Followers

Friday, August 07, 2009

banyak bab

ENTRI PANJANG

ok,amaran sudah diberi awal2,sebab mmg entri kali ni agak panjang.aku akan ceritakan semua yg terjadi terhadap diriku yg kerdil ni tapi tinggi lam satu entri sekali gus.and now,start wat muke siyes,sebab entri siyes nieh. siyes aku cakap sama korg...

BAB 1
kite bermula dengan penceritaan tentang mc aku. ok,last entri kan aku aku ade cter yg aku dapat mc 3 hari dr doc ensem? ingat? tak ingat? abaikannn...aku maafkan kome ;P aku dapat mc sebab mata aku sakit ala2 gatal gitu. sebab ape aku dapat sakit mata? bukan sebab aku gatal2 pi intai intai lelaki kacak ke apa ke. sebab anak buah aku iman kene jangkitan ni so die kan duk umah mak aku last week time aku balik umah sambut beday anak buah aku yg kecik (isha) and sekali ngan beday kakak (alya). then aku pon kene la sakit mate nieh..


nah,amek ko mata aku.ni mase 1st day aku kene. mase 2nd day siap 2-2 belah lg. korg bayangkan je la eh. da la ngan merah+bengkak+berair. sangat tak suke ok.aku tdo jeeee sepanjang aku sakit mate ni. bukak2 je mate penuh ngan najis2 halal kat kelopak mate aku nieh..habis tak sexy mate aku...lalalala~

tapi skg da ok da,mate aku da kembali sexy seperti biase. so sape2 yg ajak aku kuar last week and aku tolak tu bukan sebab ape,sebab aku tanak kome kene sakit mate gak.biarlah aku sorg je yg rase betapa sakitnye,nak sujud time solat tu rase cam nak tekeluar bijik mate aku ni ha. <--padahallllll malu nak kuar ngan mate tak sexyyyyyyyyyyy...miahahahhaha..


<--so,ajak la balik nak blanje aku makan ;) lalalala~

BAB 2

da abes bab mata.then kite masuk ke bab seterusnya sal celebrate beday party isha and kakak kan. pic semua kat angah aku. sedangkan die lom post pape entri sal beday anak2 buah aku ni. nt aku akan usahakan mintak pic dr dia. sbb skg si kakak ngah demam n die plak sakit mate same cam aku. kate adik beradik kan so semestinye tahap metabolisma kitorg lebih kurg same je ;P pas aku sakit,dia plak kan...tapi da ok da rase nye mata dia. aku pon lom kesempatan nak tye kabo dia. sebab masing2 ngah bz ngan hal masing2. hopefully mata dia da ok. da ok ke angah???

BAB 3
bab 3 ni sedikit emo sebab mmg aku nak luahkan segala2nye pon kat lam blog ni. kome tak suke??? ade aku kesah??? ok2. tak marah kome. marah kat kawan aku ni! kawan??? baek tak yah ade kawan la kan kalo de kawan cam ko...baek ko amek mangkok jamban tu tutup muke ko lagi baek dr ko kate ko kawan aku!

<--sangat marah ok skg.

cerita nye cam ni (aku pendekkan) aku namekan die muketebal. muketebal ni pinjam duit aku kate nak repair laptop. aku kasik la 300hengget... then???? die pi joli ke cameron highland.aku nampak pic die lam fs seminggu pas die pinjam duit aku. aku tak ungkit pon sal die g ke mane ngan duit aku tu. then ade la lam satu mase ni,aku betul2 nak gune duit. ye lakan da nak last2 sem duit mmg tak cukup saje la kan. ade je aku simpan sikit kat angah aku. tapi malas nak mintak ngan die, sebab duit tu aku rase nak gune time yg lebih2 memerlukan nt.

aku pon ngan sms yg berani mintak la semula dia bayar duit tu.
"awak,ley tak awak pulangkan semula duit yg awak pinjam tuh? saya nak gune duit sket skg nieh,if awak tak dapat bayar sekali gus sokey,bayar 100 dulu pon ley tak?"
then,cam lambat sket baru die reply, janji nak bayar pas die dapat duit gaji time die keje mase semester break harituh. sekali ko tak bayar gak,then pi beli hp baru??? mane aku taw die beli hp baru??? ley plak gedik2 soh aku send die mms pic tebaru aku??? weyh! bayar la duit aku pak cikkkkkkkkkkkk...ko ingat free2 ke aku dapat duit? ko dapat biasiswa petronas kan? tak cukup ke???

aku sms da tak reply.call? haremmm nak angkat...so,kome rase fatut kah aku saman beliau? bukti ado,slip aku masukan duit still ado..kang aku saman kang. malu dio sekampung. tamo la. ai tak kejam ok. just nak ko bayar la balik pak cikkk.. ai tengah kering nieh, macam2 den nak kene bayar pas nieh!

laptop -->45 hengget
baki yuran--> 125 hengget
tetttttt-->1350 hengget

baki la akaun bank aku? tinggal bape je niehhhhhhhh..mmg tak cukup nak survive sampai akhir sem! hamek ko izan! joli lg kan??? <--pap,adeh! kan da kene...

