Followers

Wednesday, November 06, 2013

Kelewatan tengok Dayah nikah-Pasang tempat makan Pengantin punya Pasal.

Hai,

Rindu tak? *rahim rindu blog aku tak?* HAHAHAHA

Biasa lah, kalau cuti tak masuk office, maka blog pon bercuti. Kalau duk rumah busy memanjang. Kat office goyang kaki je. *untung la*. Ni pon sambil-sambil update payment listing dengan update blog. Kan dari Jumaat haritu aku tak update. Jumaat tu aku tak masuk office. Pergi hantar barang office kat Bota, Perak. 

Baik punya planning dengan Alan. 

"Abang, halfday eh hari Jumaat ni. Kita balik kampung terus lepas Sayang hantar barang"

Nasib bos lakiku bagi balik awal. Tengahari macam tu terus gerak. Solat Jumaat musafir je la Alan. Sekali dah sampai Bota macam sengal-sengan ubi sikit proses nya. So, jadi lewat juga sampai Trolak. Dah kul 6 macam tu baru sampai. Terus salam-salam mak ayah, solat angkat bontot pergi pasang tempat makan pengantin.

Ha, tujuan asal aku balik awal sebab nak pasang tempat makan pengantin BFF *lahhhhh sangattttt*. Dayah kahwin wey, Dayah dah kahwin. Macam tak nak percaya je. HAHAHA. Budak tu dah la kecik, tapi kahwin awal bebenor. Kalau aku ni tak pe la, besar sikit dari dia. *motif?*. Pasang-pasang semua dalam kelam kabut juga la. Sebab Dayah nak nikah lepas maghrib. Aku bajet dalam pukul 8mlm macam tu.



Kul 7.30 mlm aku dah siap pasang pelamin semua. Mandi-mandi. Tunggu Paah ambil nak tengok Dayah nikah la. Sampai rumah Dayah, budak tu dah siap semua. Tok kadi dah kat pintu rumah nak keluar dah. Hoi! Awalnyaaaaaaa. Ye la, maghrib kan pukul 7 sekarang. Terus pergi depan pelamin tunjuk-tunjuk muka. Budak tu dah nak naik sawan la, aku dengan Paah lambat. HAHAHA. Sorry la Dayah. Aku memang kelam kelibut gila. Tapi Alhamdulillah. Semua dah selamat.



Dah settle Dayah nikah. Gambar masa majlis sanding, nanti la aku update. Kena belek-belek album Ecah upload kat FB. Kot-kot ada terselit muka aku. Aku kan busy mengalahkan pengantin masa tu. HAHAHA

To Norhidayah sahabat dari kecik sampai tua nanti hendaknya,
" Semoga perkahwinan ko berada dalam Rahmat Ilahi. Dilimpahi kasih sayang dan kekal bahagia sampai syurga. Kita lawan siapa dapat anak ramai!" HAHAHA
p/s: Sebenarnya busy jual shawl kat kawan-kawan masa kenduri. Hikhikhik

with❤:izan®

2 comments :

  1. kelihatan sweet jer pasangan pengantin..
    semoga kekal selamanya..

    ReplyDelete

leave me some words ;)