Followers

Monday, November 16, 2009

budak baru nak up

ok,setelah berhempas pulas aku merayu2 mintak nak guna laptop dari anak buah aku alya akhirnya baru dapat. nape dia tak pergi sekolah hari ni? ntah,aku pon tak tahu. maybe sebab dia tahu kot aku ade kat rumah hari ni so,dia pon nak duk rumah jugak la kot. lgpon kakak aku a.k.a ibu dia kata dah tak belajar dah kat sekolah. so budak2 ni pergi sekolah pon maen je. ala,cam kita gak dulu kan. time minggu2 last ni kat sekolah maen congkak la,batu seremban la,aci ligan.

dah2 izan. ko suke melalut merata. nak cerita benda laen tapi duk pi cerita benda laen. kita sambung cerita yer kakak2 and abg2. sampai mana kita semalam? sampai bulan 9 kan? ok! masa dalam bulan 9 time form 4. biasa la kan. bak kata atie "budak baru nak up" so,jiwa2 nak menggatal tu makin timbul la sikit. time ni aku ade boifren eh. eh hellooo...jgn ingat aku tak laku dulu kat sekolah. sekarang je tak laku sikit. adeh! actually ni 2nd time la aku couple. 1st time masa form 2. ops! gatal nye ko izan. awal2 lg dah duk menghela merata.biasa la,kita ulang balik kata2 atie "budak baru nak up". hahaha

so,bila dah couple mmg ai takkan pandang mana2 lelaki eh. kata pon izan kan. penuh dengan kesetian tak berbelah bahagi. kejujuran yg tiada tolok bandingnya dan kesayangan yg amat dalam. bab kechintaan tu belum ada gamak nya. sebab ape? "budak baru nak upppp" dalam duk kata "budak baru nak up" tu pon sampai aku matrik je la kot bertahan. tapi lama la gak tu kan. 2 tahun lebih.syabas izan! its ok. semua tu akan di ingati as a moment to remember. atleast bila kawan2 duk cerita pasal boifren diorg aku pon ley sampuk tapi ex boifren la kan. hehehe...

lari topik lagi. kita masuk ke topik sebenar. masa kat serting ayah aku datang sekali je. selama 2 tahun aku kat sana? yer,sekali je mak ayah aku dtg. time bila? time aku mendaftar dulu,masa form 4. huhuhu...sedih gila. masa form 5 nak angkut2 barang pon aku just tumpang barang kat family qilah and family ayin yg dtg. aku balik sendiri masa tu...bayangkan,dengan beg semua then baru form 5 aku naek bus balik sendiri. its ok,dari form 1 aku dah pandai naek bus pi mana2. kata pon duk asrama. kena la pandai serba serbi. tapi bab masak mmg sampai sekarang aku tak berapa nak pandai.sebab masa kat asrama makanan semua dah siap. just ceduk duduk makan. senang. so,sila take note eh,kalau nak suruh aku masak nanti sila sediakan resepi yg tepat sukatan nya. kalau tak sedap diam. sedap puji kasik lambung2 sikit.hahaha

masa trial result aku sangat teruk. seperti yg aku bgtaw aku just dapat 2.78 je masa tu. ade 3 je kot A. subjek ape aku tak ingat. yg pasti akaun aku dapat A. aku rasa ni gara2 duk hangat hangat hangit bercinta time tu. then masa SPM aku pulun kasik habis. dapat la up sikit. tapi tak de la all A kan. ko gila,kalau semua A mmg hj salleh wat kenduri 3 hari 3 malam tuk aku. hahaha.tapi puas hati la nak compare dengan usaha aku banyak mana sangat time tu...

atleast aku dapat masuk matrik dengan result aku tu ;) kat matrik aku mula kenal amalina and mizah...

itu pasal sekarang bila aku kat UKM aku asyik mintak mak ayah aku hantarkan aku tiap kali masuk sem baru. dengan alasan dah dekat tak kan tak boleh nak hantar lg kan? muahaha...pembalasan dendam di situ kita boleh nampak yer kakak2 dan abg2. sila ajar anak2 anda mencontohi tauladan ini. sebab ianya indah ;)

nak sambung dah malas. ptg kang kiye cerita benda laen plak eh...



22 comments :

  1. ade typo la izan....
    last ayat..

    ptg kang kiye cerita....kiye = kite =p

    ReplyDelete
  2. bgus2 dpt masuk matrik kire power la tu kan..

    ReplyDelete
  3. kiye?alaa comelnya.haha.
    typo ah izan. T.T

    ReplyDelete
  4. hang Matrik mana?

    UKM course ape?


    haahahha... byk soklan ni.

    ReplyDelete
  5. kak ida--> nampak je kan salah izan! haip2~ ;P

    ReplyDelete
  6. arque--> mmg saje je kasik type salah. kata comal kan..muahahaha
    *kaber line*

    ReplyDelete
  7. yobsumo--> matrik penang. ukm amek bisnes. ;) soalan seterusnya?? hahaha

    ReplyDelete
  8. aku ingat ko cite pasal ko tgk cite up!

    ReplyDelete
  9. adakah anda terasa tertipu? di ingatkan disini. kadang kala tajuk tade kene mgene ngan entry. hehehe.

    ReplyDelete
  10. setia? wow, i'm interested... muahaha...

    ReplyDelete
  11. borang sila amek kat kaunter cam biase eh acan? ;P
    lol

    ReplyDelete
  12. dah biasa isik borang, tapi x penah dapat... muahaha...

    ReplyDelete
  13. hahahha kak ida kn tukang check spelling =p

    ReplyDelete
  14. erk.comal??typo..again??wakaka. :P

    ReplyDelete
  15. acan--> tu borang J. salah la acan oi. ;P hahaha

    ReplyDelete
  16. luvida--> jgn kak ida claim gaji dah la kan ;P muahahaha

    ReplyDelete
  17. luvida--> jgn kak ida claim gaji dah la kan ;P muahahaha

    ReplyDelete
  18. arque-->argh! mencik kau 2 jam!

    ReplyDelete

leave me some words ;)