Followers

Friday, May 15, 2009

aku KELIRU

esok bape hb eh? 16 mei kan?

so dikesempatan ini ingin aku ucapkan ribuan terima kasih yg tak terhingga kepada guru sekolah tadika kemas ku,sek keb trolak selatan,sekolah agama rakyat,sek men keb sungai kruit,maktab rendah sains mara serting,matrikulasi pulau pinang,universiti kebangsaan malaysia dan tidak ketinggalan pak cik mat n abg faizal yg mengajar aku memandu kereta sehingga jayanya,dan terutama sekali kepada ustazah salmah yg telah mengajar aku mengaji AL QURAN sehingga aku mampu mengalunkan butir2 indah di dalam kitab suci tersebut...aminnnnn(sedikit poyo ayat aku,kerana aku cube untuk menyampaikan ucapan terima kasih ku dalam ayat yg begitu ikhlas) =P

ok,senarai panjang tersebut adalah cikgu2 formal aku,kalo nak aku senaraikan guru2 tak formal a.k.a di luar bilik darjah mungkin name korg pon tersenarai lam list aku,hehehehe...

semua manusia di dunia ni stat ngan zero,then became to hero or zoro aku tak pasti. tapi yg pasti semua org ade angan2 n cita2 untuk di kecapi (aku pon pelik bile mase plak aku pandai mengarang ayat2 indah begini). so,aku berharap agar impian kalian menjadi kenyataan (kalian? adushhh sopan nyerrrr)so, aku berharap agar impian aku turut tercapai suatu hari nt.

aku punya list impian yg begitu panjang lam hidup ku. list ni aku stat wat dr aku form 1 lg,ade setengah dari nye aku da laksanakan,tapi aku heran a.k.a pelik kenapa makin lame makin betambah panjang list tersebut..(dah ko yg tambah setiap tahun sape suruhhhh) hehehehe

tapi tak semua bende yg kite plan ley dapat kan? kan? kan?? so,ape yg penting? kerjasame! eh2,bukan! ape yg penting kite berusaha...(bagus tak nasihat aku kali ni?) semestinye aku tak terlepas dr org2 yg tak tercapai impian nyer tersebut..tapi mak aku slalo kate"kalo sekarang adik tak dapat,mungkin 1 hari nt ade yg lebih besar menanti"(hebat kan mak aku? sbb tu anak die pon hebattt) sudah izannnnnnnn! stop merepek! (aku tak promote blog sape2 kali ni =P)

kenapa aku menjadi sedikit serius membincangkan isu diatas? sbb salah 1 angan2 ku tak tercapai,tapi aku pasrahhh(ecececeeee) sbb aku dah berusaha...=)

aku kembali teringat kepada peristiwa lampau ketika aku mengambil result UPSR aku,aku tak penah belajar bersungguh2 pon time tu,so aku tak terasa kekechiwaan nye bile aku tak dapat A lam subjek bahasa inggeris. so aku wat derk jela..lalala~ tapi mase aku amek PMR aku still tak dapat A tuk subjek yg same.(aku rase aku dah bersemagat gler stadi,myb tak cukup) kenape? sbb aku mmg failed sket bab bahasa penjajah ni. mase aku SPM? pon sameeee...still tak dapat A.(ha! time ni aku rase sbb aku byk wat dosa) so aku pasrah.

kesimpulan nya disini,USAHA TANGGA KEJAYAAN(kalo nak cepat ley naek escalator). tapi perlu di ingatkan ye kwn2 semua BIAR LAMBAT ASALKAN SELAMAT. =)

ini bukan cubaan membunuh diri ye,jgn risau. aku masih waras.

p/s: aktiviti harian ku skg dah berubah,kalo dulu hp ku ditinggalkan merata tempat tanpa arah tuju,or kdg2 tak berbeteri sampai 2.3 hari, tapi skg pantang bunyi je,kompen aku berlari bagai nak gila cek sape yg mesej aku,tapi akhirnya aku keciwa sendiri kerana ianya dr encik celcom biru. aku kembali rindu pada kamu! tolong la sape2 lempang aku...

8 comments :

  1. selamat hr guru pd guru2 sedunia.
    wah!
    :P

    ReplyDelete
  2. izan meh nak tlg lempang.
    nak lempang laju2 ke slow2?

    haha sape yg ko tggu tu izan?
    jeles seyhh~
    ahaha~

    ReplyDelete
  3. mis boo n nada-->camat hari pengajar...huahehehe

    ReplyDelete
  4. topex-->aku tgu sms ko la...huahaha..
    ko jeles? alameekkkk,aku pon nak jeles gak la ko n atee..
    hahaha

    ReplyDelete
  5. kapten--> hehehe...nada jeles di situuuu
    ahakz! aku perasannnnnn...

    ReplyDelete
  6. Ada apa pada gred??? huh musykil... tanda tanya di situ. ahaks

    ReplyDelete

leave me some words ;)