Followers

Monday, May 11, 2009

SOLAT

video

be4 aku ctre lebih2 korg tgk dulu perangai dua org nak buah aku ni. yg tok imam tu name nye iman,ma'mum die tu name ecah. ecah anak abg aku yg sulung,iman anak abg aku yg 3rd.

sabtu and ahad lepas,deme ni dok ngan opah n tokwan nye,dah duk ngan parent aku ni,mmg sengaje deme memengadekan diri nak manje2 ngan mak aku. act aku jelessssssssss kot!
hehehe

mule2 diorg tgk ayah aku duk sebuk besiap nak ke mesejid. iman pon tye la:

iman:tokwan nak ke mane?
tokwan:nak ke masejid.iman nak ikot ke?
opah:suar pendek mane ley ikot,iman solat kat umah jela ngan adik ecah.

pastu iman ni sibuk nak kepiah cam tokwan die,mak aku kasik la kepiah kecik kat umah aku ni.
ha,besolat la be2 die ngan adik ecah nye..mule2 aku dok gelak gak tgk diorg tetungging2 solat lam bilik akak aku. tp tbe2 aku jaidk terinsaf plakkkkkkkkk...

kalo budak2 kecik ni dah de keinginan nak solat,aku ni? kadang2 penuh,kdg2 terbabas gak.

so azam aku skg! nak penuhkan solat! aminnn(selalunye penuh,cume slalo terlewat je) huhuu

tu pic tok iman n ma'mum nye bersolat.nasib la ade kaen telekung sape ntah yg kecik tuk si ecah tu pakai,agaknye kak ana punye kot(anak angah aku).

wajah2 bercahaye selepas solat,hahaha...adik isha(anak acik) aku juga tidak ketinggalan tuk pakai telekung..hehehe

4 comments :

  1. insafnyer ak.. tak jdk ak nak g kelab dangdut rasa sayang kat bangsar...

    ReplyDelete
  2. anak buah yg baik2

    makciknyer kenalah baik

    makcik?

    eh ko dah tua rupanya

    ReplyDelete
  3. shiukuri-->nak pi ajak aku k,hehehe

    kapten-->maksu la!
    maksu yg mude remajeee....
    ahakz!

    ReplyDelete
  4. ala comeinyer....anak2 buah mak ngah

    ReplyDelete

leave me some words ;)