Followers

Saturday, March 13, 2010

1 4 3 2 4 ;)


hoyeah! finally mid term berakhir malam tadi. rasa macam nak zapin keliling kampung. apa kelas zapin,mak yong terus la. ok,sumpah aku tak tahu mentahu dengan dua-dua tarian ini. sahaja saja membezakan. harap maaf. tapi lagi 3 minggu dah nak masuk final exam plak. tapi tak pa,kita berjimba dahulu ya. bak kata pepatah,jangan membazirkan masa dengan perkara-perkara lagha. so,mari kita manfaatkan dengan menulis sekadar melepaskan batuk di blog.

eh izan,kau tak da assignment ka? oit-oit.sapa tu yang berani kari berapi tanya pasal hal rumah tangga assignment aku tu? meh sini nak babab sikit. hamboih,biasa tu. bak kata assignment,tak pa izan. u settle down pasal dinner and so on dulu even aku hanya tolong ikat ribbon dan bungkus-bungkus sahaja. tu pon kul 1 pagi i dah cau cin cau dah. tinggallah hayyan n yuni menyetelkan segala nya. aku bukan apa,ada masalah sikit dengan tidur lewat sekarang. if aku tidur lebih ja dari jam 12 malam,sure esok subuh aku jam 7.30 pagi. tu pon if kelas aku jam 8 pagi la. if kelas aku jam 12 tengah hari? ha,lu pikir la sendiri jam berapa datuk harimau. eh,no no no. jam berapa subuh aku. tak ka jam 11.30 pagi? hahahaha

mr.izan kejut pon aku cam, hmmm,ok2..i bangun. hmmm,ok,i da bangun da ni. then? zZZzzzZZzz...astaga! mak cik izan oi! dunia dah terbalik ka sampai laki u yang kejut u solat? erk? laki i. no no no. bakal suami mybe ;) amin ;) tu-tu sapa yang tak amin kan tu. eh kau,kau tak tadah tangan pon kan. memang tau,jenis yang tak suka tengok orang lain bahagia. amin kan cepat. haish! tu pon nak kena ajar ka?

mr.izan: nah ni tuk u.
mrs ____ : apa ni?
mr.izan : u asyik call i ja. i dah la jarang call u.
mrs ____ : dah tu,i asyik rindu ja. memang la i call u selalu.
(sambil bukak kotak cabutan bertuah)

mrs ____ : handphone????
(sambil mulut tak katup-katup cam orang tak pernah nampak handphone)

memang la tak katup-katup sebab nampak handphone free depan mata,selama ni handphone semua nak kena bayar baru boleh belek-belek,godek-godek,jaham menjahanam kan sesama sendiri.

mr.izan : i kena cari cara macam mana tak nak bagi u makan megi ja hujung sem. ni asyik top up ja. kang tak da duit nak makan nasi.
mrs ____: la,ni bil ke prepaid ni?
mr.izan : bil,but tak payah bayar apa-apa. as long as u guna untuk call i dengan kawan-kawan kerja i semua free. 50 jam call free and 500 sms free. suka sayang?
(ops,kantoi sudah di panggil sayang)
mrs ____: are u sure yang memang tak payah bayar apa-apa? kenapa boleh dapat handphone plak?
mr.izan : tambah rm50 je tuk dapatkan handphone tu.
mrs ____ : i asyik susahkan u ja...bla bla bla...

dialog manja seterusnya terpaksa di tapis untuk bacaan ramai. i jadi malu bila mengenangkan diri sendiri menggedik tahap cipanzi. hahaha

rm 50 ja ka MOTOROLA VE538 ni? cam was-was ja nak guna. hahaha. dalam duk was-was pon dah 2 jam i bercalling-calling dengan mr.izan. u kata tak kena bayar kan. i kena bayar nanti u la yang bayar kan? ;P

to mr izan: thanks for choosing me from another choices ;)




7 comments :

leave me some words ;)