<--ok2,izan tamo marah2~ ;)

BAB 4

ni pon agak emo sket kot <--apahal aku ni nak emo je nieh. datang bulan ke hape? mmg pon... ok,ni emo2 gedik sket ok. td mase kelas IT, de kwn aku ni tye la pasal kes aku ngan si Alfonso? aku? ;)) senyum je ohhh...wat2 muke tak salah. aku taw mmg aku salah lam hal ni. aku tak patut take 1st step if aku rase aku tak yakin,tapi sebab ape aku nak gak take 1st step dulu?? sbb aku rase aku da bersedia. tapi ternyataAaaaaaaAAAaaaAa aku belum bersedia at all. bila aku pikir2 balik,aku mmg seorg yg suke wat keputusan then M.I.A je. aku suke marah org yg m.i.a nieh. tapi aku pon selalu wat. bukan aku nak m.i.a terus. sebab aku pi kls ke mane2 aku still aku selisih ngan alfonso.

sorry for everything u ;( i noe dis is all my fault.

so keputusan yg aku wat sekarang,aku ngan die seperti sebelum2 nieh. sebab satu ayat yg wat aku ley wat keputusan. kwn aku yg tye kat aku sal alfonso ni cter yg alfonso cakap cam ni ngan one of my fren gak.

"u,i ngan izan da tade pape,so u kite ley la kapel balik" <--lebih kurg je la ayat nieh,aku tak dengar,kwn kepada kwn aku cter. ni lah satu kelemahan nak kapel amongs ur fren gak. sbb ape kome wat kejap je partner kome taw. ai tak marah u. tapi ai jadi malu nak jumpe u. huk3~ <--gedik ohh ayat aku...lalalala~

BAB 5

sambungan bab 5 akan di cterkan pas aku rase mood aku kembali ok.

p/s: teringin nak makan sate kajang+kopi o ais laaaaaa....



13 comments :

  1. panjang berjela entry ni tp besh..huhuh..uih sapa alfonso tuh..sila la story morry naik lorry sket...
    alhamdulillah da sehat mata tu ye...lega dgr.hehehe..
    yg pinjam duit tu awk repot polis je...bia kena tgkap masuk jel pudu..huhu

    ReplyDelete
  2. uit~
    ko nieyh!
    baek at bg pinjam wet kat owg!
    ahah~

    jgn bazir2 sgt ea!ok?

    nam0 emo sllo!

    ReplyDelete
  3. marah jugak baca bab pnjam tp x reti nak bayar..eh eh, kawan aty pun ader yg x byr lg lah duit aty..padahal pt dah masuk.. ni susah kan..
    time senang semua orang datang..semua cari, that is why i like to keep it simple jerk..
    but among kwn yg rapat nak sorok cemaner kn..

    pape pun aty salute sbb kak ijan berani mintak jugak..aty x berani lah..
    hukhukhukhukhuk
    (T_T)

    ku juga emo nieyhhhhhh

    ReplyDelete
  4. salam...

    merahnya mata..best baca entri miss izan ni..:)

    ReplyDelete
  5. mata dah ok...demam jer cam x berapa nak recover sepenuhnyer nie...TAKUT...

    aty....mintaklah...duit kita kan? apa lak janji pinjam kan....adakah aku berani?
    hehhehe

    ReplyDelete
  6. mmg pjg...
    tp berjaya till the end of the story.
    hehe.
    tgok mata miss izan kt dlm ni, mata geeds yg rse gatal...
    gud that u r getting a lot better.
    :)

    ReplyDelete
  7. izan

    bhaye la..taruk pix mate..nnti ley jangkit ni..kak ida bace entry pon smbil top mate.hahaha..

    yg x reti bayo duit tu mmg ley wt saket hati ni..lempang je laju2 huhukk..

    ReplyDelete
  8. mate merah sexy la,,haha

    kwn yg xmo byr tuh,,anda curik la hp dye,,anda jual,,hahaha,,

    *jgn ikut psl curik hp tuh*
    dush2~!!

    ReplyDelete
  9. kak ina-->> atas semangat kak ijan and kak ina, dah dapat balik dah...
    tapi baru dari seorang..hahaha..
    yang lain, sabar2 dulu

    ReplyDelete
  10. rm300 byk tuh.mcm pelik gak dak scholar petronas pon pinjam2 duit lg.kalau cara baik tak dapat, guna la cara kurang baik pulak.heeh

    ReplyDelete
  11. datinIzan,
    1. alhamdulillah. mata dah elok. :)
    2. nak tengok parti buih tu. ops. parti birthday. hehehe.
    3. sape kawan datin tu? laki ke puan?
    4. cakap je datin dah ada datok. konpim dorang takkan banyak cakap.
    5. ok. datok tunggu.

    ReplyDelete
  12. datinIzan,
    1. alhamdulillah. mata dah elok. :)
    2. nak tengok parti buih tu. ops. parti birthday. hehehe.
    3. sape kawan datin tu? laki ke puan?
    4. cakap je datin dah ada datok. konpim dorang takkan banyak cakap.
    5. ok. datok tunggu.

    ReplyDelete

leave me some words ;)