Followers

Wednesday, June 03, 2009

hj.salleh berkata

selama ni hj salleh jarang oh nak ajak kitorg pi mane2,ktorg je slalo ajak die g sane la,sini la,situ la,sinun la,kemane2 saje la..tapi! di pagi yg hening dek bunyi kucing nakal bergaduh pg td...

keadaan di rumah:
mak,sedang masak di dapur.
acik,ngah sidai kaen kat belakang.
aku,sedang menerima award dr hasnul.
budak2 yg laen ngah siap2 pegang pinggan nak mintak nasik kat opah nye(Padahal mak aku baru nak gorng ayam)
situasi budak2 tersebut cam anak burung tunggu cacing dr mulut ibu burung.

sekali hj salleh bersuara:
hj salleh: jom siap,kita pi bekelah kat tepi sungai.(nada siyes seperti biase)
budak2: hooray! tok wan nak ajak pi mandi sungai!

oleh kerana hj salleh tanak bw van antik die,so aku n shahrul terpaksa menaiki moto je ke dusun ayah aku.

menu hari ni,ayam goreng kunyit,sup n sambal kicap ajoooo...sedap bangatt! nyam! nyam!

hj salleh melayan bebudak maen air,ngan si budak isha pon berendam ko. last2 nanges,penghak kot tak penah mandi sungai.


maen la yer bebudak,kesian oh kat diorg,aku dulu tiap2 minggu berendam lam sungai ni...lalala~
lihatlah tu hj salleh pegang parang ok,aku sdg bayangkan beginikan sekiranya lelaki bukan pilihan hati ayah ku mengejar 'dia' nt...miahahaha

ni la gen2 hj salleh..aku nak kete ni die kedek ok.syg sgt takot aku calarkan kete die.

dah macam anak kambeng kuar kandang bebudak ni. sila abaikan pe yg tak patut untuk dilihat.

p/s: ni baru anak buah,so penat nak melayan lam 2 minggu ni je la,bygkan kalo future hubby aku nt nak anak 1 team bola la katan kan...mampos aku pengsan nak menjerit ajooo...
'bebudak!!! g mandi la!" bebudak,makan!" bebudak! tdo cepat!"
mahu terkeluar anak tekak aku...

12 comments :

  1. SYOK MANDI SUNGAI OOOOOOOOOOO

    kucing nakal bergaduh x award hasnul = hj salleh ajak mandi sungai

    nak ikut woooooooo

    ReplyDelete
  2. cis! bedebah kamu aruan! mana aku pegi koade..bosan ar!!! kenape? kenape aku diHANTUi kamu wahai aruan?????

    izan anak hj salleh - award hasnul ganteng² = ???

    Kalo ko terror bab formula nie aruan..silalah jwb..hrp maklum!!

    ReplyDelete
  3. mandi sungai + jaga budak + bapak budak jaga anak team bola = semua aku boleh

    muahaha

    ReplyDelete
  4. puan atie ♥ watie aku dapat sudah jawapannya

    izan anak hj salleh - award hasnul ganteng² = kepten(lulus kawen)


    ha..ha..ha.. nasi minyak

    ReplyDelete
  5. wakkakaka...cantekk! aku stuju beno nih..kepten..kat sume bleh??

    buat pertama kalinye..aku sebulu ngan aruan!

    ReplyDelete
  6. aku suka formula si haruan tu
    kapten ko jgn nak deny pula

    hhahahahaha

    btw kak izan u had such a fun day
    and betul ke ni nak satu team
    alang2 dua team je

    bila2 boleh lawan
    hahaha

    ReplyDelete
  7. anak buah + sungai - haruan = monkey atas pokok

    kuang kuang kuang

    ReplyDelete
  8. ehem²..nk tmbah skit je lg utk melengkapkan formule..

    anak buah + sungai - haruan = monkey atas pokok (amin dpt mkcik baru)

    ReplyDelete
  9. muahaha..cik norizan, drg ni dah siap berformula daah. ko xmaw kasi ke formula satu

    ReplyDelete
  10. syok gilew korang.
    hehehehehe
    :D

    ReplyDelete

leave me some words ;)