Followers

Monday, November 09, 2009

banjir ohhh bah..


untuk pertama kali nya ini bukan entry nak kenakan athiah with the word "bah" ;P sekarang musim apa kakak2 and abg2? hujan...panas kejap,hujan. lg panas kasik hujan lg. hujan itu ape? rahmat. makanya kita kena apa? BERSYUKUR...ok anak2 murid sekalian mari ikut ustazah izan sebut sama2,ALHAMDULILLAH ;) *see,izan dah baek hari ni*

tadi masa makan kat kafe ngan yuni and yan,tgk berita jap. nampak noooo aku dah lame tak tgk berita sampai tak tahu yg sekarang ni duk banjir kat belah utara sana. omaigod. sampai tinggal bumbung je tu. ini dugaan yer kakak2 dan abg2.*felling ustazah jap,ustazah sebenar ada di sebelah aku ni*

dengar yuni cerita,yg kalau kat tempat dia dulu kalau time banjir cam ni semua kene pindah duk kat sekolah. nanti sapa2 yg duk kat sekolah tu dapat 500 hengget. ohhh duit! yuni kata ada yg rumah tak naek air pon kasik menyemak duk kat sekolah sebab nak dapat duit 500 hengget tu. *500 ke 50 eh yuni?*

ini sgt tak baek oh kakak2 dan abg2,kerana mengambil kesempatan terhadap kesusahan org laen. cuba yg tak di timpa musibah tu hulur2 sama. *see,lepas maki hamun org izan jadik baek*
kat felda aku tak pernah la banjir teruk2 cam ni. tapi rumah dayah mmg selalu naek air. hujan sikit je mmg rumah die paling teruk naek air. takpe dayah,kalau umah ko tak ley nak duduk,umah aku ade. tak yah duk sekolah. kesian kat bebudak yg nak belajar kalau ko nyemak kat sana. *dayah is my bff,dah pernah mention dulu kan*

ok,ceramah malam dah abes.tunggu ceramah ptg esok plak. sebab esok nak berperang dengan segala belanjawan and other rumus and formulasi yg perlu di ingati setiap adanya.

*feeling usatazah tetibe sebab rasa sedih tgk budak2 yg nak spm tapi tak de tempat yg selesa nak stadi,kak izan tak dapek nak tolong la adik2*

p/s: gtg. katil gebu dan lembut kasik menderam aku malam ni.



6 comments :

  1. emm banjir dtg lagi..
    taun lepas truk gak kat pahang. tatotnye..huhu..
    spm stat bile ek?
    adik gal kak ida spm gak..huu

    ReplyDelete
  2. kak ida,adik kak ida nak spm tak tahu? g google! nak kene palangkung niiiiii...haip2~

    ReplyDelete
  3. aku dlu ambik pmr naik sampan tu weh p skolah..upsr pon sama gak...ujung2 tahun mmg naseb aku tak bek aa..

    aku dok penang pon leh banjir ooo..dasat..hahah

    ReplyDelete
  4. alohh sape soh die x kol kak ida hehe..
    *smbil google spm bile stat*

    ReplyDelete
  5. muahaha...
    akak la kene call adik ;P

    ReplyDelete

leave me some words ;)