Followers

Sunday, August 09, 2009

SABTU itu INDAH


ape kes ko izan??? sabtu tu indah? nak kene maki lg ke...hahahaha. sila bawa besabar eh kalian2 sekalian(bahasa melayu aku makin nyampah nak bace ;P)

oleh kerana sudah 3 kali sabtu aku bz,so sabtu ni pon aku bz.sesungguhnya bz itu indah eh kwn2.sebab bila bz kite kurg tdo di siang hari,bila kite kurg tdo di siang hari kite akan memanfaatkan malam hari dengan tdo yg berkualiti. so bila malam kite tdo awal kite akan mengurangkan keje2 yg kurg bermanfaat seperti???
1.melepak di bilik kwn,kedai kopi lalu mengumpat
2.melayan cter2 kat lappy <--aku tak sempat wat nieh ;(
3.tdo lambat dengan layan mukabuku.

oleh kerana sabtu lepas aku bz.dr pg sampai malam ok.bukan bz2 yg biase.ini adalah bz yg sungguh tak biase dr alam kehidupan aku sebelum2 ini ;P <--cubit la aku dengan perasaan manje2 sayang ok... i likeeee ;)

bangun pg sabtu basuh baju <--gune mesin je. then ke mane? sidai la kan pas siap mesin tu tolong aku. die tade kaki n tangan nak gerak2 pi sidaikan plak tuk aku. then siap2 nak pi kelas khidmat masyarakat (kelas koke aku ni) lam kul 10.50 pg teha jemput aku n yona sekali.<--thanx teha ;) mane hayyan and yuni? hayyan balik tangkak sebab demam <--so nt aku akan dapat balik lappy aku ;) yuni plak ade game woodball <--ape tu woodball? nt aku post sal yuni nye game k. ;)

lam kul 2 kelas koke habes,then wanie jemput aku and atee plak pi warta. kitorg wat pe kat warta? meronggengggg...<--konon duit banyak la kannn..hahaha. actually wanie kene tolong jaga butik pak cik die kat sane,so aku,lyn n ateee saje je ikot pi teman die la kononnn..padahal kitorg pi melepak kat bawah warta tu..

then kwn atee msg die tye die kat ne <--kwn? ok2 teman tapi mesraaaa(ttm) laaaa..hahahaha and kwn atee kate nak join dtg warta gak coz nak jumpe atee...gedix ohhh...;P so lam tengah2 aku,lyn and atee pilih2 suar kat warta ttm atee dtg. then die ajak makan kehepsi. padahal before tu aku and atee dah lahap rasamas dah. tapi sebab nak jage hati atee n ttm atee aku pon ikot la. kenape aku nak sibuk2 kan sedangkan atee sedang ngedate??? sbb ttm atee bw kwn 2 org lg. so kene la aku stanby jd teman berbicara teman kepada ttm atee kannn ;) <--ohh atee sesungguhnye kwn mu ini amat baek kan???

then(bape kali then dah niiii) pas ttm atee,kwn ttm atee(skirt) and seorg lg kwn ttm atee(blouse) siap makan. ttm atee ajak pi karaoke tak okeeee...<--apakah itu? ia adalah sejenis alat yg tercipta tuk melepaskan suara2 sumbang di dalam sebuah box kecik yg sempit...hahahaha 1 lagu sehengget. so ttm atee bayar 10 hengget,maka bersamaan dengan berape lagu eh kwn2?? ya! tepat sekalli seploh laguuu..bijak2~

oleh kerana aku ngah dengan mood ala2 tangkap nanges kan skg,so aku lentok abes la nyanyi and dengar ttm,skirt and blouse nyanyi. <--nasib tak kene tangkap ngan jais duk 3 laki and 2 ponpuan lam kotak kecik tu...ops2~ jgn pikir noti2~ ai ngan atee tak wat papeeee...kitorg sopan2 je lam box tu ok ;)

list lagu? aku lupe la,sila refer kat blog atee je eh...hik3~~~

atee yg memula malu2 kucin,last2 kucin malu nak dengar ko nyanyi babe ;P hahahaha

ttm atee and atee ngah manje2 nak pilih lagu pe nak nyanyi duo. tapi last2 jadi trio,fuo and limo...sebab semua nyanyi same. hahahahaha

kini rasa dalam gengamannn...<--sila sambung sendiri,lagu femininnn...hahahahaha

setelah penat manyumbangkan suare di sane <--sesungguhnye aku terasa lebih best kalo aku daoat nyanyi ngan atee,yona,yan,wanie and lyn. sebab tak yah nak kaber2. tapi ai ade kaber2 ke mase nyanyi? no no nooooooooo...sila mintak kebenaran palsu dr atee,ai nyanyi je ohhhh..hik3~


lam kul 5 lebih cam tu,ttm atee,skirt and blouse balik ntah ke mane. aku and atee ke butik pak cik wanie kembali. pas maghrib kitorg g makan jap kat azura then wanie anta aku balik lam kul 9.30 mlm.

