Followers

Monday, July 26, 2010

cerita JALAN TAR

peringatan : ini cerita sabtu minggu lepas.

sabtu minggu lepas kami ke JALAN TAR. kami adalah seperti biasa. paham kan? ke sana mencari baju sama rona seperti yang telah di ceritakan di dalam entry ini. ini adalah merupakan entry lanjutan dari cerita tak da mood semasa bershopping. apa? ya, saya kehilangan mood mencari baju sama rona di sama. semua gara-gara memakai wedges. selepas ini, saya beringat. kalau mahu berjalan jauh dengan alan kena memakai kasut sukan. alan jalan sangat laju. kalau dia jalan. sama dengan kita berlari. kalau dia berlari mungkin sama dengan saya menari. HAHAHA. tak-tak-tak lawak langsung okey.

sebab tak lawak, kita sambung cerita. dan berjaya nya kami ke sana dengan membawa pulang baju sama rona. eh bukan baju lagi. hanya membeli kain. boleh-boleh alan nak cari yang paling murah sekali kain baju dia.

alan : kita cari yang ada sales okey?
aku : baiklah pak cik.

last-last, dapat la kain baju dia untuk 4 meter RM28. kilat-kilat macam orang nak nikah gitu. HAHAHA. aku ni bukan lah jenis yang tahu sangat nak beli kain baju melayu orang laki ni. dia pula sibuk suruh aku pilihkan. dia ingat aku ni hebat sangat ke bab kain-kain ni. kalau hebat tak kan la sampai telepon mak aku tanya berapa meter nak buat baju melayu orang lelaki. tapi aku tak direct la call tanya mak aku. kang mesti mak aku curiga semacam je kan. kot dia pikir aku nak pi buat baju nikah nak kahwen lari ke hape pulak nanti. tiba-tiba tanya pasal kain baju melayu kat dia.

aku : acik, cuba tanya mak. biasa mak beli kain nak buat baju melayu ayah berapa meter?
acik : (tanya mak, tapi aku dengar dalam telepon)
acik : dalam 4 meter kalau laki ko kurus, HAHAHAHA.

cis! acik aku tahu rupanya aku tanya sebab aku nak beli kain baju melayu alan. HAHAHA. dan kedengaran sekali mak aku tumpang gelak sekaki. siap perli "tanya baju melayu ayah konon..."

nanti baju aku dengan alan dah siap aku tayang ok. tapi tunggu raya la. nanti basi. puasa belum dah sibuk pikir RAYA...izan, izan!


sila perhatikan mata i. aw...HAHAHA

with❤:izan®

10 comments :

  1. huhuu..shopim raye da brmula ye...

    ReplyDelete
  2. yeahhhhh cayalah kak zana n mak jang.. i supports uols.. hehe :P

    ReplyDelete
  3. huhu x pnh beli kain nk buat baju melayu.. aritu dah beli kain utk baju kurung mak.. kedai da x nk trime ouh.. (nsb pkse gak mkcik kdai tu suh jahit baju mak) ..k.ida nye nnti nk kene bli baju da siap la..

    ReplyDelete
  4. ishiko : hahaha. tu la pasal. belum pose lagi kan??? ;P

    ReplyDelete
  5. princeduyong: hahaha..pujian atau hinaan itu ya?
    ;P

    ReplyDelete
  6. aty : haip! mana boleh sokong deme. aty kene sokong kak ijan!

    ReplyDelete
  7. kak ida: alamak! org dah tak nak amek tempahan ke?? mampos la izan if kene jahit sendiri baju. dari nak buat baju jadi roti kirai la...HAHAHAHA

    ReplyDelete

leave me some words ;)