Followers

Monday, March 29, 2010

full or love

good morning monday! yeah! finally terasa monday seperti sunday. bukan tiap kali isnin kau akan rasa seperti ahad kah? saja nak mention bagi korang tension. nak tension lagi? isnin yang tiada kuliah,so tak payah pergi kelas mahupun kerja. kalau dah nama nya student memang tak payah la pergi kerja. perasan konon dah nak kerja ka? tak payah la payah-payah kan diri izan. kau duduk je la kat ukm tu habiskan kau punya degree tu dulu.

minggu ni minggu last untuk ke kuliah sebelum start study week minggu depan. kesimpulan awal disini kena ke kuliah untuk mensedut beberapa tips atau soalan terbocor yang keluar dari mulut pensyarah. harap-harap dia bagi terus apa bentuk jenis dan bab atau lebih menyenangkan, subtopik yang keluar untuk exam nanti. tidak payah la aku dan kawan-kawan mahu menstudykan diri dengan soalan-soalan yang tak dapat masuk dek akal ini. kan membazir usaha itu namanya. study benda yang tak masuk exam. membazir kau bilang? bukan-bukan-bukan. mohon maaf. kena la faham juga yang tak masuk exam tu. tapi tak payah hafal. boleh kan taip macam tu?
.
.
.
.
.
menikmati milo panas seketika sambil berasa teruja update blog dengan laptop baru.
.
.
.
.
okey,dah settle bab study week and soon nak masuk exam la bagai kan. tapi slip masuk exam aku belum pergi ambil pon lagi. ape kes? HAHAHA...
petang nanti aku pi ambil la. banyak sangat kerja sampai terlupa nak ambil.

mahu review cerita lagi dari aku? okey,kali ni aku janji aku akan review se-rewvienya.

first, HOW TO TRAIN YOUR DRAGON


cerita mengenai seorang budak remaja bernama Hiccup. lahir dalam jenis masyarakat yang membenci dragon. kalau jumpa dragon mesti bunuh itu dragon. kalau kau tak bunuh dragon dia akan bunuh kau. so,kau pilih nak membunuh atau dibunuh.pilih cepat pilih..eh,bukan kau yang kena memilih. tapi Hiccup. yang menjawap tu,masa bila pula nama kau menjadi Hiccup. ops,sebelum lupa. nama puak masyarakat ini adalah Viking. masyarakat yang bertubuh sasa,body ketul-ketul wa cakap sama lu. jap eh jap nak gelak.HAHAHA.sangat tak sesuai izan guna wa and lu. wakluuuu kau izan. gagagaga.

namun Hiccup not like the others Viking peoples. Hiccup tak de body ketul-ketul.tak kuat macam orang Viking. nak angkat pedang besar pon dia tak larat ni pula nak membunuh seekor dragon??? no! Hiccup tak mampu. dia hanya mampu menolong menajamkan pedang dan menyediakan kelengkapan perang di bilik stor. dan masalah ini telah menyebabkan Hiccup moral down dengan diri dia sendiri. terasa rumah kata pergi kubur kata mari. perkara ini bukan sahaja menyebabkan Hiccup mengalami masalah low self esteem. namum turut mengalami masalah ini adalah ayah Hiccup sendiri yang mana merupakan ketua puak Viking. see,nampak tak plot cerita disini? ketua kepada puak yang hebat membunuh dragon mempunyai seorang anak yang tak mampu untuk mengangkat sebilah pedang pon. nampak tak? okey-okey izan. kitorang paham dah la. continue please...

then Hiccup kata kena tonton sendiri. lagi dia pesan. sila jangan tonton di Alamanda kerana the end of the movie suara tiba-tiba tiada. ada la dalam 15 minute terakhir. sangat kecewa kerana part itu ada adegan manis yang mana Hiccup dapat girlfriend! so bila ada hero and heroin,ada apa pula ya kawan-kawan? ala,tipikal cerita orang putih..adegan itu tak kan terkecuali. HAHAHAHA.izan otak jingga!

second,V3


hanya review ringkas ya. tapi bukan review kot. hanya sedikit nasihat agar tidak membazir seperti aku dan mr.izan. JANGAN TENGOK CERITA INI. kalau mahu tonton juga,tonton sahaja secara online atau download sahaja. sangat rugi tonton di panggung. tak berbaloi. huh!

third,MR.IZAN live from love


HAHAHA...ini tak da review. hanya berterima kasih kerana KAU beri aku dia dalam hati ini ;)

okey,review sudah habis. kita layan movie kat Loombo pula! ;)

p/s: guna lappy baru taip entry pon lembab. terasa sayang nak tekan dia kuat-kuat. HAHAHA. thanks to ayah kerana memberikan adik laptop baru ;)

2 comments :

leave me some words ;)