sampai bilik je trus tdo!!! eh,tidak mungkinnnnnnnnnnnnnn...yuni ajak aku turun program SANTAI BERMELODI. nasib program ni kat kolej aku je. so jalan kaki da ley sampai. so dengan tak mandi baju still baju yg same,turun la plak pi program

aku pi pon da banyak lepas da program nye. just tinggal bape je lg. so aku and yuni layankan aje la bape2 lg yg tinggal tuh. abes lam kul 12 malam. fuh! letih den! tdo lak lam kul 3 pagi. kenapa??? next entri ehhh ;)

p/s: babe,happy for u. but ur ttm a little bit kedek laaaa ;P

20 comments :

  1. ko nie mukan bz hape!
    bz poye2 jerk kan!
    ahaha~

    ReplyDelete
  2. apsal di conteng2 muka mamat tuh? baru ke nak nengok..huhuh

    ReplyDelete
  3. Huhu...Sabtu yang penuh acara meronggeng rupanya... :)

    p/s: Apsal mula2 akak terbaca SABAR ITU INDAH...bila dah separuh entri,akak scroll ke atas balik, baru terbaca SABTU ITU INDAH...
    :)

    Silap mata betol la... :)

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. hehe..tape, next time kite ajak yuni wani yan yona lyn karok togeter2 eh..mesti mau wajib..ini SERIES!

    p/s~kedek?? tape..kedek ke, keledek ke, ai sayang je kat die..gedik! kuakaka

    ReplyDelete
  6. huhu..macam2..terserlah ke-bz-an akak tu.. ;-)

    ReplyDelete
  7. ooo karok yer...esok balik keje nak pi amik tettttt...

    ReplyDelete
  8. fariena-->nak amek ape??? lalalala~

    ctfara--> nampak ke...thanx kerana sudi melawat ;)

    atee-->jgn delete2 komen lg pasnieh! hahahaha

    ReplyDelete
  9. na shari-->sabar itu pon indah kak ;)

    violetless--> sbb atee tak kasik org tgk ttm die ;P hahahaha...

    chentamaya--> adehhh...kan da kene sedash! ;P

    ReplyDelete
  10. bz larh sgt nye.
    haha.
    suka suki hidup senang hati~ (sje nk state bnde yg ryhmes) LOL~
    :P

    ReplyDelete
  11. panasnya sebab org suara sumbang karaoke

    ReplyDelete
  12. miss izan,

    kat sban ada alat sidai baju..nak beli ker? huhuhuhu..

    tq singgah AL

    ReplyDelete
  13. datinIzan,
    patut la diam je.
    meronggeng rupanya.
    hohoho.

    kedek tu apa ye datin?

    ReplyDelete
  14. x penah g karok ngn laki.
    malu.
    muahaha..
    kalau ngn mbr gal je, mmg ronggeng abes la :P

    ReplyDelete
  15. luvida-->memule izan pong malu2 gak,then da stat nyanyiii....tak hengat la kooo...hahahaha

    shahrul-->senyap? mane de...datin nyanyi kuat2 la...
    ;P

    anak laut--> nak wat pe alat sidai baju? perli ke nieh??? ;P

    kapten-->panas sebab ko tak mandi la...haishhh! ;P

    gedds-->bz itu indah ;)

    ReplyDelete
  16. tahniah ler mmenyumbangkn lagi lagu malam tuh,,,,haha

    p/s : menyumbangkan membawa maksud
    1 - sore yg sumbang
    2 - sumbangan sore...

    ReplyDelete
  17. homosapiensz-->thanx atas ucapan tahniah tu,ni yg membuatkan aku nak karok lg ;P

    joegrimjow-->karok itu indahhh ;P
    sila lah berkarok ;)

    ReplyDelete
  18. skirt?
    blouse?
    babe, u mmg terror bab bg gelaran lah..
    kusangkakan girl, rupanya jantan..
    bahahha.. ;p

    ReplyDelete

leave me some words ;)