Followers

Monday, October 12, 2009

kat sini baru kira 800 m rupanya!

betul ke abg hani ni???
aku rasa da macam 5oo km je aku jalannnnnnnn...
mana puncak gunung angsi nye????

sampai je kat check point pertama. aku duk la berehat kejap. minum air. then ade la seorg dak cina ni tye kat abg yg bawa kitorg tu.

dak cina: abg,jauh lg ka?
abg: ni baru 1/6. hehehehe
dak cina: aiyark! suku pon lom sampai ka????

aku yg dengar...
walaweyhhhhhh...
mana abg hani ni????
800 m kononnnnnnn....


mampu ke aku nak panjat lg ni? masa kat sini teha da angkat bendera putih nak turun. so abg hani kene la teman teha patah balik ke tapak khemah. tapi pape pon mmg aku respek kat teha. semangat dia kental ;)

pas rehat2 lam 15 minit,sambung balik jalan....time ni baru stat kira 800 m rupanya. yg jalan td tu baru nak pergi ke gunung angsi. tu pon da 2km! haiyarkkkkkkkk....baru jalan 5 minit benti. jalan lg tiup wisel soh tunggu. jalan sikit lg wisel lagi...jalan lagi...tungguuuuuuuuu...

bila mau sampai da kalau asik berentiiiiiii....



masa ni aku tak ingat check point berapa...yg aku taw,masing2 da asyik tye jauh lg ke? bape lame lg? da nak sampai ke? kalau aku jadik abg tu fed up ai nak kene jawap jeeee....

nak lintas sungai kene tunggu. kene jerit2 takut jatuh...halamak ai...nama pon perempuan kan sopan2 gitu...ha! yg lelaki tu faizal. die yg wat warm up pg2 tu.

sampai je check point ni. aku and yuni je yg sampai. atie,yona and yan kitorg da tak amek taw diorg kat mana. masa ni masing2 duk pikir nak cepat sampai jeeee....muke aku tu bukan pura2 oh..sesungguhnya aku mmg penat gilaaaaaaaaa!

p/s: bila berenti je aku makan,benti je makan. naek gunung mmg cepat lapar weyhhhhhh...



6 comments :

  1. salam..meh singgah
    my blog..4 sure x nyesal punye...
    http://daniel-syaf7788.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. nasib baik 8 jam je kan?
    haha cuba bayangkan yg sampai 23 jam tu?

    ps : aku tau korang yg panjat gunung tu skrg ni jalan tonggek2 kan? haha. banyakkan letak minyak ok ;)

    ReplyDelete
  3. topex-->jgn topex...
    mintak simpang malaikat 44!

    p/s: ehem2..
    jgn la cakap kekuat..
    malu aku nak pi fak esok...
    da sebotol minyak aku abeskan. ;P

    ReplyDelete
  4. kalu kak ida xlarat nk pnjat2 gunung ni....badan berat =p

    ReplyDelete
  5. izan ni sebab nak kene lulus subjek je ni...kalau tak mmg tak mampu nak daki2 kak ;P

    ReplyDelete

leave me some words ;)