin je ni mak cik oiiiiiiii~

sebenarnya aku nak balikuni pagi isnin. tapi disebabkan ayah aku murah hati nak hantar aku balik. aku turutkan saja. umpama org mengantuk disorongkan bantal toto tilam dan selimutlah jadinya aku. pucuk di cita,salad mendatang! hehehehe

then sampai la aku kat ukm ni hari ahad. ptg tadi. esok kls aku kul 5 ptg. so ade masa nak melantak biskut raya yg mak aku bekalkan...sape2 nak sila emailkan aku alamat rumah. nanti aku pos ya...

and before balik ukm ptg td family aku singgah umah pak lang aku jap kat shah alam. apakah tujuan family aku kesana? ya! adalah untuk beraya di sana. dapat la duit raya dr kak ida pulak kan.i likeee. ;P mohd arep tak da.menyambung pelajaran ke U.K.. kalo tak dapat la belasah duit raya dr mohd arep lak. sapa ini kak ida dan mohd arep? kazen aku daaa...ok2,mohd arep ensem,so korg ley try search dia kat U.K kalo jumpa. sampaikan salam aku pada nya ya ;)

but! the other reason is,aku nak pi amek my babychuk kat umah pak lang aku ;) tararaaa...babychuk da sihat. tapi not fully la. pak lang tolong belikan usb wireless. so ley la aku gune internet. then sape yg bayar? haji salleh! hidup haji salleh!

sudah lah...makin mengarut. tdo dulu ya. mana taw mimpi lelaki ensem. ley aku soh haji salleh pinangkan tuk anak die yg last gatal nak kahwin ni...hahahaha...

gedeboom! (bunyi melompat atas katil sudah)

ngan anak2 along. dari kiri. nurul,nada,aku(maksu yg sgt di sayangi oleh anak2 buah),shahrul.


anak hj salleh yg satu2 nya belum kahwin. sapa ada kenalan yang di rasakan sesuai tuk dia ni. sila hubungi 013-6420***. nt aku inform kat hj salleh soh lempang budak ni lelaju sebab gatal tahap max!

11 comments :

  1. tggi upanya izan nih...slim plak tuh..adoi..sangat2 jeles..

    ReplyDelete
  2. izan, nak duit raya... xnk a kawin ngan ko, nnt xdpt duit raya... nk jadi adik angkat ley? automatik mak abah ko jd parents angkat aku, bley dpt duit raya... huhuhu...

    ReplyDelete
  3. nak biskut raya,
    nti anta kat perlis yer
    hehehe

    ala.
    xaci ni dpt duit
    sya dpt ckit jer
    izan kena blanje la eh
    :P


    hehehe
    nak kwin jgn lupe jemput sya taw :P


    teringin nak kenal hj salleh n family :)

    ReplyDelete
  4. tamau cita pasal ada org tu mai dtg raya bawak 1 family ka????
    muahahahhawakakkaka
    x sabar2 ai nak tau pasal cite tu tau..;p

    mohd arep kezen u ka??????? ;p

    memandangkan mak n ayah ko anggap aku anak angkat kan, so maknenye ko ni kakak angkat aku la kan????

    hai kak izan..
    adik atie nak mintak duit raye ni..
    bak la banyak ckit..;p
    muahahahwahahaha

    ReplyDelete
  5. jejaka paling depan xtahan posing tuh.

    ReplyDelete
  6. hahah..ni promote diri ke ha?? dah besar dah shahrulnye

    ReplyDelete
  7. banyak duit raye.jeles tul aku.

    ReplyDelete
  8. ensem ouh jejaka2 tampan itu =p

    nak...wit aye 10 hengget!
    nnti kak ida dtg uma ek..huu

    las pix..cute =D

    ReplyDelete
  9. hahaha(^_^)
    adoi... tergelak bace entri nih

    ReplyDelete
  10. aty pun g jmpa kak ida, x der lak dapat duit raya.. haishhhhhh

    ReplyDelete

leave me some words ;)