Followers

Saturday, July 13, 2013

Baju Nikah Izan-Kurung Moden

Hai, salam.

Entry-entry selepas ni kau layan kan je la bakal pengantin sorang ni. Kali ni je entry aku penuh dengan perkataan "Nikah", "Kahwin", "Kenduri". Entry lepas-lepas ni aku letak perkataan lain plak. Tapi korang kena tunggu sampai kenduri aku selesai la. Baru lesap perkataan-perkataan tersebut. HAHA

Baju nikah aku pula eh kali ni. Oleh kerana nak kan majlis yang simple, humble dan what so ever la. *Pfffttt! Simple la sangat?!!??* So, aku dengan persetujuan Alan hanya buat baju kurung moden untuk upacara akad nikah nanti. Oh my Allah! Nak nikah dah ni. Nak nikah dah. *rasa seram sejuk terus lapar*

Actually, kain baju nikah aku dengan Alan ni kitorang beli masa bertunang haritu. Memang cadang nak buat baju nikah. So beli je la set sepasang dekat jakel tu ha. Chiffon beaded untuk baju aku. Lining dalam and untuk baju Alan kitorang pilih satin. Warna semua Alan yang pilih. Aku nak putih dia TAK NAKKKKKKKK. Nak Cream katanya. Aku kan jenis tak kisah sangat warna apa. Nasib la bakal laki cerah mak ngah. Suka hati kau lah bakal suami nak color apa pon.

Ihsan Google. Bukan Ehsan Teduhan Kasih.
Google Juga. Ada watermark tu. Boleh cari sendiri.
Kain dia lebih kurang macam dalam gambar kat atas. Baju kurung moden je pon. Nak reveal macam la ko tempah baju bertatahkan berlian lapanploh juta! HAHAHA

Untuk veil aku beli kain chiffon biasa. Tempek lace. Lekat-lekat manik. Siap!

Seperti biasa. Nantikan masa majlis nanti untuk lihat yang real! *Ecewah! Artisssssssssss sangat!*



with❤:izan®

3 comments :

  1. ekau dah hado lace ko izan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sudah hajarrrr...tapi baju je belum siap! huhu

      Delete
  2. biasa nikah memang simple2 je kan..
    menghitung hari ke nih???

    salam kenal dari ummi Faiqah.. :)

    ReplyDelete

leave me some words ;)