Followers

Friday, January 08, 2010

jualan buntut kereta

this is a sticky post

seperti yang telah aku war-war kan sebelum ini. ini adalah hasil selama seminggu aku menyediakan entry ini untuk tatapan korang. kenapa aku ambil masa yang lama nak post entry ni? saja. memerlukan pelbagai persediaan dari segi mental,fizikal,jasmani mahupun rohani.

nah,pelancaran jualan bontot kereta dari miss izan! semoga terhibur dan berminat untuk membeli. berminat di sini bermaksud, mahu beli dan sila sediakan wang yang secukupnya untuk menjelaskan pembayaran.
harga adalah termasuk dengan kos penghantaran. ya,sekali dengan kos penghantaran. kalau rasa nak bayar lain pon boleh untuk kos penghantaran. aku terima ja. bak kata orang. rezeki jangan di tolak.

kod baju : 001
saiz : M
warna : krim,and boleh nampak kan kat gambar tu dengan jelas.
brand: looney tunes
harga asal : rm 55.90
harga jual : rm 25.00
tarikh asal pembelian : tahun 2009,bulan januari.

kain kemeja ni jenis yang bergetah sedikit. ok,ulang. sedikit sahaja. so kalau korang yang tembam-tembam ala aku sikit sekarang still boleh pakai. but nampak hot sedikit gitu. awwww...aku suka kemeja ni sebab warna dia soft and ada tulisan BUGS di dada. nampak mahal dan memang mahal pon time aku beli without sales!

booked by miera
kod baju : 002
saiz : M
warna : orange macam buah orange kat pasar malam tu.
brand: looney tunes
harga asal : rm 60.00
harga jual : rm 25.00
tarikh asal pembelian : tahun 2009,bulan januari. sama dengan baju 001. aku beli dekat jusco.

nak kata tshirt tak juga. but boleh ja nak jadikan dia ni shirt and pakai dengan jeans. but aku lebih suka jadikan dia cardigan pendek. jenis kain yang tebal sedikit. amat sesuai nak di bawa ke genting. kalau korang sesat,senang nak cari. orange menyala! and tebal. tak la sejuk kan. single and hot! or mingle but still hot! sayang pula nak jual kat korang. tapi aku dah melambak cardigan. beli la beli. tak sedih langsung. *mak,nak tisuuuuuuu*

kod baju : 003
saiz : s
warna : hitam itu menawan. and nampak lebih kurus!
brand: momoe
harga asal : rm 50.00
harga jual : rm 25.00
tarikh asal pembelian : tahun 2009,bulan jun. beli kat mid valley!

baju ni ade tulisan sikit kat belakang bontot.

kod baju : 004
saiz : M
warna : merah nya mak ngah.
brand: nicole
harga asal : rm 50.00
harga jual : rm 25.00
tarikh asal pembelian : tahun 2009,bulan mac.

aku pakai sekali je time dinner kolej. lepas tu aku perap je dalam almari. rasa macam tak berbaloi pula aku beli semata-mata nak ke dinner. lepas ni aku cari baju yang boleh pakai tiap-tipa minute. tak de la kena jual balik. pastu rasa sayang nak jual..ok.abaikan.

kod baju: 005
saiz : s
warna : putih dan suci seperti diri ku.
brand: american newfich
harga asal : rm 55.90
harga jual : rm 25.00
tarikh asal pembelian : tahun 2009,bulan januari.
jenis kain : 100% cotton. and sangat lembut kain dia.

ni baju yang aku paling sayang. warna soft and kalau korang pakai,automatik korang akan jadi soft spoken and softlan! serius! nampak ayu je...aku pernah pakai dengan tudung pink masa keluar pi klcc dengan lan. orang dalam train semua pandang aku dengan pandangan sayu. lan ja tak dak perasaan. hahaha


kod baju : 006

saiz : free saiz
warna : coklat,nini cekelat celup, celup celup!
brand: pasar malam.
harga asal : rm 25.00
harga jual : rm 15.00
tarikh asal pembelian : tahun 2009,bulan julai.

baju ni pon sama. 2 kali je aku pakai. then terus tak berkenan sebab nampak cam glebeh-glebeh. mungkin sebab potongan badan aku pendek. and kaki aku terlebih panjang.


peringatan.

1. baju-baju ni semua aku pernah pakai. tapi tahap kebersihan dan kesuciannya amat terpelihara. kerana aku seorang yang pembersih.

2.baju-baju ini hanya ada sehelai saja. pat-pat siku lipat. sapa cepat dia dapat.

3. sebarang pertanyaan boleh email ke ; izan_bumm89@yahoo.com

4. tapi kalau nak aku respon cepat,komen je kat entry ni and boleh juga cari aku di twitter ; izansalleh

5. sebarang transaksi duit dan pembayaran boleh di bank in kan di dalam akaun maybank aku. 158109171510. norizan binti muhamad salleh. sila simpan slip transaksi tersebut. sebab nanti kalau barang tak sampai korang boleh saman aku. tapi,kalau aku ada bukti yang menunjukkan aku dah hantar barang korang,aku saman korang balik.

6. jangan tanya soalan yang aku dah nyatakan di atas. kalau tak,aku tak jadi jual! muahahaha

7. selamat membeli dan datang melawat lagi ;)

p/s: kalau berhasil,aku tayang seluar pula. but,seluar lagi sayanggggggggg...


18 comments :

  1. izan..ko nya loan tak masuk lagi ke??

    ReplyDelete
  2. izan nk jd bizwomen plak ye...
    mn tak tumpah kuah klu x ke nasi kan...

    ReplyDelete
  3. knp nk djual...
    cntik2 lagi.. sygnyeee..
    mesti kes dh x muat ni... :p

    ReplyDelete
  4. izan..ko pakai patung ke tangkap baju tu??
    ;p

    ReplyDelete
  5. kamu buat CC marah ngn Saiz M ok

    ReplyDelete
  6. aku nk beli.. tapi.. muat ke ak pakai?
    ishishish

    ReplyDelete
  7. erk.. nk book model baju 005. haha

    ReplyDelete
  8. acan--> akan di khabarkan pada model.

    violetless-->belum. huk huk huk

    atie watie-->boleh beli kasik amin ;P
    hahaha

    ReplyDelete
  9. husna-->memang sayang pon kak.
    erk,kantoi plak tak muat. hahaha

    atie--> aah,aku pinjam jap patung kat butik. hahaha

    cc-->M for marah. hahaha

    ReplyDelete
  10. grenhall-->beli untuk awek ko la ;) model baju 005? ok, nanti aku sampaikan pada dia.

    ReplyDelete
  11. pehh... ku tak reti pakai baju2 camneh.. ehehe

    ReplyDelete
  12. nak beli patung dia tu boleh??ekekeke..ok la tu sayang pn tak pakai watpe..jual beli yg baru

    ReplyDelete
  13. giler r bju2 beliau,,,
    aku nk jual gak la,,,
    bju pesen2 zaman nenek ak agk2 laku ag x??

    ReplyDelete
  14. smart pic..sape orgnye nih? hahaha...

    ReplyDelete
  15. owh, teringin gak nak cari cardigan lawa

    ReplyDelete

leave me some words ;)