Followers

Tuesday, March 23, 2010

review cerita leap year



review bukan sebarang review. ini hanya review dari aku. tidak ambil pusing tentang pandangan orang lain. aku telah menonton LEAP YEAR. sebuah cerita yang aku rasa kena tonton bersama keluarga. sangat mengajar erti macam mana nak terima cinta seadanya. lihat. kan sudah kata. ini rancangan bual bicara tentang cinta. mari kita sama-sama dengar nasihat dari dr.cinta kita.

ada banyak sebab kenapa kita boleh cinta sama seseorang. salah satu nya,sebab pangkat. mengikut cerita ini. dia hanya suka pada lelaki tersebut hanya kerana lelaki tersebut seorang cardiologist.bila orang bertanya begini perempuan itu akak menjawap begini.

orang : kenapa kau berusaha sangat nak lamar lelaki ini.
perempuan : sebab dia seorang cardiologist.

kesimpulannya kalau dia bukan cardiologist engkau tak suka la? lihat. ini adalah di sebabkan pangkat dan kedudukan. heroin in sangat terdesak dalam bahasa penjajah desperate untuk mendapatkan seorang suami sampai sanggup melamar si cardiologist. dalam perjalanan mencari si cardiologist heroin tersadai di sebuah kampung yang mana hero berada. memegang tugas sebagai pemandu untuk membawa si heroin bertemu cardiologist telah menimbulkan bait-bait cinta antara mereka. ayat dr.cinta memang menarik dalam segmen bual bicara tentang cinta pada kali ini.

mahu review lebih lanjut view sendiri la. karang mula salahkan aku kerana bercerita lebih awal sebelum anda semua sempat menonton. lansung tiada unsur seksual dalam tayangan ini. hanya sedikit adegan ciuman manis di hujung tayangan ;) selamat menonton.

p/s: u are not a pilot. u are not a cardiologist. u are not an accountant. but u are the only one for me.

14 comments :

  1. januari 8???dh kuar ke???nape x taw pn....dr. cinta ini sgt hebat berkate2...hehe

    ReplyDelete
  2. aku hanya menonton online sahaja. lebih awal dari panggung malaysia ;)
    hahaha

    p/s: thanks for drop by ;)

    ReplyDelete
  3. ciuman manis tu rasa gula ke? dia makan gula-gula masa bercium ke? sungguh curious...

    ReplyDelete
  4. kelihatan manis yer saudara acan. bukan berasa manis ;P

    hahaha

    nak kena babab ni!

    ReplyDelete
  5. nk tgkar cmnih!! sape nk jd driver aku? hahahahaha...

    acan!! jom tgk??? x kan aku nk ajak izan lak kan..kang kne baling ngan spanar lakk..hahaha

    ReplyDelete
  6. jom deli jom! ;)

    spanar mana plak datang ni...
    haish!

    ReplyDelete
  7. jom!!! tgk kat seremban nk? sepang ke....hikhik

    ReplyDelete
  8. kenapa sampai ke sana?
    mid ke ts ke dah la.
    hahahaha

    ReplyDelete

leave me some words ;)